نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه آش سورانه کرمانشاه ، ابتدا باید گیاه سورانه را بشویید و خرد کنید. سپس آن را بعد از تفت دادن همراه با آب بپزید. پیاز را با گوشت چرخ کرده تفت دهید و بعد از اضافه کردن چاشنیها به قابلمه، گیاه سورانه را اضافه کنید.
بعد از این که همه مواد به خوبی پختند، رب انار و در صورت تمایل شکر را اضافه کنید. میتوانید این آش را بدون گوشت و با مقداری برنج نیز آماده کنید.
رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آش سورانه با گوشت برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
گیاه سورانه | ۱ دسته |
پیاز داغ | ۱ عدد بزرگ |
رب انار | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
شکر (اختیاری) | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر داغ و پیاز داغ (برای تزیین) | به مقدار لازم |
مرحله اول: سبزیها را بشویید
برای شروع باید برگهای گیاه سورانه را یکی یکی جدا کنید و قسمتهای زرد و خراب را دور بریزید.
سپس برگهای گیاه را چندین بار با آب فراوان بشویید تا تمیز شوند.
مرحله دوم: گیاه سورانه را خرد کنید
بعد از شستن این گیاه، باید آن را آبکش کنید تا آب اضافه آن خارج شود.
در ادامه برگها را روی تخته آشپزخانه بگذارید و به اندازه یک تا ۲ سانتیمتری خرد کنید.
مرحله سوم: گیاه سورانه را با ادویهها تفت دهید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
حالا برگهای خرد شده گیاه سورانه را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مقداری نمک و فلفل سیاه به سبزیها اضافه کنید تا به خوبی مزه دار شوند.
مرحله چهارم: گیاه سورانه را آبپز کنید
در این مرحله باید سورانه تفت داده شده را همراه با ۳ لیوان آب در قابلمه بریزید.
ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید گیاه سورانه به خوبی بپزد و نرم شود.
مرحله پنجم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
حالا پیازها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس ۲ قاشق از پیاز داغ را در ماهیتابه بگذارید و بقیه آن را در یک ظرف جداگانه بریزید.
مرحله ششم: گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید
بعد از این که پیازها به خوبی سرخ شدند، میتوانید گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه بریزید و همراه با پیازها خوب سرخ کنید.
زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، میتوانید مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.
حدود ۲ دقیقه صبر کنید و بعد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم: مواد آش را ترکیب کنید
در این مرحله باید ترکیب گوشت و پیاز سرخ شده را به قابلمه سورانه در حال پخت اضافه کنید.
حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا همه مواد به خوبی بپزند و بعد رب انار را در آش بریزید.
اضافه کردن شکر به این آش اختیاری است، اما اگر دوست دارید طعم آش شما ملس و کمی شیرین شود، میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید.
مرحله هشتم: آش را آماده کنید
حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد. حالا میتوانید بقیه پیاز داغ را در آش بریزید.
چند دقیقه دیگر صبر کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. میتوانید این آش را با مقداری سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید و از طعم آن لذت ببرید.
آش سورانه کرمانشاه بدون گوشت
برای پخت این آش باید گوشت را حذف و از ترکیب گیاه سورانه، رب انار، پیاز، آرد سفید و مقداری برنج برای درست کردن آش استفاده کنید. در این روش باید گیاه سورانه را مثل روش قبل خرد کنید و بعد از تفت دادن بپزید.
در ادامه برنج را در یک قابلمه بپزید و بعد پیاز داغ، سبزی پخته شده و رب و چاشنیها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید آش روی حرارت ملایم جا بیفتد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش سورانه کرمانشاه
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش سورانه کرمانشاه برای افطار اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- اگر برای پخت این آش به گیاه سورانه تازه دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری سورانه خشک استفاده کنید.
- سورانه نام کردی پیاز وحشی یا سورنجان است که در کرمانشاه رشد میکند.
- برای درست کردن این آش بهتر است پیاز داغ را در ۲ مرحله به آش اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.
- از مهمترین خواص آش سورانه میتوان به درمان فشار خون بالا، گرفتگی عروق و همچنین بهبود علائم روماتیسم اشاره کرد.
- برای پخت این آش بهتر است از رب انار ملس که طعم ترش و شیرینی دارد استفاده کنید.
- هر ۱۰۰ گرم از این آش با گوشت حدود ۱۲۰ کالری دارد.
- اضافه کردن شکر به این آش اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
- در زمان پخت این آش باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری برنج نیم دانه در این آش استفاده کنید تا آش شما غلیظتر شود.
- مقدار رب اناری که برای مزه دار شدن این آش استفاده میشود، سلیقهای است و میتوانید آن را بنا به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.
- قبل از پخت آش سورانه کرمانشاه با گیاه سورانه حتما برگهای زرد و خراب گیاه را به طور کامل جدا کنید.