نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه سوپ سلطان ترکیهای ، ابتدا باید پیاز را با دال عدس، سیب زمینی، هویج، کدو سبز و ساقه کرفس خرد شده تفت دهید. در ادامه رب گوجه فرنگی و رب فلفل قرمز را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید همه مواد روی حرارت ملایم بپزند و سوپ شما آماده شود. میتوانید این سوپ را بدون دال عدس و همراه با سینه مرغ خرد شده و سبزیجات مختلف نیز آماده کنید.
رسپی این سوپ خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه سوپ سلطان ترکیهای برای ۲ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دال عدس | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
هویج | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
کدو سبز | ۱ عدد |
رب فلفل قرمز | ۱ قاشق غذاخوری |
ساقه کرفس | ۱ تکه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مرحله اول: سبزیجات را خرد کنید
برای شروع باید هویج، کدو سبز و سیب زمینی را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت نگینی خرد کنید.
در ادامه پوست پیاز را جدا کنید و آن را همراه با ساقه نرم کرفس به صورت نگینی ریز خرد کنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید
یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.
در ادامه پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا پیاز سبک شود.
مرحله سوم: مواد سوپ را تفت دهید
در این مرحله نوبت اضافه کردن هویج، سیب زمینی، کدو سبز و کرفس خرد شده به قابلمه است.
سبزیجات را برای چند دقیقه با پیاز تفت دهید و سپس دال عدس را به ماهیتابه اضافه کنید.
مرحله چهارم: رب گوجه و رب فلفل را اضافه کنید
کمی بعد رب گوجه فرنگی و رب فلفل قرمز را در قابلمه بریزید و چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا عطر ربها بلند شود.
مرحله پنجم: سوپ را بپزید
در این مرحله باید مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سوپ شما روی حرارت ملایم بجوشد.
بعد از این که سوپ شروع به جوشیدن کرد، میتوانید نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.
حالا اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند و سوپ لعابدار شود.
مرحله ششم: سوپ را سرو کنید
صبر کنید تا سوپ روی حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و با برگ کرفس خرد شده یا سبزیجات تازه خرد شده تزیین کنید.
سوپ سلطان ترکیهای با مرغ
برای درست کردن این سوپ با مرغ ابتدا باید پیاز و چند حبه سیر را در روغن سرخ کنید. در ادامه سینه مرغ خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا مرغها طلایی شوند.
در ادامه سبزیجات خرد شده را اضافه کنید. مقداری آب یا آب مرغ در قابلمه بریزید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند. در یک کاسه جداگانه خامه غلیظ را با مقداری پودر زیره، پودر تخم گشنیز، پاپریکا، نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید و خوب هم بزنید.
بعد از نیم ساعت از پخت سوپ این ترکیب را به آرامی در سوپ بریزید و مدام آن را هم بزنید. زمانی که سوپ شما آماده شد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با جعفری تازه تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه سوپ سلطان ترکیهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت سوپ سلطان ترکیهای اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- برای درست کردن این سوپ به صورت گیاهی معمولا از ریشه کرفس یا همان پیاز کرفس استفاده میشود که میتوانید به جای آن از ساقه نرم کرفس نیز استفاده کنید.
- به منظور خوشمزهتر شدن سوپ سلطان محمود ترکیه میتوانید از مقداری آب مرغ یا آب قلم استفاده کنید.
- برای مزه دار کردن این سوپ میتوانید از ادویههایی مثل زیره، گشنیز و پاپریکا استفاده کنید.
- در برخی رسپیها برای درست کردن این سوپ از مقداری نخود فرنگی نیز استفاده میشود.
- اضافه کردن چند حبه سیر رنده شده یا پودر سیر طعم شگفت انگیزی به این سوپ میبخشد.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری جعفری تازه برای تزیین این سوپ معروف کشور ترکیه استفاده کنید.
- برای تفت دادن مواد سوپ میتوانید به جای روغن از مقداری کره استفاده کنید.
- رب فلفل طعم تند و تیزی دارد، اگر دوست ندارید طعم سوپ شما تند شود، میتوانید از رب فلفل کمتری استفاده کنید یا آن را حذف کنید.
- برای خوشمزهتر شدن این سوپ میتوانید در زمان سرو از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.
- سعی کنید همه سبزیجات را به صورت ریز و یک اندازه خرد کنید تا سوپ شما ظاهر جذابتری پیدا کند.
- برای غلیظتر شدن بافت این سوپ میتوانید از مقداری آرد استفاده کنید. در این روش باید آرد را با آب سرد ترکیب کنید و در انتهای پخت سوپ به آن اضافه کنید.