20 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

2 ساعت

زمان پخت

4 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آش ماش

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

ش ماش یک نوع آش سنتی و خوشمزه ایرانی است که روش طبخ آن در شهرهای مختلف ایران متفاوت است.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه آش ماش

طرز تهیه آش ماش: برای درست کردن این آش باید پیاز داغ را با گوشت تفت دهید و بعد مقداری آب به مواد اضافه کنید تا گوشت بپزد. جو پرک را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و بعد ماش را اضافه کنید.

در ادامه برنج و گوشت پخته شده را همراه با آب گوشت به قابلمه اضافه کنید. پیاز داغ و چاشنی‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. برای درست کردن این آش به روش کرمانی باید از مقداری عدس و اسفناج استفاده کنید.

در طرز تهیه آش ماش لری از مقداری تره فرنگی استفاده می‌شود. شیرازی‌ها مقداری ترخون در این آش می‌ریزند و اصفهانی‌ها به جای سبزی آش از شوید و تره استفاده می‌کنند.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای آش ماش یزدی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
ماش۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
برنج نیم دانه۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
جو پرک۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گوشت گوسفندی۲۵۰ گرم
سبزی آش۱/۵ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز۱ عدد متوسط
پیاز داغ و نعنا داغ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
کشک۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
روغن مایعبه مقدار لازم

مرحله اول: ماش را بخیسانید

برای شروع باید ماش را در یک کاسه آب بریزید و برای حدود ۶ ساعت بخیسانید. این کار به از بین بردن نفخ ماش و پخت سریع‌تر آن کمک می‌کند.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شود.

طرز تهیه زیره پلو کرمانی 
ببینید

مرحله سوم: گوشت را اضافه کنید

بعد از این که پیاز کمی نرم شد، مقداری زردچوبه به آن بزنید. ۲ دقیقه دیگر پیاز و زردچوبه را تفت دهید و بعد تکه‌های گوشت را اضافه کنید. گوشت را به مدت ۵ دقیقه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در ادامه ۶ لیوان به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت برای یک ساعت بپزد.

مرحله چهارم: جو پرک را بپزید

یک قابلمه آب را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، جو پرک را اضافه کنید و اجازه دهید برای یک ساعت بپزد و لعاب بیندازد.

مرحله پنجم: ماش را اضافه کنید

بعد از پخت جو پرک باید ماش را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید ماش برای یک ساعت روی حرارت بپزد و هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید.

مرحله ششم: برنج و گوشت را اضافه کنید

بعد از پخت ماش، نوبت اضافه کردن برنج به قابلمه است. برنج را بشویید و در قابلمه بریزید. در ادامه گوشت پخته شده را با دست یا به کمک چنگال ریش ریش کنید و همراه با آب آن در قابلمه بریزید.

مرحله هفتم: پیاز داغ و چاشنی‌ها را به آش اضافه کنید

در این مرحله باید نیمی از پیاز داغ را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید. سبزی آش را نیز در قابلمه بریزید و اجازه دهید آش بپزد و جا بیفتد.

به خاطر داشته باشید که در این مرحله به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا در این صورت رنگ آش تیره می‌شود.

طرز تهیه جوجه دیگی 
ببینید

مرحله هشتم: آش را سرو کنید

بعد از اضافه کردن سبزی، حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا آش جا بیفتد. کشک را به آش اضافه و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. آش را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش ماش

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش ماش اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • برای درست کردن آش ماش بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری سیر داغ نیز برای مزه دار کردن و تزیین این آش استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید طعم آش شما تند و تیز شود، می‌توانید مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری آبغوره یا آبلیمو برای مزه دار کردن این آش استفاده کنید.
  • اضافه کردن کشک به آش ماش اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.
  • در برخی رسپی ها برای درست کردن آش ماش اصفهانی از مقداری شلغم نیز استفاده می‌شود.
  • برای افزایش غلظت این آش می‌توانید از مقداری آرد برنج یا آرد سفید استفاده کنید.
  • برای درست کردن این آش می‌توانید از مقداری بلغور گندم نیز استفاده کنید.
  • به منظور پخت آش ماش با گوشت باید از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
  • اضافه کردن مقداری آب قلم طعم بهتری به این آش می‌بخشد.
  • اضافه کردن جو پرک به آش ماش یزدی اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.
  • به منظور پخت آش ماش برای سرماخوردگی بهتر است مواد اولیه را بدون سرخ کردن در آش بریزید و در صورت تمایل از مقداری شلغم نیز در آش استفاده کنید.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی با ۲ روش مختلف
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه خورشت بامیه

طرز تهیه خوراک جغور بغور 

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

شنبه 27 ماه بهمن 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان