10 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

1 ساعت

زمان پخت

2 نفر

تعداد میهمان

آسان

درجه سختی

طرز تهیه خوراک شنگ

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

خوراک شنگ یک نوع غذای ساده و ارزان قیمت است که برای درست کردن آن از سبزی شنگ با چاشنی‌های مختلف استفاده می‌شود. این غذا متعلق به استان چهارمحال و بختیاری است و طعم دلچسبی دارد.

شما اینجا هستید


نگاهی سریع به روش پخت

طرز تهیه خوراک شنگ ، ابتدا باید شنگ را بشویید و خرد کنید و همراه با آب بپزید. پیاز را خرد و سپس در روغن سرخ کنید. در ادامه زردچوبه و شنگ پخته شده را اضافه کنید.

قره قروت را با آب مخلوط کنید و در ماهیتابه بریزید. مقداری نمک و فلفل به غذا اضافه کنید و بعد از این که خوراک آماده شد، آن را از روی حرارت بردارید.

رسپی این خوراک خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای خوراک شنگ برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
شنگ تازه۳۰۰ گرم
پیاز۱ عدد متوسط
قره قروت۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع۵ قاشق غذاخوری
زردچوبه۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
آببه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز را خرد کنید

برای شروع باید پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه آن را به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: شنگ را خرد کنید

شنگ را پاک کنید و برگ‌های تیره و خراب آن را جدا کنید. در ادامه آن را بشویید و چند دور آبکشی کنید تا گرد و خاک و آلودگی‌های آن به طور کامل تمیز شوند.

حالا این سبزی را در اندازه متوسط و حدود یک بند انگشت خرد کنید.

مرحله سوم: شنگ را بپزید

شنگ‌های خرد شده را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شنگ با آب بپزد و بافت نرمی پیدا کند.

طرز تهیه سالاد سزار
ببینید

مقدار آبی که برای پخت شنگ استفاده می‌شود باید به اندازه‌ای باشد که نیمی از سبزی‌ها در آن قرار بگیرند.

مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و روی حرارت تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

مرحله پنجم: شنگ و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید

در این مرحله باید مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و ۲ دقیقه آن را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

بعد از این که شنگ‌ها به خوبی پختند و نرم شدند، آن‌ها را آبکش کنید و بعد در ماهیتابه بریزید و همراه با پیاز تفت دهید.

مرحله ششم: خوراک شنگ را آماده کنید

بعد از چند دقیقه می‌توانید مقداری نمک و فلفل به غذا اضافه کنید. قره قروت را در مقداری آب جوش حل کنید و خوب هم بزنید.

سپس آن را از صافی رد کنید. حالا عصاره قره قروت را در ماهیتابه بریزید و همه مواد را هم بزنید تا به خوبی مزه دار شوند.

مرحله هفتم: خوراک شنگ را سرو کنید

صبر کنید تا آب اضافه غذا تبخیر شود. بعد از این که خوراک شنگ آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید.

غذا را در ظرف مناسب بریزید و با مقداری پیاز داغ تزیین کنید. می‌توانید این غذای ساده و خوش طعم را با نان تازه سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خوراک شنگ

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خوراک شنگ اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • شنگ یک سبز کوهی است که می‌توانید آن را از بازارهای تهران و بسیاری از شهرهای دیگر خریداری کنید.
  • برای درست کردن این خوراک باید ساقه‌های ضخیم و برگ‌های زرد و پلاسیده گیاه را جدا کنید.
  • در زمان پاک کردن این سبزی کوهی باید ابتدا و انتهای سبزی را مثل تره جدا کنید.
  • برای مزه دار کردن این خوراک می‌توانید از مقداری سیر خرد شده یا پودر سیر نیز استفاده کنید.
  • خوراک شنگ برای خانم‌های باردار و افرادی که به مشکلات کلیوی مبتلا هستند مناسب نیست.
  • شنگ طبع سردی دارد و از همین رو برای متعادل کردن طبع آن می‌توانید از مقداری پودر زیره یا پودر دارچین استفاده کنید.
  • برای آماده کردن شنگ ابتدا باید آن را با آب بپزید و بعد خوب سرخ کنید. زیرا این سبزی بافت سفتی دارد و اگر به خوبی پخته نشود، بافت سفتی خواهد داشت.
  • نام دیگر سبزی شنگ یملیک است.
  • اگر نسبت به طعم شنگ حساس هستید و به دنبال راهی برای کاهش تلخی شنگ می‌گردید، بهتر است آن را بشویید و در مقداری آب نمک بخیسانید و بعد بپزید.
طرز تهیه هریسه گندم جنوبی
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی

طرز تهیه آش ماش