1 ساعت

مدت زمان آماده سازی

3 ساعت

زمان پخت

8نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آش سرکه برای افطار

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

آش سرکه یا آش ترشی یک نوع آش ترش خوشمزه قزوینی است که برای مزه دار کردن آن از ترکیب سرکه و زرشک استفاده می‌شود. روش پخت آش سرکه در شهرهای مختلف متفاوت است و معمولا در ماه رمضان از این آش برای رفع عطش استفاده می‌شود.

شما اینجا هستید

آش سرکه برای افطار ،آش سرکه یا آش ترشی یک نوع آش ترش خوشمزه قزوینی است که برای مزه دار کردن آن از ترکیب سرکه و زرشک استفاده می‌شود. روش پخت آش سرکه در شهرهای مختلف متفاوت است و معمولا در ماه رمضان از این آش برای رفع عطش استفاده می‌شود. برای مطالب بیشتر مارا درمجله اینسان دنبال کنید.


مواد لازم برای آش سرکه برای ۸ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
نخود۳۰۰ گرم
لوبیا۳۰۰ گرم
عدس۱۵۰ گرم
سبزی آش۲ کیلوگرم
رشته آش۶۰۰ گرم
سیر داغ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ۵ قاشق غذاخوری
آرد۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
سرکه و زرشکبه مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید نخود و لوبیا را در یک ظرف آب بریزید و از یک شب قبل بخیسانید. در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

بهتر است عدس را از ۲ ساعت قبل از پخت آش بخیسانید.

مرحله دوم: حبوبات را بپزید

نخود و لوبیا را آبکش کنید و همراه با ۲ لیتر آب در یک قابلمه بریزید و برای یک ساعت روی حرارت قرار دهید.

در ادامه عدس را اضافه کنید و اجازه دهید همه حبوبات به خوبی بپزند.

مرحله سوم: سبزیجات و چاشنی‌ها را اضافه کنید

بعد از این که حبوبات پختند، می‌توانید سبزی آش خرد شده را در قابلمه بریزید و مقداری نمک و ادویه به آن اضافه کنید.

اجازه دهید آش دوباره شروع به جوشیدن کند و بعد نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را نیز اضافه کنید.

طرز تهیه بریانی
ببینید

به خاطر داشته باشید که بعد از اضافه کردن سبزی به آش، نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا این کار موجب تیره شده رنگ آش می‌شود.

مرحله چهارم: آرد را اضافه کنید

بعد از نیم ساعت که سبزی‌ها به خوبی پختند، می‌توانید آرد را با آب سرد ترکیب کنید و خوب هم بزنید.

در ادامه چند قاشق آش به آن اضافه کنید و مواد را به خوبی ترکیب کنید و در آش بریزید.

مرحله پنجم: آش را آماده کنید

نیمی از رشته آش را به قابلمه آش اضافه کنید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا رشته‌ها کاملا بپزند.

زمانی که آش به طور کامل جا افتاد و آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید و سرکه و زرشک را در آش بریزید.

در انتها آش را در ظرف مورد نظر بریزید و آن را با پیاز داغ و سیر داغ فراوان تزیین کنید.

طرز تهیه آش سرکه به روش‌های دیگر

در ادامه به روش‌های مختلف درست کردن آش سرکه در شهرهای مختلف اشاره شده است.

  • آش سرکه زنجان: برای درست کردن آش سرکه زنجان معمولا از ترکیب پیاز، سیب زمینی، سبزی آش، حبوبات، آلو خشک و برگه زردآلو، سیب، لبو، رشته آش، رب گوجه، سرکه، شیره انگور و شکر استفاده می‌شود.
  • آش سرکه یزد: برای درست کردن این آش که با نام آش شولی نیز شناخته می‌شود، باید از ترکیب حبوبات، لبو، سیر، پیاز، سرکه، سبزی آش، نعنا خشک و در صورت تمایل مقداری رب انار استفاده کنید.
  • آش سرکه چغندر ملایر: برای درست کردن این آش باید از ترکیب چغندر قرمز، اسفناج خرد شده، لوبیا چیتی، عدس، رشته آش و سرکه استفاده کنید.
طرز تهیه میلک شیک شکلات
ببینید

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش سرکه

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش سرکه برای افطار اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • آش سرکه باید کمی ترش مزه باشد، بنابراین از مقدار سرکه و زرشک بیشتری در این آش استفاده کنید.
  • در برخی رسپی‌ها برای درست کردن آش سرکه تنها از نخود استفاده می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری گوجه سبز تازه یا فریزری نیز در این آش استفاده کنید تا مزه آن ترش‌تر شود.
  • برای مزه دار کردن این آش می‌توانید از مقداری فلفل قرمز تند نیز استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از کوفته قلقلی در آش سرکه نیز استفاده کنید.
  • میزان سرکه‌ای که به این آش اضافه می‌کنید، کاملا سلیقه‌ای است.
  • برای درست کردن این آش باید از ترکیب سبزیجاتی مثل تره، گشنیز، اسفناج، جعفری و مقداری برگ چغندر استفاده کنید.
  • اگر معده حساسی دارید، بهتر است از سرکه کمتری برای مزه دار کردن این آش استفاده کنید.
  • مصرف انواع آش سرکه در افطار به سم زدایی بدن و رفع عطش کمک زیادی می‌کند.
  • از آن جایی که رشته معمولا کمی شور است، بهتر است نمک را در آخرین مرحله به آش اضافه کنید تا آش شما شور نشود.
  • بعد از اضافه کردن سبزی به آش بهتر است درب قابلمه را روی آن نگذارید تا آش شما خوشرنگ‌تر شود.
  • اضافه کردن آرد به این آش اختیاری است و موجب افزایش غلظت آن می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری چغندر قند یا لبوی رنده شده یا خرد شده نیز در این آش استفاده کنید.
طرز تهیه کشک بادمجان
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه آش شوربا 

طرز تهیه لقمه تِرونی

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

جمعه 1 ماه فروردین 1404

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان