نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه خوراک گل کلم ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید. بعد از اینکه پیازها سبک شدند سینه مرغ خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. سپس سیب زمینی را نگینی خرد کنید و همراه رب گوجه فرنگی و زردچوبه به مواد تابه اضافه کنید. بعد از چند دقیقه هویج حلقه شده، گوجه فرنگی،سیر خلالی شده، فلفل دلمهای نگینی شده و گل کلم خرد شده را همراه فلفل سیاه و پاپریکا به ترکیب داخل تابه اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید برای ۴۰ تا ۶۰ دقیقه مواد با درب بسته و حرارت ملایم بپزند. در ادامه مطلب روش پخت کامل این خوراک خوشمزه را با جزئیات در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه خوراک گل کلم برای 4 نفر
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
سینه مرغ | ۳۰۰ گرم |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
گل کلم | ۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی متوسط | ۲ عدد |
فلفل دلمهای | نصف عدد |
هویج | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
فلفل قرمز | ⅕ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۳ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
پاپریکا | ۲ قاشق چایخوری |
آب جوش | ۲ لیوان |
مرحله اول: پیاز را تفت دهید
پیاز را بشویید و پوست آن را بگیرید، سپس به صورت نگینی خرد کنید.
در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی شده را تفت دهید تا سبک شوند.
مرحله دوم: مرغ را تفت دهید
سینه مرغ را به قطعات کوچک مربعی تقسیم کنید، سپس به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم: سیب زمینی را اضافه کنید
سیب زمینیها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس آنها را همراه زردچوبه به مواد تابه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم: به مواد رب بزنید
وسط تابه را به حالت دایرهای خالی کنید و رب را در آنجا بریزید تا روغن، رنگ رب را جذب کند.
مرحله پنجم: فلفل دلمه و گوجه فرنگی را اضافه کنید
فلفل دلمهای و گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید و همراه فلفل سیاه در تابه بریزید و مواد را هم بزنید تا رب با بقیه مواد ترکیب شود.
مرحله ششم: سیر و هویج را اضافه کنید
در این مرحله هویجها را پوست بگیرید و به صورت حلقهای برش بزنید. سپس سیر را به صورت خلالی خرد کنید و همراه هویجهای حلقهای، فلفل قرمز و نمک به مواد داخل تابه اضافه کنید.
مرحله هفتم: گل کلم را آماده کنید
گل کلم را به قطعات کوچک تقسیم کنید و زیر آب سرد بگیرید، سپس آبکش کنید. بعد از اینکه آب اضافی آنها خارج شد به مواد داخل تابه اضافه کنید.
پاپریکا و آب جوش را در تابه بریزید و هم بزنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد حداقل برای ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
نکات و فوت و فن برای تهیه خوراک گل کلم
در ادامه نکات و فوت و فنهای مهم برای تهیه این غذا را توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
- سعی کنید از گل کلمهای سفید و بدون لکه استفاده کنید و آنها را به تکههای کوچک تقسیم کنید تا راحتتر بپزند.
- بهتر است برای خوشطعمتر شدن مرغ، یک ساعت آن را با کمی آبلیمو، زعفران و ادویه طعمدار کنید.
- پیش پخت کردن گل کلم بوی خامی آن را میگیرد و بافت آن را نرمتر میکند. برای این کار ۳ تا ۵ دقیقه گل کلم را همراه کمی نمک بجوشانید. سپس برای چند دقیقه با کمی روغن تفت دهید.
- میتوانید برای خامهای شدن خوراک گل کلم، چند قاشق ماست یونانی یا خامه به آن اضافه کنید.
- استفاده از ادویههایی مانند گرام ماسالا، دارچین و پودر کاری عطر و طعم خاصی به خوراک گل کلم میدهد.
- در آخر پخت میتوانید کمی آبلیمو یا سرکه سفید به خوراک اضافه کنید.
- خوراک گل کلم را میتوانید با نان یا برنج ساده سرو کنید.
- خوراک گل کلم بدون مرغ یک غذای غنی و خوشمزه برای افراد گیاهخوار است.
- برای تزئین غذا میتوانید از جعفری خرد شده، کنجد یا ماست طعمدار استفاده کنید.