2 تا 3 ساعت

مدت زمان آماده سازی

30 تا 40 دقیقه

زمان پخت

5 تا 6 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه پوآچای پیتزایی

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

پوآچا یکی از نان‌های محبوب و سنتی ترکیه است که به روش‌های مختلفی آماده می‌شود. این نان را با انواع فیلینگ و در طعم‌های مختلفی می‌توانید آماده کنید.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت پوآچای پیتزایی، ابتدا آرد الک شده، نمک، شکر و خمیر مایه را با هم ترکیب کنید. سپس آب ولرم و روغن مایع را اضافه کنید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا صاف و کشسان شود.

خمیر را در جای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. پس از تقسیم خمیر به چانه‌های کوچک، روی هر تکه خمیر کره بزنید و لبه‌های خمیر را به سمت مرکز خمیر تا بزنید.

سس گوجه، سوسیس و پنیر پیتزا را به خمیر اضافه کنید و خمیر را رول کنید. در نهایت نان‌ها را با شیره انگور رومال کنید و در فر از قبل گرم شده بپزید. پس از خنک شدن آن‌ها را در ظرف سرو بچینید.

رسپی این نان خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای نان پوآچا پیتزایی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
شیر۲ پیمانه
آب۱ پیمانه
روغن مایع۱/۲ پیمانه
شکر۲ قاشق مرباخوری
نمک۱/۵ قاشق مرباخوری
خمیرمایه۱ قاشق غذاخوری
آرد۴ پیمانه
سوسیس و پنیر پیتزابه مقدار لازم
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز، زیره و آویشنبه مقدار لازم
کرهبه مقدار لازم

مواد لازم برای رومال

مواد لازممقدار مورد نیاز
آب۱/۲ پیمانه
شیره انگور۲ قاشق غذاخوری
کنجدبه مقدار لازم

مرحله اول: مواد خشک را با هم ترکیب کنید

آرد را الک کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود و بافت نان پس از پخت نرم و لطیف‌تر شود.

طرز تهیه عدسی
ببینید

آرد الک شده را در کاسه بزرگی بریزید، نمک، شکر و خمیر مایه را به آن اضافه کنید. مواد خشک را به خوبی با هم ترکیب کنید.

مرحله دوم: آب ولرم و روغن مایع را اضافه کنید

وسط خمیر را باز کنید. آب، شیر و روغن مایع را در آن بریزید و کم‌کم با دست یا قاشق چوبی شروع به جمع کردن خمیر کنید.

پس از این که خمیر شکل گرفت، روی سطح میز کارتان را کمی چرب کنید و خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید تا صاف و کشسان شود.

مرحله سوم: به خمیر استراحت دهید

کف و دیواره‌های کاسه را با کمی روغن مایع چرب کنید و خمیر را در کاسه قرار دهید.

با سلفون روی ظرف را بپوشانید و ظرف را ۱ ساعت در دمای محیط قرار دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود.

مرحله چهارم: خمیر را شکل دهید

پس از استراحت، روی میز کار را آرد پاشی کنید. پف خمیر را به آرامی بگیرید و خمیر را به ۱۰-۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید.

هر تکه از خمیر را به چانه‌های کوچکی شکل دهید. سینی مناسبی انتخاب کنید و کمی آرد در سینی بریزید.

خمیرهای چانه شده را با کمی فاصله روی سینی در کنار هم بچینید.

دستمال نخی نازکی روی خمیرها بیندازید و ۱۰-۱۵ دقیقه‌ای زمان دهید تا نان‌ها حجیم شوند.

مرحله پنجم: روی خمیرها کره بزنید

روی سطح میز کار را با کمک براش و کمی روغن چرب کنید.

خمیرها را با کمک وردنه به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید. یک تکه کره نرم شده را روی تمام قسمت‌های خمیر بمالید و لبه‌ها خمیر را از چپ و راست به سمت وسط تا کنید، بدون اینکه روی هم قرار گیرند.

طرز تهیه کباب برگ
ببینید

نوک‌های خمیر در وسط به هم می‌خورند و شکل مستطیلی به آن می‌دهند.

همه خمیرها را به همین ترتیب آماده کنید.

مرحله ششم: سس نان را آماده کنید

رب گوجه فرنگی را در یک کاسه بریزید و به مقدار دلخواه فلفل قرمز، آویشن و زیره به آن اضافه کنید.

اگر سس غلیظ است با اضافه کردن کمی آب می‌توانید آن را رقیق کنید.

با کمک براش از سس روی سطح مستطیل شکل خمیر بزنید.

مرحله هفتم: سوسیس‌ها را اضافه کنید

سوسیس‌ها را خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید. کمی زمان دهید تا سوسیس‌ها خنک شوند. سپس آن‌ها را در یک سمت خمیر قرار دهید.

به دلخواه مقداری پنیر پیتزا روی آن‌ها بریزید و خمیر را رول کنید. شما خمیر را به هر روشی که راحت هستید میتوانید شکل بدهید.

کف سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز قرار دهید و نان‌ها را با کمی فاصله در سینی بچینید.

روی نان‌ها را با یک پارچه پوشانده و به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید تا دوباره حجم بگیرند.

مرحله هشتم: فر را آماده کنید

فر برقی یا گازی‌تان را روشن کنید تا فر پیش از شروع پخت نان به خوبی گرم شود.

مرحله نهم: رومال را آماده کنید

شیره انگور را در کاسه کوچکی بریزید و مقداری آب به آن اضافه و ترکیب کنید.

با کمک براش از مواد فوق روی نان‌ها بزنید.

مرحله دهم: نان‌ها را بپزید

سینی نان را درون فر قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که نان‌ها طلایی و پخته شوند، آن‌ها را بپزید.

طرز تهیه مرغ تنوری خانگی
ببینید

پس از پخت، نان‌ها را از فر بیرون آورید و زمان دهید تا کمی خنک شوند.

سپس آن‌ها را در ظرف سرو بچینید و با انواع سس نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه پوآچای پیتزایی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت پوآچای پیتزایی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای داشتن خمیر نرم و کشسان، از آرد با کیفیت و مناسب استفاده کنید.
  • اگر از خمیر مایه خشک معمولی استفاده می‌کنید، حتماً آن را با شکر و آب ولرم فعال کنید تا خمیر بهتر به حجم برسد.
  • آب ولرم باید نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد تا خمیر به درستی فعال شود.
  • خمیر را حداقل ۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرمی و کشسانی لازم را پیدا کند.
  • دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد برای پخت مناسب است تا نان‌ها به خوبی پخته و طلایی شوند.
  • اجازه دهید نان‌ها کمی خنک شوند تا به راحتی از سینی جدا شوند و هنگام سرو شکسته نشوند.
  • می‌توانید بسته به سلیقه خود مواد مختلفی مانند سبزیجات، گوشت‌های مختلف یا پنیرهای متنوع را استفاده کنید.
  • پوشاندن خمیر با سلفون در طول استراحت باعث می‌شود که سطح خمیر خشک نشود و نرمی بیشتری داشته باشد.
  • استراحت خمیر در جای گرم باعث افزایش حجم و راحتی در تقسیم و باز کردن آن می‌شود.
  • تقسیم خمیر به چانه‌های مساوی باعث پخت یکنواخت نان‌ها می‌شود.
  • رول کردن دقیق نان‌ها از باز شدن مواد داخل آن جلوگیری می‌کند.
  • همیشه فر را از قبل با دمای مناسب گرم کنید تا نان‌ها به خوبی پخته شوند.
  • کنجد به نان ظاهر جذاب‌تری می‌بخشد و طعم آن را بهتر می‌کند.

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه آش آلو

طرز تهیه چلو گوشت 

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

شنبه 27 ماه بهمن 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان