نگاهی سریع به طرز تهیه آش ماش
طرز تهیه آش ماش: برای درست کردن این آش باید پیاز داغ را با گوشت تفت دهید و بعد مقداری آب به مواد اضافه کنید تا گوشت بپزد. جو پرک را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و بعد ماش را اضافه کنید.
در ادامه برنج و گوشت پخته شده را همراه با آب گوشت به قابلمه اضافه کنید. پیاز داغ و چاشنیها را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. برای درست کردن این آش به روش کرمانی باید از مقداری عدس و اسفناج استفاده کنید.
در طرز تهیه آش ماش لری از مقداری تره فرنگی استفاده میشود. شیرازیها مقداری ترخون در این آش میریزند و اصفهانیها به جای سبزی آش از شوید و تره استفاده میکنند.
رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آش ماش یزدی برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماش | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
برنج نیم دانه | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
جو پرک | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
گوشت گوسفندی | ۲۵۰ گرم |
سبزی آش | ۱/۵ لیوان فرانسوی دستهدار |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
پیاز داغ و نعنا داغ | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
کشک | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مرحله اول: ماش را بخیسانید
برای شروع باید ماش را در یک کاسه آب بریزید و برای حدود ۶ ساعت بخیسانید. این کار به از بین بردن نفخ ماش و پخت سریعتر آن کمک میکند.
مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شود.
مرحله سوم: گوشت را اضافه کنید
بعد از این که پیاز کمی نرم شد، مقداری زردچوبه به آن بزنید. ۲ دقیقه دیگر پیاز و زردچوبه را تفت دهید و بعد تکههای گوشت را اضافه کنید. گوشت را به مدت ۵ دقیقه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در ادامه ۶ لیوان به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت برای یک ساعت بپزد.
مرحله چهارم: جو پرک را بپزید
یک قابلمه آب را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، جو پرک را اضافه کنید و اجازه دهید برای یک ساعت بپزد و لعاب بیندازد.
مرحله پنجم: ماش را اضافه کنید
بعد از پخت جو پرک باید ماش را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید ماش برای یک ساعت روی حرارت بپزد و هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید.
مرحله ششم: برنج و گوشت را اضافه کنید
بعد از پخت ماش، نوبت اضافه کردن برنج به قابلمه است. برنج را بشویید و در قابلمه بریزید. در ادامه گوشت پخته شده را با دست یا به کمک چنگال ریش ریش کنید و همراه با آب آن در قابلمه بریزید.
مرحله هفتم: پیاز داغ و چاشنیها را به آش اضافه کنید
در این مرحله باید نیمی از پیاز داغ را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید. سبزی آش را نیز در قابلمه بریزید و اجازه دهید آش بپزد و جا بیفتد.
به خاطر داشته باشید که در این مرحله به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا در این صورت رنگ آش تیره میشود.
مرحله هشتم: آش را سرو کنید
بعد از اضافه کردن سبزی، حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا آش جا بیفتد. کشک را به آش اضافه و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. آش را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش ماش
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش ماش اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- برای درست کردن آش ماش بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری سیر داغ نیز برای مزه دار کردن و تزیین این آش استفاده کنید.
- اگر دوست دارید طعم آش شما تند و تیز شود، میتوانید مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری آبغوره یا آبلیمو برای مزه دار کردن این آش استفاده کنید.
- اضافه کردن کشک به آش ماش اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.
- در برخی رسپی ها برای درست کردن آش ماش اصفهانی از مقداری شلغم نیز استفاده میشود.
- برای افزایش غلظت این آش میتوانید از مقداری آرد برنج یا آرد سفید استفاده کنید.
- برای درست کردن این آش میتوانید از مقداری بلغور گندم نیز استفاده کنید.
- به منظور پخت آش ماش با گوشت باید از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
- اضافه کردن مقداری آب قلم طعم بهتری به این آش میبخشد.
- اضافه کردن جو پرک به آش ماش یزدی اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.
- به منظور پخت آش ماش برای سرماخوردگی بهتر است مواد اولیه را بدون سرخ کردن در آش بریزید و در صورت تمایل از مقداری شلغم نیز در آش استفاده کنید.