نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه کوفته کرمانشاهی، ابتدا لپه را بپزید و با سیبزمینی، گوشت و پیاز چرخکرده مخلوط کنید. سپس این مواد را ورز دهید تا چسبندگی کافی پیدا کنند. داخل هر کوفته، یک مغز گردو قرار دهید و آن را گرد کنید.
در ادامه، کوفتهها را در روغن سرخ کنید و در یک سس مخصوص که ترکیبی از پیاز داغ، رب، زعفران و آلو بخارا است، قرار دهید تا به خوبی مغز پخت شوند.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه کوفته کرمانشاهی برای ۵ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
لپه | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
گردو | ۱/۲ پیمانه |
روغن | به مقدار لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مواد لازم برای سس کوفته
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | ۱ قاشق غذاخوری |
آلو بخارا | ۱/۲ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۱/۴ فنجان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و دارچین | به مقدار کافی |
مرحله اول: سس کوفته را آماده کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت خلالی خرد کنید.
در قابلمه مناسبی مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و کاراملی شوند.
سپس زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین را اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
در همین مرحله رب گوجهفرنگی را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب رنگ باز کند.
مرحله دوم: طعمدهندهها را به سس اضافه کنید
آلو بخارا را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. ۱-۲ دقیقه با مواد درون قابلمه تفت دهید.
سپس زعفران دمکرده، آب، شکر و آبلیمو ترش را به سس اضافه کنید.
حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا سس به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
زمان دهید تا سس به آرامی بپزد و به غلظت برسد.
مرحله سوم: لپه را آماده کنید
لپهها را تمیز کنید و بشویید. آنها را از چند ساعت قبل در مقداری آب بخیسانید.
خیساندن حبوبات پیش از شروع فرایند پخت موجب سریعتر پخته شدن و گرفتن نفخ آنها میشود.
پس از گذشت زمان اعلام شده لپهها را در قابلمه کوچکی بریزید و مقداری آب تازه به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و زمان دهید تا لپهها بپزند.
سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا لپهها خنک شوند.
مرحله چهارم: مایه کوفته را آماده کنید
سیبزمینی و پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آنها را درون غذاساز یا خردکن بریزید.
در این مرحله برای منسجم شدن کوفتهها میتوانید آب پیاز و سیب زمینی پوره شده را بگیرید.
لپههای پخته شده، گوشت چرخکرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد درون خردکن اضافه کنید.
دستگاه را روشن کنید تا مواد به خوبی پوره و له شوند.
پس از پوره کردن، مواد کوفته را در کاسه مناسبی بریزید و با دست مواد را ورز دهید تا بافت چسبناکی پیدا کنند.
مرحله پنجم: کوفتهها را شکل دهید
از مایه کوفته به اندازه یک هلو بردارید و در دست گرد کنید. وسط آن یک مغز گردو قرار دهید و دوباره کوفته را گرد کنید تا مواد کاملاً به هم بچسبند و ترک نخورند.
مرحله ششم: کوفتهها را سرخ کنید
تابه مناسبی را روی حرارت بگذارید. کمی روغن در تابه بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود.
کوفتهها را در تابه بگذارید و چند دقیقهای زمان دهید تا سطح آنها طلایی شود. این کار باعث میشود کوفتهها هنگام پخت در سس باز نشوند و فرم خود را حفظ کنند.
مرحله هفتم: کوفتهها را بپزید
کوفتههای سرخ شده را به آرامی درون سس قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم ۶۰-۷۰ دقیقه بپزند.
هر از گاهی قابلمه را تکان دهید تا کوفتهها ته نگیرند و سس به تمام قسمتهای کوفته نفوذ کند.
مرحله هشتم: کوفتهها را سرو کنید
پس از پخت، کوفتهها را در ظرف سرو بگذارید و از سس روی آنها بریزید.
به دلخواه با مقداری پیاز داغ، زرشک یا مغز گردو کوفتهها را تزیین و در کنار نان یا برنج نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوفته کرمانشاهی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کوفته کرمانشاهی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای خوشطعمتر شدن سس، میتوانید مقدار کمی رب انار اضافه کنید.
- به جای لپه، از نخود هم میتوان استفاده کرد، اما طعم اصیل کوفته کرمانشاهی با لپه است.
- در صورت تمایل، میتوانید کمی دارچین یا هل به سس اضافه کنید تا عطر آن جذابتر شود.
- استفاده از سیبزمینی در مواد کوفته باعث انسجام بیشتر آن میشود.
- لپه را بیش از حد نپزید تا هنگام چرخ کردن، آبکی نشود و کوفتهها استحکام کافی داشته باشند.
- استفاده از آب قلم یا عصاره گوشت به جای آب معمولی در سس باعث خوشمزهتر شدن غذا میشود.
- اگر کوفتههای شما بیش از حد سفت شد، مقداری تخممرغ به مواد آن اضافه کنید.
- برای جلوگیری از وا رفتن کوفتهها، مواد را به خوبی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
- استفاده از زعفران دمکرده باعث خوشرنگ و خوشعطر شدن کوفتهها میشود.
- اگر کوفتهها انسجام کافی ندارند میتوانید مقدار کمی آرد نخودچی به مایه کوفته اضافه کنید.
- گردو داخل کوفته طعم و بافت آن را فوقالعاده میکند؛ اما در صورت تمایل میتوانید از کشمش یا زرشک هم استفاده کنید.
- مقدار شکر و آبلیمو را متناسب با ذائقه خود تنظیم کنید؛ طعم سس باید ملس باشد.
- هنگام اضافه کردن کوفتهها به سس، حرارت را ملایم کنید تا کوفتهها از هم باز نشوند و فرم خود را حفظ کنند.
- استفاده از آلو بخارا سس را خوشمزهتر و طعم آن را متعادلتر میکند.
- حتماً کوفتهها را در روغن سرخ کنید تا در سس باز نشوند.