8 تا 10 دقيقه

مدت زمان آماده سازی

50 تا 60 دقيقه

زمان پخت

2 تا 3 نفر

تعداد میهمان

آسان

درجه سختی

طرز تهیه سوپ جو پرک

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

سوپ جو پرک یکی از انواع سوپ‌های بسیار محبوب و پرطرفداری است که به روش‌های مختلفی آماده می‌شود. این سوپ جذاب را به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی می‌توانید آماده و سرو کنید.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت این سوپ، ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه با روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. بعد از آن، سینه مرغ و جو پرک شسته شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید.

در ادامه آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید سوپ بجوشد. سپس هویج رنده شده را بیفزایید و به آرامی بپزید تا مرغ نرم شود. در نهایت مرغ ریش‌ریش شده، رب گوجه‌فرنگی، سبزی تازه، زرشک و آبلیمو را به سوپ اضافه کرده و با نمک و فلفل چاشنی سوپ را تنظیم کنید.

رسپی این سوپ خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اينسان بخوانید.

مواد لازم برای سوپ جو پرک برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
جو پرک۱ پیمانه
سینه مرغ۱/۲ سینه
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
هویج۱ عدد
جعفری تازه۴ قاشق غذاخوری
زرشک۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش۱ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار کافی
روغنبه مقدار کافی

مرحله اول: پیاز را تفت دهید

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.

در قابلمه‌ای که قصد طبخ سوپ را دارید کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و پیازها را تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. این مرحله پایه‌ای برای طعم‌دهی به سوپ است.

مرحله دوم: ادویه‌ها را اضافه کنید

پس از اینکه پیازها به خوبی سبک و شیشه‌ای شدند، مقدار کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن‌ها اضافه کنید.

طرز تهیه شیرینی رسپیری نسکافه‌‌ای
ببینید

ادویه‌ها را به مدت چند دقیقه دیگر با پیاز تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود و طعم‌دهی به سوپ افزایش یابد.

مرحله سوم: مرغ و جو پرک را اضافه کنید

جو پرک را به خوبی بشویید تا آلودگی‌ها و ناخالصی‌ها از آن جدا شوند.

سینه مرغ را به همراه جو پرک شسته شده به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مرغ‌ها کمی طلایی شوند.

مرحله چهارم: آب اضافه کنید و سوپ را بپزید

پنج لیوان آب جوش را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا سوپ به نقطه‌ جوش رسد.

بهتر است در این مرحله، کف‌های روی سطح آب را با قاشق جمع کنید و دور بریزید تا سوپ شفاف‌تر شود و طعم بهتری پیدا کند.

مرحله پنجم: هویج را اضافه کنید

پس از جوش‌ آمدن سوپ، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه به آرامی بپزد تا گوشت مرغ کاملاً نرم و پخته شود.

در همین مرحله هویج را بشویید، پوست بگیرید و با رنده متوسط رنده کنید.

پس از نیم‌پز شدن مرغ، هویج رنده شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا هویج‌ها نیز به خوبی پخته و نرم شوند.

مرحله ششم: مرغ را ریش ریش کنید

پس از پخت هویج، مرغ را از قابلمه خارج کنید و آن را ریش ریش کنید. سپس گوشت مرغ خرد شده را مجدداً به قابلمه اضافه کنید.

مرحله هفتم: رب را تفت دهید

در یک تابه کوچک، رب گوجه‌ فرنگی را با کمی روغن تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

طرز تهیه شربت لبو
ببینید

رب گوجه‌ فرنگی تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید و به خوبی با سایر مواد ترکیب کنید.

اجازه دهید سوپ به مدت چند دقیقه دیگر بپزد تا رب گوجه‌ فرنگی طعم خود را به سوپ منتقل کند.

مرحله هشتم: سبزی تازه، زرشک و آبلیمو ترش را اضافه کنید

سبزی سوپی، زرشک و آب لیمو ترش را به قابلمه اضافه کنید. با مقداری نمک و فلفل سوپ را مطابق ذائقه‌تان تنظیم کنید.

اجازه دهید سوپ به مدت چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

پس از جا افتادن سوپ، آن را در ظرف‌های مناسب سرو بریزید و با مقداری سبزی تازه تزیین کنید.

سوپ جو بدون رب گوجه فرنگی

برای پخت سوپ جو پرک بدون رب گوجه فرنگی کافی است طبق روش بالا پیش روید و تنها مرحله اضافه کردن رب گوجه فرنگی را حذف کنید.

سوپ جو با قارچ و شیر

برای آماده شدن این سوپ خوشمزه و مجلسی، ابتدا یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و به ۴ قسمت خرد کنید. نصف یک سینه مرغ را با نمک و فلفل مزه‌دار کنید و همراه با پیاز، چهار لیوان آب و مقداری زردچوبه در یک قابلمه مناسب بریزید.

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مرغ به مدت ۲۰ دقیقه بپزد. پس از پخت، مرغ را خارج و ریش ریش کنید. هویج را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

۱۰۰ گرم جو پرک را به همراه هویج خرد شده به آب مرغ اضافه کنید و اجازه دهید سوپ به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزد. سپس نیم لیتر شیر را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سوپ به آرامی جوش بیاید.

طرز تهیه آش هفت قلم
ببینید

۲۵۰ گرم قارچ را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید، سپس یک قاشق غذاخوری آبلیمو را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ‌ها تبخیر شود.

قارچ تفت داده شده را به سوپ اضافه کنید و با مقداری نمک و فلفل سیاه چاشنی سوپ را تنظیم کنید. در نهایت، یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده را برای تزیین به سوپ اضافه کنید و آن را گرم سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه سوپ جو پرک

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم سوپ جو پرک اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • استفاده از مرغ با استخوان باعث افزایش طعم و عطر سوپ می‌شود.
  • پخت آرام سوپ باعث می‌شود طعم‌ها بهتر با هم ترکیب شوند و سوپ غنی‌تر شود.
  • رب گوجه‌ فرنگی خانگی طعم بهتری نسبت به رب آماده به سوپ می‌دهد.
  • اضافه کردن سبزی‌های معطر مانند جعفری و گشنیز تازه به سوپ، طعم و عطر آن را تقویت می‌کند.
  • میزان آب را به دلخواه تنظیم کنید تا سوپ غلیظ یا رقیق‌تر شود.
  • آب مرغ خانگی طعم عمیق‌تری به سوپ می‌دهد.
  • اضافه کردن زرشک به سوپ نه تنها طعم خوبی دارد؛ بلکه ظاهری زیبا به آن می‌بخشد.

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه زیره پلو کرمانی 

طرز تهیه کتلت کلم برگ

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

سه‌شنبه 30 ماه بهمن 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان