نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه مرغ شاندیزی زعفرانی ،ابتدا مرغ را بشویید. پیاز و سیر خلالی شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس مرغ را به همراه ادویهها به مواد درون قابلمه اضافه کنید. سپس هویج و فلفل دلمه خرد شده را اضافه کنید.
پس از کمی تفت دادن آب جوش و آبلیمو را اضافه کنید و زمان دهید مرغ بپزد. سپس با کمی نمک و محلول زعفران مرغ را طعمدار کنید و در کنار کته یا برنج سرو کنید.
رسپی این غذای جذاب را با جزئیات بیشتر در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای مرغ شاندیزی زعفرانی برای ۳ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ران و سینه مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد |
فلفل دلمهای | ۱ عدد |
هویج | ۳ عدد |
سیر | ۳ حبه |
چوب دارچین | ۲-۳ تکه |
لیموترش | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
پودر زیره | ۱/۴ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
مرحله اول: پیاز و سیر را آماده کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آنها را خلالی خرد کنید.
قابلمه مناسبی را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. پیازها را به تابه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در همین مرحله سیر را نیز پس از شستن و پوستگرفتن به ۲ قسمت برش بزنید و به پیازهای درون تابه اضافه کنید.
مرحله دوم: مرغ را آماده کنید
تکههای مرغ را بشویید و درون آبکش بگذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
تکههای مرغ را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مرغ با پیاز و سیر ترکیب شوند.
سپس درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقهای زمان دهید تا مرغ به آرامی با پیازها بپزد.
مرحله سوم: ادویهها را اضافه کنید
زردچوبه، پودر زیره، چوب دارچین و فلفل سیاه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا ادویهها با سایر مواد ترکیب شوند.
مرحله چهارم: هویج و فلفل دلمه را اضافه کنید
هویج و فلفل دلمه را بشویید. درون فلفل دلمه را خالی کنید و آن را به قطعات بزرگ برش بزنید.
هویج را پوست بگیرید و به ۳-۴ قسمت تقسیم کنید.
هویج و فلفل دلمه خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
مرحله پنجم: مرغ را بپزید
آب جوش و آبلیمو ترش را به مرغ اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید.
منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا مرغها به آرامی بپزند.
مرحله ششم: چاشنی مرغ را تنظیم کنید
پس از پخت کامل مرغ با مقداری نمک و محلول زعفران چاشنی آن را مطابق ذائقهتان تنظیم کنید.
۵-۱۰ دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم مرغ بپزد و به غلظت مناسب برسد.
سپس آن را در ظرف سرو بریزید و در کنار کته یا برنج زعفرانی سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ شاندیزی زعفرانی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم مرغ شاندیزی زعفرانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- زعفران را در آب گرم حل کنید تا رنگ و عطر بیشتری به مرغ بدهد.
- هویج و فلفلدلمهای خرد شده به همراه سایر مواد اضافه شوند تا رنگ و طعم متعادلی ایجاد شود.
- در مراحل پایانی پخت، نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنید تا طعم نهایی بهتر جذب شود.