نگاهی سریع به طرز تهیه کیک هندوانه
برای تهیه کیک هندوانه ابتدا تخممرغ، وانیل و شکر را به خوبی با دور تند همزن برقی به هم زنید تا سبک و پفکی شود. سپس ماست و روغن را به آن اضافه و فقط در حد مخلوط شدن به هم زنید. آرد و بیکینگپودر را با هم ترکیب و ۲-۳ مرتبه الک کنید. آرد را به آرامی به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرامی مواد را به هم زنید. این مواد را به سه بخش تقسیم کنید و با کمک رنگ خوراکی آنها را به رنگ سبز و قرمز و سفید تبدیل کنید. لایهها را به ترتیب در تابه بریزید و با شعلهپخشکن و دمکنی به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه کیک را بپزید. رسپی این کیک جذاب را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم کیک هندوانه
تخم مرغ | ۳ عدد |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
شکر | ۱ پیمانه |
ماست | ۲/۳ پیمانه |
روغن مایع | ۱/۲ پیمانه |
آرد سفید | ۲ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
رنگ خوراکی سبز و قرمز | به مقدار لازم |
شکلات بن ماری شده | برای تزیین |
مرحله اول: ترکیب تخم مرغ، وانیل و شکر
در یک کاسه بزرگ، تخممرغهای به دمای محیط رسیده را با وانیل و شکر ترکیب کنید.
این مواد را با همزن برقی به مدت ۷-۸ دقیقه به هم زنید تا رنگ آن روشن و بافتش کرمی شود.
این مرحله باعث پفدار شدن کیک میشود.
مرحله دوم تهیه کیک هندوانه: افزودن ماست و روغن
ماست و روغن مایع را به مخلوط تخممرغ اضافه کنید.
با دور کند همزن فقط در حد مخلوط شدن مواد را به هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
مرحله سوم: آماده سازی و افزودن مواد خشک
آرد و بیکینگپودر را در یک کاسه با هم ترکیب کنید.
ترکیب مواد خشک را سه بار الک کنید تا ناخالصیهای آرد گرفته شود و ذرات آرد هوادهی شود.
همزن برقی را خاموش کنید و آرد را کمکم به مواد مایع اضافه کنید.
با لیسک به آرامی به صورت دورانی مواد را به هم بزنید تا خمیر یکدست و بدون گلولهای داشته باشید.
توجه داشته باشید که به هم زدن زیاد مواد در این مرحله موجب از بین رفتن پف کیک میشود پس فقط در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.
مرحله چهارم: تقسیم مواد و رنگآمیزی
خمیر را به سه قسمت نابرابر تقسیم کنید تا بتوانید با کمک رنگ خوراکی آنها را رنگ کنید.
قسمت اول (بیشترین حجم) را با رنگ خوراکی قرمز ترکیب کنید.
قسمت دوم (کمتر از اولی) را با رنگ خوراکی سبز ترکیب کنید.
قسمت سوم (کمترین حجم) را سفید نگه دارید.
مرحله پنجم: آمادهسازی تابه
تابهای با اندازه مناسب حجم مواد اولیهتان انتخاب کنید و روی حرارت ملایم گذارید تا تابه گرم شود.
سپس کف تابه را با کاغذ روغنی بپوشانید و با کمک براش کمی روغن به آن بزنید.
ابتدا مواد سبز را در مرکز تابه بریزید، سپس مواد سفید را در مرکز مواد سبز به آرامی بریزید و در نهایت مواد قرمز را در مرکز مایه سفید یا بیرنگ کیک بریزید.
این ترتیب باعث میشود کیک شما شبیه هندوانه شود.
مرحله ششم: پخت کیک
شعلهپخشکن روی گاز گذارید و حرارت را کم کنید.
دور درب تابه را با دمکنی بپوشانید و تابه را روی شعله پخش کن با حرارت کم گذارید. کیک را به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه بپزید.
پس از گذشت زمان اعلام شده برای اطمینان از پخت، یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.
مرحله هفتم: تزیین کیک
پس از خنک شدن، کیک را از تابه خارج کنید و روی توری خنک کننده گذارید تا کیک خنک شود.
با کمک چاقو کیک را به ابعاد دلخواه برش زنید و روی آن را با شکلات بن ماری شده شبیه به هستههای هندوانه تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک هندوانه
برای خوشمزهتر شدن کیک یلدایی به نکات مهم زیر توجه کنید.
- حتماً تابه نچسب و با کیفیت انتخاب کنید.
- از روغن مایع بدون بو استفاده کنید.
- قبل از پخت کیک تخممرغها را حتماً در دمای محیط قرار دهید.
- از رنگهای خوراکی طبیعی استفاده کنید تا طعم کیک تغییر نکند.
- ماست بهتر است کمی ترش باشد تا بافت کیک نرمتر شود.
- برای پخت بهتر، از شعله گاز متوسط و حرارت ملایم استفاده کنید.
- هنگام پخت درب تابه را به هیچ عنوان باز نکنید تا پف کیک نخوابد.
- اگر دوست دارید کیک شما شیرینتر باشد، مقدار شکر را کمی افزایش دهید.
- برای طعم بهتر، کمی هل آسیاب شده به مواد کیک اضافه کنید.
- برای سالمتر شدن کیک میتوانید از شکر قهوهای استفاده کنید.
- پس از پخت اجازه دهید کیک کاملاً در تابه خنک شود و سپس آن را از تابه خارج کنید.
- برای تزیین، میتوانید از خامه یا پودر قند نیز استفاده کنید.