نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه شیرینی حلوایی پستهای، ابتدا آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، آرد را با کره و روغن ترکیب کنید. سپس پودر قند، هل و پسته را اضافه کنید و یک خمیر لطیف آماده کنید.
خمیر را به دلخواه در قالبهای سیلیکونی شکل دهید و با مقداری شکلات تزیین و سرو کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه شیرینی حلوایی پستهای برای ۵ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید قنادی | ۳ پیمانه |
روغن جامد | ۳/۴ پیمانه |
پودر قند | ۱ پیمانه |
کره | ۲۵ گرم |
شکلات سکهای شیری | ۲۰۰ گرم |
پودر پسته | ۱/۲ لیوان |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
مرحله اول: آرد را آماده کنید
آرد را ۲-۳ بار الک کنید تا ناخالصی آن گرفته شود. آرد الک شده را در تابه بزرگی بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید.
مدام آرد را هم بزنید تا بوی خامی آن کاملاً گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد. تفت دادن آرد با توجه به حرارت و جنس تابه ممکن است ۳۵-۴۵ دقیقهای زمان ببرد.
پس از تفت دادن، آرد را از تابه خارج کنید و آرد تفت داده شده را یک بار دیگر از الک رد کنید. مجدد آرد را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.
مرحله دوم: روغن جامد و کره را اضافه کنید
روغن جامد و کره را به تابه اضافه کنید. روی حرارت ملایم مواد را به خوبی مخلوط کنید تا کاملاً روغن و کره جذب آرد شود.
مرحله سوم: پودر قند و پودر هل را اضافه کنید
تابه را از روی حرارت بردارید و زمان دهید تا کمی خنک شود. در ظرفی جداگانه پودر قند و پودر هل را با هم ترکیب کنید.
ترکیب آنها را الک کنید تا ناخالصیهای پودر قند گرفته شود.
سپس مواد را به محتوای خنک شده درون تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
مرحله چهارم: شکلات را آماده کنید
شکلات سکهای را در کاسه کوچکی بریزید و به روش بنماری (روی بخار کتری) آن را ذوب کنید. از این شکلات برای تزیین شیرینی استفاده میشود.
میتوانید به دلخواه مقداری از شکلات آبشده درون قالبهای سیلیکونی بریزید و قالب را ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا شکلات سفت شود.
مرحله پنجم: شیرینی را شکل دهید
خمیر حلوا را به دلخواه با دست شکل دهید و در ظرف مناسبی بچینید.
شما میتوانید خمیر را پهن کنید و با کاتر دلخواه برش بزنید یا مقداری از خمیر را در قالبهای سیلیکونی روی لایه شکلات قرار دهید و با دست فشار دهید تا فشرده شود.
سپس شیرینیها را به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر بگذارید تا کاملاً سفت شود.
مرحله ششم: شیرینیها را سرو کنید
پس از گذشت زمان اعلام شده، شیرینیها را از یخچال خارج کنید و در ظرف سرو بچینید.
به دلخواه با مقداری پودر پسته، گل محمدی یا شکلات بن ماری شده شیرینیهای حلوایی جذابتان را تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی حلوایی پستهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن شیرینی حلوایی پستهای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای داشتن طعمهای متفاوتی از این شیرینی میتوانید به خمیر مقداری محلول زعفران، پودر پسته، پودر گردو یا پودر کاکائو اضافه کنید.
- هنگام فشرده کردن خمیر در قالب، دقت کنید که حبابهای هوا خارج شوند تا سطح شیرینی صاف و یکدست باشد.
- اضافه کردن مقدار کمی عسل به مواد باعث انسجام بیشتر بافت شیرینی میشود.
- برای عطر و طعم بیشتر، میتوانید مقدار کمی گلاب یا زعفران دمکرده به خمیر اضافه کنید.
- برای لطافت بیشتر شیرینی، از ترکیب کره و روغن جامد استفاده کنید.
- این شیرینی را میتوان در دمای محیط نگهداری کرد، اما در فصول گرم بهتر است در یخچال باشد.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری مغز پسته خرد شده را درون خمیر حلوا مخلوط کنید تا بافتی جذابتر داشته باشد.
- در هنگام اضافه کردن پودر قند، صبر کنید تا خمیر کمی خنک شود تا پودر قند ذوب نشود و بافت آن خراب نشود.
- اگر خمیر بیش از حد خشک شد، مقدار کمی روغن مایع اضافه کنید تا نرمتر شود.
- برای تزیین میتوانید از خلال بادام، بادام زمینی یا گردو خرد شده نیز استفاده کنید.
- اگر شیرینیها را برای مدت طولانی نگهداری میکنید، آنها را در ظرف دربسته و در یخچال قرار دهید.
- اگر دوست دارید طعم پسته بیشتر احساس شود، میتوانید مقدار پودر پسته را افزایش دهید.
- حتماً آرد را روی حرارت کم و با حوصله تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- از قالبهای سیلیکونی برای شکلدهی استفاده کنید تا به راحتی از قالب خارج شوند.
- شکلات را با حرارت غیرمستقیم آب کنید تا کیفیت و بافت آن حفظ شود.
- برای تنوع در طعم، میتوانید از شکلات تلخ به جای شکلات شیری استفاده کنید.