نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه کیک توت سیاه، ابتدا کره و شکر را با همزن برقی هم بزنید تا پفدار و روشن شود. سپس تخممرغها را اضافه و خوب هم بزنید. آرد، بیکینگ پودر و شیر را به آرامی به مایه کیک اضافه و ترکیب کنید تا مایهای یکدست حاصل شود.
توتهای شسته شده را در خمیر بریزید و به آرامی مخلوط کنید. مایه کیک را در قالب بریزید و در فر از پیش گرم شده بپزید. در نهایت، میتوانید روی کیک را با شکلات چیپسی یا پودر قند تزیین و سرو کنید.
رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات کامل درمجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه کیک توت سیاه برای ۵ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کره نرم شده | ۱/۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد سفید | ۲ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
شیر | ۱/۲ پیمانه |
توت سیاه تازه | ۱ پیمانه |
شکلات چیپسی یا پودر قند (برای تزیین) | به مقدار دلخواه |
مرحله اول: کره و شکر را ترکیب کنید
کره هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید.
با دور تند همزن برقی مواد را ۵-۸ دقیقهای هم بزنید تا بافتی کشدار و پفکی حاصل شود.
این مرحله روی بافت نهایی کیک بسیار تأثیرگذار است، پس آن را با حوصله انجام دهید.
مرحله دوم: فر و قالب را آماده کنید
فر گازی یا برقیتان را روشن کنید تا فر به خوبی گرم شود.
کف و دیوارههای قالب را با کمک براش و کمی روغن به خوبی چرب کنید تا پس از پخت کیک به راحتی از قالب جدا شود.
مرحله سوم: تخم مرغ، وانیل و شیر را اضافه کنید
تخممرغهای هم دمای محیط را به همراه وانیل یکییکی به محتوای درون کاسه اضافه کنید و مواد را با دور تند همزن ۴-۵ دقیقهای دیگری هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
شیر را به محتوای درون کاسه بیفزاید و در حد مخلوط شدن مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: مواد خشک را اضافه کنید
در یک ظرف جداگانه، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط و الک کنید.
مخلوط مواد خشک را در چند مرحله به مواد اضافه و به آرامی هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
مرحله پنجم: توتها را اضافه کنید
توتهای سیاه را به آرامی بشویید و در آبکش بریزید. اجازه دهید توتها کاملاً خشک شوند.
پس از گرفته شدن آب اضافی، توتها را در کاسه بریزید و کمی آرد سفید به آنها اضافه کنید تا در خمیر تهنشین نشوند.
سپس توتها را به آرامی به خمیر اضافه و با لیسک هم بزنید تا له نشوند و در همه جای خمیر پخش شوند.
همچنین در این مرحله میتوانید توت را با کمک مخلوط کن یا گوشتکوب برقی پوره و له کنید و به مایه کیک بیفزایید.
مرحله ششم: کیک را بپزید
خمیر را داخل قالب بریزید و در صورت تمایل با چیپس شکلات یا چند عدد توت دیگر تزیین کنید.
قالب را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه قرار دهید تا کیک بپزد.
پس از پخت، با خلال دندان تست کنید. اگر تمیز بیرون آمد، پخت کامل شده است.
مرحله هفتم: کیک را تزیین و سرو کنید
پس از خارج کردن قالب از فر، زمان دهید تا کیک خنک شود. سپس کیک را به آرامی از قالب خارج کنید و در ظرف سرو بگذارید.
به دلخواه با کمی پودر قند،خامه فرم گرفته یا توت سیاه کیک را تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک توت سیاه
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک توت سیاه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- قالب را بیش از دو سوم پر نکنید تا در هنگام پخت، مواد سرریز نشود.
- هنگام اضافه کردن توتها، فشار زیادی وارد نکنید تا له نشوند.
- توتها را حتماً خشک کنید تا رطوبت اضافی وارد خمیر نشود.
- تخممرغها باید همدما با محیط باشند تا بهتر با مواد ترکیب شوند.
- افزودن آرد در چند مرحله باعث جلوگیری از گلوله شدن مواد میشود.
- هم زدن بیشازحد پس از افزودن آرد باعث سفت شدن بافت کیک میشود.
- استفاده از شیر پرچرب باعث لطافت بیشتر خمیر میشود.
- اگر دوست دارید کیک طعم شکلاتی داشته باشد، میتوانید کمی پودر کاکائو هم به آرد اضافه کنید.
- زدن کره و شکر به مدت کافی باعث میشود بافت کیک پوکتر و نرمتر شود.
- میتوانید کمی وانیل یا پوست لیمو رنده شده برای عطر بیشتر به خمیر اضافه کنید.
- استفاده از قالبهای کاپکیک هم برای سرو تک نفره بسیار مناسب است.
- این کیک را میتوان با کرم پنیری یا گاناش شکلاتی نیز سرو کرد.
- پودر قند را فقط زمانی اضافه کنید که کیک کاملاً خنک شده باشد.