نگاهی سریع به طرز تهیه کیک گاناش شکلاتی
ابتدا فر را گرم و قالب را با کاغذ روغنی آماده کنید. تخممرغها را با شکر و وانیل تا زمانی که پفکی و روشن شوند، هم بزنید. سپس آرد و پودر کاکائو را الک کرده به مایه اضافه کنید. مخلوط روغن و شیر را به تدریج به خمیر کیک بیفزایید و آن را در قالب ریخته و به مدت ۳۵-۴۵ دقیقه بپزید.
در همین حین، سس قهوه و کرم شکلاتی را آماده کنید. کیک را پس از خنک شدن به سه لایه برش دهید، هر لایه را با سس قهوه مرطوب و با کرم شکلاتی پر کنید. در نهایت، گاناش شکلاتی را روی کیک بریزید و کیک را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای کیک گاناش شکلاتی
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۸۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
آرد سفید | ۷۰ گرم |
پودر کاکائو | ۲۰ گرم |
روغن | ۳۰ میلیلیتر |
شیر گرم | ۳۰ میلیلیتر |
پودر قهوه | ۱ قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | ۲۵۰-۳۰۰ گرم |
شکلات نیمه شیرین | ۲۵۰ گرم |
مواد لازم برای سس قهوه
شیر | ۱۵۰ میلیلیتر |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر قهوه | ۱ قاشق غذاخوری |
مرحله اول تهیه کیک گاناش شکلاتی: آمادهسازی فر و قالب
فر برقی یا گازیتان را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا قبل از شروع فرآیند پخت کیک به خوبی گرم شود.
سایز قالب مناسب برای این مواد، قالب مستطیل ۴۰*۲۵ است. کف قالب را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید تا پس از پخت کیک به راحتی از قالب جدا شود.
مرحله دوم: ترکیب تخم مرغ، شکر و وانیل
تخممرغهای به دمای محیط رسیده را در کاسه بزرگی بشکنید.
شکر و وانیل را به آنها اضافه کنید و با دور تند همزن برقی ۷-۸ دقیقه هم زنید تا مواد کاملا پفکی و روشن شود.
مرحله سوم: ترکیب مواد خشک
آرد سفید و پودر کاکائو را با هم ترکیب کنید.
ترکیب مواد خشک را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید تا مواد خشک هوادهی شوند و پس از پخت کیک شما بافتی نرم و سبک داشته باشد.
مرحله چهارم: ترکیب روغن و شیر
در کاسه دیگری روغن مایع و شیر گرم را با هم ترکیب کنید.
یک قاشق از خمیر کیک را به مخلوط روغن و شیر اضافه کنید و هم زنید تا مواد بافت یکدستی به خود گیرد. سپس آن را کمکم به مایه اصلی کیک بیفزایید و با لیسک به صورت دورانی هم زنید.
مرحله پنجم: پخت کیک
مایه کیک را در قالب آماده شده بریزید و سطح آن را با یک لیسک صاف کنید.
قالب را در فر قرار دهید و به مدت ۳۵-۴۵ دقیقه کیک را در دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزید.
بعد از پخت، کیک را از فر خارج کنید و روی توری خنک کننده قرار دهید.
مرحله ششم: آمادهسازی سس قهوه
شیر و شکر مربوط به سس شکلاتی را در یک قابلمه دیگر بریزید.
پودر قهوه را به آن اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. قابلمه را روی حرارت گذارید و کمی زمان دهید تا سس بجوشد و کمی غلیظ شود.
سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا سس کمی خنک شود. (این سس برای مرطوب کردن لایههای کیک برای تزیین نهایی آن است)
مرحله هفتم: آمادهسازی کرم شکلاتی
خامه صبحانه را در قابلمه دیگری بریزید و کمی هم زنید تا بافت یکنواختی به خود گیرد. ۱ قاشق پودر قهوه را به خامه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد را هم زنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید و چند دقیقهای هم زنید تا خامه گرم و روان شود. سپس شکلات را با چاقو خرد کنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید تا سس یکدست و یکنواختی حاصل شود.
مرحله هشتم: سرهم کردن کیک
کیک خنک شده را با کمک چاقو ارهای به ۳ لایه مساوی برش دهید.
هر لایه را با سس قهوه مرطوب کنید و سپس مقداری کرم شکلاتی روی آن بزنید. این فرایند را با لایههای باقیمانده تکرار کنید تا کیک سرهم شود.
سپس به آرامی گاناش را روی کیک بریزید و با یک لیسک صاف کنید.
مرحله نهم: استراحت دادن کیک در یخچال
کیک را به مدت ۳-۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا پوشش گاناش سفت شود و طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
پس از استراحت نهایی کیک را در ظرف سرو گذارید و با مقداری شکلات خرد شده تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک گاناش شکلاتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک گاناش شکلاتی خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- تخممرغها را قبل از استفاده به دمای اتاق برسانید تا به خوبی با سایر مواد ترکیب شوند.
- بیش از حد هم زدن میتواند بافت کیک را سخت و خشک کند.
- از چاقوی برشی دنداندار برای برش صاف و یکنواخت استفاده کنید.
- شربت قهوه طعم کیک را عمیقتر میکند و به غنای طعم شکلات اضافه میکند.
- دمای مناسب برای گاناش شکلاتی (۲۸-۳۰ درجه سانتیگراد) است تا به درستی روی کیک بچسبد.
- با استفاده از خلال دندان، اطمینان حاصل کنید که کیک کاملاً پخته شده است.