نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه کوکی گردویی خانگی، ابتدا کره و شکر را خوب هم بزنید تا کرمی شود.
در ادامه تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و بعد از آن، مواد خشک شامل آرد، بیکینگپودر و گردوی خرد شده را به مخلوط بیفزایید. پس از استراحت خمیر، آن را شکل دهید و در فر بپزید.
رسپی این کوکی های جذاب را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه کوکی گردویی خانگی برای ۴-۵ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کره نرم شده | ۱۲۵ گرم |
شکر قهوهای | ۱/۲ پیمانه |
شکر سفید | ۱/۴ پیمانه |
تخممرغ | ۱ عدد |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آرد سفید | ۱ و ۱/۴ پیمانه |
بیکینگپودر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
گردوی خرد شده | ۱/۲ پیمانه |
مرحله اول: کره و شکر را ترکیب کنید
کره هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بریزید. شکر سفید و شکر قهوهای را به آن اضافه کنید.
ابتدا با لیسک مواد را کمی با هم ترکیب کنید سپس با کمک همزن برقی ۳-۵ دقیقه مواد را هم بزنید تا کره و شکر کاملاً با هم ترکیب شوند و بافتی سبک و کرمی به خود بگیرند.
مرحله دوم: تخممرغ و وانیل را اضافه کنید
تخممرغ هم دمای محیط و وانیل را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و دوباره با هم زن مواد را مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
در این بازه زمانی بهتر است چند بار همزن را خاموش کنید و مواد درون کاسه را دورگیری کنید.
مرحله سوم: مواد خشک را آماده کنید
در ظرفی جداگانه، آرد، بیکینگپودر و نمک را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را از الک رد کنید تا ناخالصیهای آرد گرفته شود و در نهایت کوکی شما بافتنی نرم و لطیف به خود گیرد.
مواد خشک را به تدریج به مخلوط کره و شکر اضافه و هم بزنید.
مرحله چهارم: گردو را اضافه کنید
پس از شکل گرفتن خمیر گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی خمیر را ورز دهید تا گردو به طور یکنواخت با خمیر ترکیب شود.
توجه داشته باشید که خمیر کوکی اصلاً نیازی به ورز دادن ندارد.
مرحله پنجم: خمیر را در یخچال بگذارید
خمیر را درون پلاستیک بپیچید و حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید. استراحت دادن به خمیر موجب پخت بهتر آن در فر میشود.
مرحله ششم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کف سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بگذارید.
گرم کردن فر پیش از شروع پخت کوکی یکی از مهمترین مواردی است که کیفیت بافت کوکی شما را چندین برابر میکند.
مرحله هفتم: کوکی ها را بپزید
پس از استراحت خمیر را از یخچال خارج کنید و با دست یا اسکوپ زن بستنی خمیر را به گلولههای یکسانی اندازه گردو شکل دهید.
گلولهها را با کمی فاصله روی سینی فر در کنار هم بچینید. سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه کوکی ها را بپزید تا لبههای آنها طلایی شود.
مرحله هشتم: کوکی ها را سرو کنید
بعد از پخت، کوکیها را روی توری خنککننده قرار دهید و زمان دهید تا خنک شوند سپس آنها را در ظرف سرو بچینید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
توجه داشته باشید که کوکی در اثر مجاورت با هوا خشک میشود پس برای نگهداری طولانیمدتتر بهتر است کوکی ها را در ظرف درب بسته نگهداری کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوکی گردویی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن کوکی گردویی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- در صورت تمایل، میتوانید از شکلات چیپسی در کنار گردو استفاده کنید.
- ترکیب آرد سفید و آرد سبوسدار باعث بهتر شدن طعم کوکی میشود.
- تخممرغ را قبل از اضافه کردن به مواد، در دمای محیط قرار دهید.
- از هم زدن بیش از حد خمیر خودداری کنید تا کوکیها بعد از پخت نرم بمانند.
- اگر دوست دارید کوکیها طعم کاراملی داشته باشند، مقدار کمی عسل به خمیر اضافه کنید.
- برای داشتن کوکیهای نرمتر، از کره با کیفیت بالا استفاده کنید.
- از کاغذ روغنی برای جلوگیری از چسبیدن کوکیها به سینی استفاده کنید.
- اگر کوکیها بعد از پخت بیش از حد خشک شدند، آنها را در ظرف دربسته همراه با یک تکه نان قرار دهید.
- اگر طعم دارچین را دوست دارید، میتوانید ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین به مواد اضافه کنید.
- شکر قهوهای باعث مرطوب شدن بافت کوکی میشود، بهتر است آن را حذف نکنید.
- خمیر را قبل از پخت حتماً در یخچال استراحت دهید تا بافت بهتری پیدا کند.
- مقدار گردو را میتوانید بر اساس سلیقه خود کم یا زیاد کنید.
- برای ظاهری جذابتر، میتوانید قبل از پخت مقداری گردوی درسته روی کوکیها بگذارید.