نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه رشته عدس یا آش پرپوله ابتدا پیاز و سیر را سرخ کنید و بعد زنجبیل رنده شده و رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید. در ادامه نعنا، پونه و آویشن خشک را اضافه کنید.
بعد از ۲ دقیقه عدس و آب گوشت را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا عدس کاملا بپزد. در انتها رشته آش را خرد کنید و در آش بریزید تا آماده شود. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل درمجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای رشته عدس یا آش پرپوله با رب گوجه فرنگی برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
عدس ریز | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
رشته آشی | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز | ۱ عدد |
زنجبیل تازه | به مقدار کم |
سیر | ۲ تا ۳ حبه |
روغن | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آب گوشت | ۴ تا ۵ لیوان فرانسوی دستهدار |
نعنا، پونه و آویشن | به مقدار لازم |
پیاز داغ و کشک (برای تزیین) | به مقدار لازم |
مرحله اول: پیاز را آماده کنید
برای شروع باید پیاز را بشویید و پوست آن را جدا و به صورت خلالی نازک خرد کنید. سپس مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا سبک شوند.
مرحله دوم: سیر، زنجبیل و رب را اضافه کنید
سیرها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس آنها را رنده کنید و به پیازها اضافه کنید. برای چند دقیقه سیرها را تفت دهید تا بوی سیر بلند شود.
در ادامه زنجبیل تازه رنده شده را اضافه کنید. ۱ دقیقه بعد باید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز و سیر تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله سوم: نعنا، پونه و آویشن را به قابلمه اضافه کنید
بعد از این که رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد، باید نعنا، پونه و آویشن خشک را اضافه کنید و خوب با پیاز و سایر مواد تفت دهید تا بوی سبزیجات بلند شود.
مرحله چهارم: عدس را اضافه کنید
در این مرحله باید عدس شسته شده را به قابلمه اضافه کنید. بهتر است عدس را برای یک ساعت در آب بخیسانید و بعد به قابلمه اضافه کنید تا نفخ آن گرفته شود. عدس را برای ۲ دقیقه با پیاز و سبزیجات تفت دهید
مرحله پنجم: آب گوشت و رشته را به آش اضافه کنید
در ادامه آب گوشت را به آش اضافه کنید. سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید عدسها به خوبی بپزند. زمانی که عدس کاملا نرم شد، میتوانید رشته آش را به صورت ریز خرد کنید و در آش بریزید.
مرحله ششم: آش را آماده کنید
بعد از چند دقیقه مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید. درب قابلمه را برای چند دقیقه روی آن قرار دهید تا رشتهها به خوبی بپزند و نرم شوند.
بعد از این که آش کاملا جا افتاد شعله گاز را خاموش کنید. میتوانید این آش را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ و کشک تزیین کنید.
آش پرپوله یا رشته عدس با آب لیمو ترش
برای پخت این آش ابتدا باید عدسهای خیسانده شده را همراه با آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید. بعد از ۲ دقیقه نعنا خشک و پونه خشک را در قابلمه بریزید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
همه مواد را به قابلمه عدس در حال پخت اضافه کنید و خوب هم بزنید و زمانی که آش شروع به جوشیدن کرد، رشته را به صورت ریز خرد و در آن بریزید. ۱ ساعت دیگر صبر کنید تا آش شما روی حرارت ملایم جا بیفتد و آماده شود. بعد از پخت آش میتوانید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه رشته عدس یا آش پرپوله
در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت رشته عدس یا آش پرپوله برای افطاری اشاره شده است.
- برای درست کردن آش پرپوله اگر به آب گوشت دسترسی ندارید میتوانید از چند لیوان آب همراه با استاک یا عصاره گوشت استفاده کنید.
- در طرز تهیه آش پرپوله محلی میتوانید به جای نعنا، پونه و آویشن تنها از مقداری مرزه خشک یا تازه استفاده کنید.
- برای این که آش عدس و رشته کردستانی شما خوشرنگ تر شود، میتوانید مقداری زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید.
- نکته جالبی که باید برای پخت آش رشته عدس کردستان رعایت کنید، خرد کردن رشتهها است. برای درست کردن این آش باید رشتهها را خوب خرد کنید و بعد در آش بریزید.
- میتوانید از آش پرپوله کردی در ماه رمضان برای سحری و افطار نیز استفاده کنید.
- آش پرپوله باید با حرارت ملایم و به آرامی بپزد تا به خوبی جا بیفتد.
- برای خوشمزهتر شدن آش رشته عدس میتوانید از مقداری آب قلم استفاده کنید.
- برای تزیین این آش کردستانی میتوانید از مقداری نعنا داغ استفاده کنید.
- به طور سنتی برای پخت آش پرپوله از مقدار کمی سبزی خشک استفاده میشود، اما در صورت تمایل میتوانید مقداری سبزی آشی نیز در این آش بریزید.
- برای درست کردن آش رشته عدس معمولا از عدس ریز استفاده میشود. اما اگر به عدس ریز دسترسی ندارید، میتوانید برای پخت این آش از عدس درشت نیز استفاده کنید.
- اضافه کردن مقداری روغن کرمانشاهی یا کره محلی به این آش طعم فوقالعادهای میبخشد.
- بعد از آماده شدن آش پرپوله میتوانید به جای کشک، مقداری ماست روی آش بریزید و آن را میل کنید.