10 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

10 دقیقه

زمان پخت

2 نفر

تعداد میهمان

آسان

درجه سختی

طرز تهیه دمنوش هل

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

هل یکی از اجزای جدا نشدنی از شربت‌ها و دمنوش‌های ایرانی است. همه ما به خوردن چای سیاه و شربت زعفران با طعم هل عادت داریم.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه دمنوش هل

طرز تهیه دمنوش هل: دو لیوان آب جوش را با دانه‌های هل که از غلاف بیرون آورده‌اید، ترکیب کنید و در قوری بریزید. اجازه دهید دمنوش هل تا ۱۰ دقیقه بماند و دم بکشد. سپس آن را به همراه شیرین کننده‌های طبیعی مانند عسل سرو کنید. برای خواندن ادامه مطالب کامل درمجله اینسان مارا دنبال کنید.

مواد لازم برای دمنوش هل برای ۲ نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز
هل۴ عدد
آب۲ لیوان

مرحله اول: هل را از غلاف خارج کنید

در مرحله اول لازم است دانه‌های هل را از غلاف خارج کنید. برای این کار می‌توانید بگذارید دانه‌ها ۵ دقیقه در آب خیس بخورند و سپس به راحتی غلاف هل را باز کنید و دانه‌ها را بیرون بیاورید.

بیشتر بخوانید:طرز تهیه دمنوش به لیمو

مرحله دوم: هل را دم کنید

اجازه دهید آب کتری بجوشد، سپس ۲ لیوان آب جوش را به همراه دانه‌های هل در قوری بریزید. اجازه دهید قوری تا ۱۰ دقیقه روی کتری بماند تا دمنوش هل خوب دم بکشد.

مرحله سوم: دمنوش را سرو کنید

بعد از ۱۰ دقیقه می‌توانید دمنوش هل را سرو کنید. 

بهترین زمان مصرف دمنوش هل

دمنوش هل باعث کاهش اشتها و احساس گرسنگی است. به همین دلیل اگر قصد لاغری و کاهش مصرف غذا را دارید، آن را یک ساعت قبل از غذا سرو کنید. در غیر این صورت بهتر است آن را یک ساعت بعد از غذا مصرف کنید.

دمنوش هل با طعم‌های دیگر

در ادامه می‌توانید با روش‌هایی برای دم کردن دمنوش هل با طعم‌های مختلف آشنا شوید:

  • دمنوش هل و دارچین: ترکیب هل و دارچین یک ترکیب بی‌نظیر در عطر و طعم است. برای آماده کردن دمنوش هل و دارچین، هم زمان با دانه‌های هل یک چوب دارچین را هم داخل قوری بریزید و بگذارید دم بکشد. 
  • دمنوش هل و عسل: عسل یکی از بهترین شیرین‌کننده‌ها برای دمنوش هل نیز به شمار می‌رود. برای دم کردن دمنوش عسل و هل، بعد از ریختن دمنوش در فنجان، یک قاشق غذاخوری عسل را در آن حل کنید. می‌توانید میزان عسل را بسته به سلیقه خود کم و یا زیاد کنید. توجه کنید که اضافه کردن عسل به دمنوش هل در دمای بالا، همه خواص آن را از بین می‌برد. پس بهتر است بگذارید کمی دمنوش از حرارت بیفتد و سپس هل را اضافه کنید.
  • دمنوش زنجبیل و دارچین و هل: برای دم کردن دمنوش زنجبیل، دارچین و هل، کافی است به میزان هل ذکر شده در مواد لازم، یک برش کوچک زنجبیل نگینی خرد شده و یک چوب دارچین هم اضافه کنید. دمنوش هل، زنجبیل و دارچین را می‌توان علاوه بر آب، در شیر نیز درست کرد. این دمنوش در شیر طعمی مشابه طعم چای ماسالا پیدا می‌کند. می‌توانید برای شیرین کردن این دمنوش از عسل یا شکر قهوه‌ای استفاده کنید. می‌توانید یک قاشق زعفران دم کرده را هم به این دمنوش اضافه کنید و از طعم بی‌نظیر دمنوش زنجبیل و دارچین و هل و زعفران لذت ببرید.
  • دمنوش به و هل: برای دم کردن دمنوش به و هل، به ازای هر نفر، یک قاشق غذاخوری به خشک هم به همراه هل داخل قوری بریزید و بگذارید دم بکشد. در صورت تمایل می‌توانید به این دمنوش، زعفران، دارچین و یا لیمو عمانی هم اضافه کنید. 
  • دمنوش نعناع و هل: برای دم کردن دمنوش نعناع و هل دو راه دارید. می‌توانید برای تهیه این دمنوش، همراه دانه‌های هل یک قاشق عرق نعناع به دمنوش اضافه کنید، یا این که چند برگ نعناع تازه را داخل قوری بیندازید و اجازه دهید با دمنوش، دم بکشد.
  • دمنوش هل و زعفران: می‌توانید برای دم کردن این دمنوش از زعفران دم شده استفاده کنید. در این صورت لازم است دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ را به قوری اضافه کنید و اجازه دهید همراه با هل دم بکشد. اما اگر بخواهید زعفران را بسابید و بدون دم کردن، مستقیم داخل دمنوش بریزید تا دم بکشد، مدت زمان لازم برای دم کشیدن این دمنوش به ۲۰ دقیقه افزایش پیدا می‌کند. 
  • دمنوش هل، دارچین و میخک: میخک یکی از گیاهان معطری است که در ترکیب با هل و دارچین، طعم و عطر بی‌نظیری خلق می‌کند. برای دم کردن دمنوش هل، دارچین و میخک، علاوه بر دانه‌های هل، یک چوب دارچین و ۳ عدد میخک هم اضافه کنید. مدت زمان لازم برای دم کشیدن این دمنوش همان ۱۰ دقیقه است. 
  • دمنوش بابونه و هل: برای تهیه دمنوش بابونه و هل، ۴ قاشق چایخوری بابونه خشک را به همراه دانه‌های هل در قوری بریزید و بگذارید دم بکشد. مدت زمان لازم برای دم کشیدن این دمنوش ۱۰ دقیقه است. اگر بابونه خشک در دسترس ندارید می‌توانید از یک عدد دمنوش کیسه‌ای بابونه استفاده کنید و اجازه دهید همراه با هل دم بکشد.
  • دمنوش هل و بهارنارنج: برای تهیه این دمنوش، یک قاشق غذاخوری بهارنارنج خشک را با هل ترکیب کنید و بگذارید با ۲ دو لیوان آب جوش دم بکشد. در صورت تمایل می‌توانید به این دمنوش یک چوب دارچین هم اضافه کنید. 
  • دمنوش گل گاوزبان با هل: دمنوش گل گاوزبان از دمنوش‌های بسیار پرطرفدار است. برای تهیه این دمنوش، باید یک قاشق غذاخوری گل گاو زبان را به همراه هل در قوری بریزید و بگذارید دم بکشد. مدت زمان دم کشیدن این دمنوش کمی بیشتر از دمنوش‌ هل است و حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد. 
  • دمنوش چای سبز با هل: ترکیب دمنوش چای سبز با هل، انتخاب فوق‌العاده‌ای برای کسانی است که عطر چای سبز را دوست ندارند. برای تهیه این دمنوش، ۳ قاشق چای سبز را با هل ترکیب کنید. مدت زمان دم کشیدن این دمنوش حدود ۱۵ دقیقه است. توجه کنید که نباید برای درست کردن این دمنوش از آب جوش استفاده کنید زیرا خواص چای سبز را از بین می‌برد. اجازه دهید آب کمی از حرارت بیفتد، سپس آن را در قوری روی چای سبز و هل بریزید. 
طرز تهیه کیک خیس شکلاتی 
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه هات چاکلت پرتقالی

طرز تهیه دمنوش جعفری

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

پنج‌شنبه 30 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان