بادام
بادام یکی از تنقلات رایج است و شیر بادام برای افراد دچار حساسیت به لبنیات گزینه مناسبی محسوب میشود. بادام مملو از مواد مفیدی از قبیل فیبر، ریبوفلاوین و منیزیم است و فقط یک مشت از آن ۳۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین E را تامین میکند. پس اگر به دنبال بهره بردن از فواید آجیل در روز هستید، کافیست یک مشت بادام بخورید تا بدنی سالم داشته باشید. بادام در کنار شکلات و میوههای خشک میتواند جایگزین مناسبی به جای تنقلات مضر باشد. تاثیر آجیل در چاقی صورت ثابت شده است و بادام یکی از بهترین آنها محسوب میشود.
بادام برزیلی
بادام برزیلی از این جهت منحصر به فرد است که سلنیم زیادی را در خود جای میدهد. عنصر سلنیم برای سلامت دستگاه ایمنی، تناسلی و سوخت و ساز بدن بسیار مهم است و میتواند به کاهش فشار خون نیز کمک کند. تمام این خواص، بادام برزیلی را به گزینه مناسبی برای افراد حساس به انسولین تبدیل کرده است. از طرفی همیشه پزشکان از فواید آجیل برای سلامت کبد صحبت کردهاند. بادام برزیلی یکی از این آجیلها است که با وجود چربیهای مفید به عملکرد بهتر کبد کمک میکند.
بادام هندی
بادام هندی فیبر و پروتئین کمتری نسبت به بادام و بادام زمینی دارد، ولی میزان منیزیم موجود در آن بسیار بالاست که در سلامت قلب، استخوانها و سطح انرژی بدن نقش کلیدی ایفا میکند. حافظه را بهبود میبخشد و فراموشی را به تاخیر میاندازد. همچنین منیزیم برای افرادی که به دنبال رژیم غذایی گیاهی هستند، بادام هندی گزینه بسیار مناسبی است؛ زیرا با توجه به طعم لطیف آن میتواند جای محصولات لبنی را بگیرد.
فندق
از زمان قدیم همیشه درباره فواید آجیل برای تقویت حافظه شنیدهایم. در واقع مغزها بر عملکرد مغز تاثیر زیادی دارند و یکی از مهمترین آنها فندق است. فندق منبع چشمگیری از مواد آنتیاکسیدان است و بخش اعظم آنتیاکسیدان آن را ترکیبات فنولی تشکیل میدهند. این ترکیبات التهاب و کلسترول خون را کاهش میدهند و در مقابل سرطان و بیماری قلبی از بدن دفاع میکنند.
ماکادمیا
ماکادمیا که چربی و کالری نسبتا بالاتری دارد، گزینه مناسبی برای رفع اشتها برای مدتهای طولانیتر محسوب میشود که میتواند برای افراد دچار مشکلات انسولین یا دیابت بسیار مفید باشد. ماکادمیا حاوی قند و کربوهیدرات کمتری بوده و فیبر موجود در آن میتواند از جهش قند خون جلوگیری کند. مصرف ماکادمیا بهعنوان تنقلات گزینه مناسبی است، ولی میتوان با پاشیدن ماکادمیای خردشده بر روی سالاد نیز از مزایای آن بهره برد.
بادام زمینی
بادام زمینی از دسته بنشنها بوده و مغز محسوب نمیشود، زیرا بر روی درخت نمیروید؛ ولی معمولا در زمره مغزها دستهبندی میشود. اگر به دنبال بهره بردن از خواص آجیل برای جوانی پوست هستید، مصرف کردن بادام زمینی را فراموش نکنید. زیرا بادام زمینی مانند بنشنهای دیگر مانند عدس و لوبیا از پروتئین بالایی برخوردار بوده و میزان بالایی بیوتین در آن یافت میشود که برای پوست، مو و ناخن مفید است. حتما درباره فواید آجیل برای بارداری شنیدهاید، ترکیبات موجود در بادام زمینی در کنار مس، نیاسین و فولات باعث شدهاند تا آجیلی مناسب برای بانوان باردار به شمار رود.
پکان
معمولا از پکان در شیرینی و کیکپزی استفاده میشود و میزان بسیار کم کربوهیدرات موجود در آن، پکان را به گزینهای مناسب برای افرادی بدل میکند که به دنبال رژیم غذایی کمکربوهیدرات هستند. پکان همچنین سرشار از فلز روی است که میتواند با تقویت سیستم ایمنی بدن، در فصل سرما با آنفولانزا مقابله کند.
گردو
میدانیم که مواد مفید موجود در مغزها به از بین بردن اشتها کمک میکنند، ولی پژوهشها نشان دادهاند که ترکیبات موجود در گردو بخشی از مغز را فعال میکنند که مسئول سیری و هوس خوراکی است. پس یعنی اگر به دنبال بهره بردن از خواص مغزها برای لاغری هستید، گردو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. علاوه بر کمک به از بین بردن اشتها، گردو سرشار از امگا۳ نیز است که سلامت عروق قلبی را بالا برده و فشار خون را کاهش میدهد. به همین دلیل گردو همیشه به علت فواید آن برای قلب و مغز شناخته شده است.
پسته
یکی از سؤالهایی که در زندگی شلوغ امروز ممکن است پیش بیاید این است که برای درمان استرس چه بخوریم؟ باتوجه به اینکه پسته سرشار از ویتامین B6 است که برای تنظیم قند خون و تولید هموگلوبین بسیار مفید به حساب میآید. در مقایسه با اکثر آجیلهای دیگر، پسته دارای محتوای چربی و کالری کمتر و حاوی بالاترین میزان پتاسیم است. پسته به خصوص غنی از فیتواسترول است که از سلامت قلب و عروق حمایت میکند. این خصوصیات پسته کمک میکند شما سطح پایینتری از استرس را تجربه کنید. همچنین تنها مغزی است که سطوح معقولی از لوتئین و زآگزانتین، دو آنتی اکسیدانی که نقش مهمی در محافظت از چشم ایفا میکنند را فراهم میکند. علاوه بر این، پسته یکی از بهترین آجیل ها برای کم خونی به حساب میآید.