نگاهی سریع به طرز تهیه
برای طبخ مرغ تنوری خانگی باید ابتدا ماست، آب لیمو، کره ذوب شده و ادویهجات را خوب با هم مخلوط کنید. مرغها را به خوبی به مواد آغشته کنید و بگذارید تا ۲ ساعت در یخچال استراحت کند و خوب طعم بگیرد.
مرغها را در فر بپزید و بعد از گذشتن ۲۰ دقیقه از زمان پخت، گریل را روشن کنید تا روی مرغها کاملا برشته شود. مرغ تنوری شما آماده است. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل درمجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای مرغ تنوری برای ۶ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ران مرغ بدون پوست و استخوان | ۱ کیلوگرم |
لیمو سنگی | ½ عدد |
ماست | ۱ و ½ قاشق غذاخوری |
پودر سیر، زنجبیل، پاپریکا، پول بیبر، نمک، فلفل سیاه و پودر پیاز | به میزان لازم |
تخم گشنیز | به میزان لازم |
رزماری | به میزان لازم |
کره | ۲۵ گرم |
مرحله اول: مرغ را طعمدار کنید
در یک کاسه بزرگ ماست را با همه ادویهها، تخم گشنیز و رزماری مخلوط کنید.
نصف لیمو را آبگیری کنید و آب لیمو تازه را هم به ترکیب اضافه کنید.
کره را به روش بن ماری ذوب کنید و به ترکیب اضافه کنید.
مرغها را هم داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا همه جای مرغها به مواد آغشته شوند.
سپس روی کاسه را سلفون بکشید و بگذارید دو ساعت در یخچال بماند تا مرغها خوب طعمدار شوند.
مرحله دوم: فر را از پیش گرم کنید
فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس مرغها را از ظرف بیرون آورده و در سینی فر چرب شده بچینید.
دمای فر را به ۱۰۰ درجه تغییر دهید و سینی را داخل فر بگذارید.
مرحله سوم: مرغ تنوری را بپزید
اجازه دهید مرغ برای ۲۰ دقیقه در فر با این دما بپزد. سپس گریل را روشن کنید تا روی مرغ برشته شود.
حدود ۶ دقیقه دیگر هم اجازه دهید مرغها با گریل روشن بپزند. هر وقت دیدید که روی مرغ کاملا برشته شده، گریل را خاموش کنید.
بعد از ۶ دقیقه پخت مرغ در فر، روی یکی از مرغها را برش کوچکی بزنید. اگر هیچ بخشی از گوشت مرغ صورتی رنگ باقی نمانده بود، فر را خاموش کنید. در غیر این صورت اجازه دهید مرغ کمی بیشتر در فر بماند و بپزد.
مرغ تنوری شما آماده است. میتوانید آن را در کنار برنج سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ تنوری
در ادامه با بعضی نکات و جایگزینها برای پخت مرغ تنوری آشنا خواهیم شد.
- میتوانید به همراه مرغها، سیبزمینیهایی که درشت خرد کردهاید را هم داخل فر بگذارید و در کنار مرغ تنوری سرو کنید.
- در صورت تمایل میتوانید تعدادی گوجه گیلاسی را هم به همراه مرغها داخل سینی فر بگذارید و بعد از پایان پخت، آن را در کنار غذا سرو کنید.
- اگر قطعات ران مرغی که برای پخت مرغ تنوری استفاده میکنید بزرگ هستند، میتوانید روی سطح آنها چند برش ایجاد کنید که خوب مغزپخت شوند.
- میتوانید برای طعم دار کردن مرغ از سیر له شده هم در کنار دیگر مواد استفاده کنید ولی قبل از قرار دادن مرغها در سینی فر، قطعات سیر را از روی آن جدا کنید، زیرا در غیر این صورت داخل فر میسوزند و عطر و طعم نامطلوبی ایجاد میکنند.