نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن آش کازرونی خوشمزه ابتدا باید گوشت و یک عدد پیاز را تفت دهید. بعد مواد را همراه با حبوبات بپزید و خوب له کنید. در ادامه ترکیب گوشت و حبوبات را همراه با شوید خرد شده و برنج روی حرارت قرار دهید.
پیاز را با سیر رنده شده، ادویهها و ترخون خشک ترکیب کنید و در آش بریزید. اجازه دهید آش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آش کازرونی برای ۱۲ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج نیم دانه | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
گوشت قلوه گاه گوسفندی | ۶۰۰ گرم |
لوبیا قرمز | ۴۰۰ گرم |
عدس | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
سیر | ۵ حبه |
شوید | ۲۰۰ گرم |
ترخون خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه آش | ۲ قاشق غذاخوری سرپر |
گرد لیمو عمانی | ۲ قاشق مرباخوری |
پودر دارچین | ۲ قاشق مرباخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مرحله اول: حبوبات و برنج را بخیسانید
برای شروع باید لوبیا را همراه با آب در یک ظرف بریزید و برای چند ساعت بخیسانید. در این مدت آب لوبیاها را چند بار عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود و زودتر بپزند.
عدس و برنج را نیز از یک ساعت قبل از پخت آش در آب بخیسانید.
مرحله دوم: گوشت و پیاز را تفت دهید
یک عدد پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد پیازها را برای چند دقیقه تفت دهید تا سبک شوند.
در ادامه تکههای گوشت را اضافه کنید و برای ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
له سوم: گوشت و حبوبات را بپزید
نیمی از ادویهها را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی بعد عدس و لوبیا را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید.
اجازه دهید مواد برای ۳ تا ۴ ساعت روی حرارت ملایم بپزند و کاملا نرم شوند.
مرحله چهارم: پیاز، سیر و چاشنیها را ترکیب کنید
۲ عدد پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه پیاز خرد شده را در یک ظرف بریزید و باقی مانده ادویهها را به آن اضافه کنید.
سیرها را رنده کنید و همراه با ترخون خشک به ظرف اضافه کنید. سپس روی ظرف را بپوشانید و این ترکیب را کنار بگذارید.
مرحله پنجم: گوشت و حبوبات را جدا کنید
بعد از ۳ تا ۴ ساعت که گوشت و حبوبات به خوبی پختند، باید گوشت را از قابلمه بردارید و جدا کنید.
حبوبات را از صافی رد کنید و در ظرف جداگانه بریزید. حالا آب گوشت و حبوبات را دوباره به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ششم: شوید و برنج را در قابلمه بریزید
بعد از اضافه کردن آب گوشت و حبوبات در قابلمه باید آن را روی حرارت قرار دهید. شوید را خرد کنید و همراه با برنج نیم دانه در قابلمه بریزید.
مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج به طور کامل بپزد و نرم شود. در این مرحله باید هر چند دقیقه یک بار آش را هم بزنید.
مرحله هفتم: حبوبات و گوشت را له کنید
در این مرحله باید حبوبات آبکش شده را در یک کاسه بریزید و با گوشتکوب دستی له کنید.
در ادامه گوشت را نیز با گوشتکوب بکوبید تا ریش ریش شود. بهتر است برای له کردن گوشت از گوشتکوب دستی استفاده کنید.
مرحله هشتم: مواد آش را در قابلمه بریزید
بعد از این که برنج به خوبی پخت، حبوبات له شده و گوشت را به آن اضافه کنید. پیاز مزه دار شده با ادویه را اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید.
در صورتی که آش سفت به نظر میرسد، میتوانید مقداری آب در قابلمه بریزید.
مرحله نهم: آش را آماده کنید
اجازه دهید آش روی حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد. مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
بعد از حدود ۱ تا ۱ ساعت و نیم آش شما آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
ویه آش کازرونی چیست؟
برای مزه دار کردن آش کازرونی باید از ترکیب زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر دارچین، پودر گشنیز و گرد لیمو استفاده کنید. مقدار ادویهای که به این آش اضافه میکنید، اختیاری است و میتوانید بنا به ذائقه خودتان هر یک از ادویههای را کم یا زیاد کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش کازرونی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش کازرونی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- برای پخت این آش بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.
- برای جلوگیری از ته گرفتن این آش باید آن را مدام هم بزنید.
- آش کازرونی معمولا در وعدههای صبحانه، ناهار و شام و همچنین برای افطاری در ماه رمضان سرو میشود.
- برای خوشمزهتر شدن این آش بهتر است از گوشت همراه با دنبه استفاده کنید.
- اضافه کردن مقداری آب قلم به این آش طعم فوقالعادهای میبخشد.
- برای درست کردن آش کازرونی سنتی باید از گوشت قلوه گاه گوسفندی استفاده کنید.
- اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، میتوانید از پودر سیر یا گرانول سیر برای مزه دار کردن این آش استفاده کنید.
- برای درست کردن این آش میتوانید به جای ترخون خشک از مقداری ترخون تازه نیز استفاده کنید.
- آش کازرونی باید به صورت غلیظ سرو شود، بنابراین این آش را به مدت طولانی و با حرارت ملایم روی شعله گاز قرار دهید تا جا بیفتد.
- بعد از پخت گوشت آن را به طور کامل با گوشتکوب دستی بکوبید تا آش بافتی کشدار پیدا کند.
- میتوانید این آش را با پیاز داغ فراوان و مقداری آب نارنج تازه مزه دار کنید.
- برای سرعت بخشیدن به مراحل پخت این آش میتوانید گوشت و حبوبات را در زودپز بپزید و بعد همراه با سایر مواد در قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا آش جا بیفتد.
- در برخی رسپیها برای درست کردن این آش از مقداری برگ سیر یا سیر سبز نیز استفاده میشود.