نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه شیرینی گل نرگس ،ابتدا خامه ترش و شکر را مخلوط کرده، سپس کره و آرد را اضافه کنید و ورز دهید. زرده تخممرغ، وانیل و بیکینگ پودر را افزوده و خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید.
به یک قسمت از خمیر پودر کاکائو اضافه کنید و هر دو خمیر را یک ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس خمیرها را باز کرده، با قالب گل نرگس برش بزنید و در فر از پیش گرم شده بپزید.
بعد از خنک شدن، شیرینیها را از کاغذ روغنی جدا کرده و سرو کنید. همچنین میتوانید این شیرینی را بدون قالب نیز آماده کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه و جذاب را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی گل نرگس با قالب
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
خامه ترش | ۱۰۰ گرم |
شکر ریز | ۸۰ گرم |
آرد شیرینی پزی | ۳۲۰ گرم |
کره | ۱۵۰ گرم |
وانیل | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
پودر کاکائو | ۲ تا ۳ قاشق چایخوری |
شیر | ۱ قاشق غذاخوری |
مرحله اول: خامه ترش، شکر، آرد و کره را ترکیب کنید
برای درست کردن این شیرینی ابتدا باید خامه ترش را با شکر مخلوط کنید. سپس مواد را با همزن دستی ترکیب کنید.
زمانی که شکر به خوبی با خامه مخلوط شد، باید کره نرم شده و آرد را اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید.
مرحله دوم: وانیل، بیکینگ پودر و زرده تخم مرغ را ترکیب کنید
وانیل، بیکینگ پودر و زرده تخم مرغ را به ترکیب خامه ترش و شکر اضافه کنید و بعد با دست مواد را ورز دهید تا خمیر لطیفی ایجاد شود.
مرحله سوم: خمیر کاکائویی را آماده کنید
خمیر را به دو قسمت نابرابر تقسیم کنید. به طوری که یکی از قسمتها بزرگتر و یکی از آنها کوچکتر باشد.
پودر کاکائو را با شیر ترکیب کنید و خوب هم بزنید. زمانی که کاکائو در شیر حل شد، میتوانید شیر کاکائو را به قسمت کوچکتر خمیر اضافه کنید.
خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید تا کاکائو به طور کامل با خمیر مخلوط شود.
مرحله چهارم: خمیر را استراحت دهید
هر کدام از قسمتهای خمیر کاکائویی و سفید را به صورت جداگانه در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.
در ادامه خمیرها را برای ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کنند.
مرحله پنجم: خمیر را به شکل گل درست کنید
در این مرحله باید خمیرها را از یخچال خارج کنید. سطح کار را آرد پاشی کنید و بعد خمیرها را با وردنه باز کنید.
حالا با استفاده از یک قالب گل نرگس خمیر سفید و کاکائویی را با قالب برش دهید.
مرحله ششم: شیرینیها را بپزید
فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید فر برای ۱۵ دقیقه داغ شود. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
در ادامه خمیرها را با کمی فاصله روی سینی بچینید و سینی را برای حدود ۱۷ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها بپزند.
اجازه دهید شیرینیها کاملا خنک شوند، سپس آنها را از کاغذ روغنی جدا کنید.
به خاطر داشته باشید که شیرینیها را با دقت و آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید تا له شوند.
شیرینیها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و از طعم آنها لذت ببرید.
طرز تهیه شیرینی گل نرگس بدون قالب
برای درست کردن شیرینی گل نرگس بدون قالب میتوانید خمیر سفید و کاکائویی را به صورت جداگانه به ۱۵ قسمت تقسیم کنید. سپس یکی از تکههای خمیر سفید را بردارید و به صورت گرد روی تخته آشپزخانه پهن کنید.
حالا خمیر کاکائویی را به شکل گلولهای درست کنید و در وسط خمیر سفید قرار دهید. خمیر سفید را به صورت بقچهای ببندید و در ادامه خمیر را پهن کنید.
حالا با چاقو ۵ برش در شعاع دایره و دور تا دور خمیر ایجاد کنید و هر یک از تکههای خمیر را به صورت گلبرگ گل نرگس فرم دهید. برای این کار باید کمی دقت کنید و به سلیقه خودتان به خمیر فرم دهید.
در ادامه با نوک چاقو خطوطی روی گلبرگهای گلی که درست کردهاید ایجاد کنید. بعد از این که خمیرها را آماده کرید، مقداری زرده تخم مرغ و زعفران را ترکیب کنید و روی خمیرها بمالید تا خوشرنگ شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی گل نرگس
در ادامه به چند نکته مهم برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی گل نرگس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای درست کردن این شیرینی نباید خمیر را بیش از حد ورز دهید. بهتر است این کار را تنها در حد ترکیب کردن مواد خمیر انجام دهید.
- برای تزیین این شیرینی میتوانید از مقداری کنجد و سیاه دانه استفاده کنید.
- بعد از آماده شدن شیرینیها میتوانید آنها را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
- برای این که بافت شیرینی گل نرگس شما نرم شود، باید بعد از آماده شدن، شیرینیها را در یک ظرف بریزید و آن را با سلفون بپوشانید تا شیرینی شما نرم شود.
- برای اینکه شیرینی شما خوشرنگ شود میتوانید از زرده تخم مرغ یا ترکیب زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.
- به منظور درست کردن گل نرگس میتوانید به سلیقه خودتان از قالب استفاده کنید یا خودتان خمیر را به شکل گل نرگس درست کنید.
- یکی دیگر از روشهای درست کردن شیرینی گل نرگس این است که با استفاده از خمیر سفید یک عدد گل نرگس درست کنید و سپس خمیر کاکائویی را به صورت دایرهای درست کنید و روی گل قرار دهید.
- در صورت تمایل میتوانید شیرینی گل نرگس را به صورت ترکیبی با طعم کاکائویی و ساده درست کنید.