100 تا 90 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

--------

--------

4 تا 5 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آش رشته 

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

آش رشته یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع آش‌های سنتی و قدیمی است. پخت آش رشته جا افتاده و لعاب‌دار کار سخت و دشواری نیست و شما با رعایت چند نکته کلیدی و مهم می‌توانید آشی بسیار خوشمزه و لعاب‌دار بپزید.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

برای پختن آش رشته نخود، عدس و لوبیا را با آب در قابلمه بپزید، سپس آب و آب قلم را اضافه کنید و به جوش آورید. پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید، سپس سیر، زردچوبه، نمک، فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و به قابلمه حبوبات بیفزایید.

سبزی‌ها را خرد کنید و به آش اضافه کنید، سپس کشک رقیق‌شده را بریزید و رشته آشی را به آن اضافه کنید. پس از پخت آش، ۵-۶ دقیقه استراحت دهید و با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید. رسپی این آش خوشمزه را در مجله اینسان با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم آش رشته

نخ۵ قاشق غذاخوری
عدس۵ قاشق غذاخوری
لوبیا۵ قاشق غذاخوری
آب۴ لیوان
آب قلم۴ لیوان
اسفناج، گشنیز، جعفری، تره و شوید۵۰۰-۶۰۰ گرم
پیاز۵-۶ عدد
سیر۲-۳ حبه
زردچوبه۲ قاشق چای‌خوری
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاه۱ قاشق چای‌خوری
نعنا خشک۲-۳ قاشق چای‌خوری
کشک۱/۲ پیمانه
رشته آشی۵۰۰ گرم
روغنبه مقدار لازم

مرحله اول: آماده‌سازی و پخت حبوبات

برای پخت آش رشته به ازای هر نفر ۱ قاشق نخود، ۱ قاشق عدس و ۱ قاشق لوبیا خام نیاز دارید.

نخود، لوبیا و عدس را تمیز کنید و به صورت جداگانه از شب قبل بخیسانید.

در این بازه زمانی چندین بار آب آن‌ها را بریزید و با آب تازه آن‌ها را خیس کنید. این کار باعث کاهش زمان پخت و گرفتن نفخ حبوبات می‌شود.

در یک قابلمه بزرگ، نخود، لوبیا و عدس را به همراه مقداری آب بریزید.

آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا حبوبات کاملاً بپزند. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه زمان می‌برد.

بعد از پخت، اگر آب زیاد داشتند، آن را کم کنید تا به یک حالت غلیظ برسید.

مرحله دوم: ترکیب حبوبات پخته شده، آب و آب قلم

حبوبات پخته شده را در قابلمه مناسبی که قصد طبخ آش را دارید بریزید. سپس آب و آب قلم را به حبوبات اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که برای طعم بهتر باید مقدار آب و آب قلم شما مساوی باشد.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید حبوبات به همراه آب قلم به جوش بیایند.

طرز تهیه لانچ باکس محبوب بازی مرکب
ببینید

مرحله اول: آماده‌سازی و پخت حبوبات

برای پخت آش رشته به ازای هر نفر ۱ قاشق نخود، ۱ قاشق عدس و ۱ قاشق لوبیا خام نیاز دارید.

نخود، لوبیا و عدس را تمیز کنید و به صورت جداگانه از شب قبل بخیسانید.

در این بازه زمانی چندین بار آب آن‌ها را بریزید و با آب تازه آن‌ها را خیس کنید. این کار باعث کاهش زمان پخت و گرفتن نفخ حبوبات می‌شود.

در یک قابلمه بزرگ، نخود، لوبیا و عدس را به همراه مقداری آب بریزید.

آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا حبوبات کاملاً بپزند. این مرحله حدود ۴۵ دقیقه زمان می‌برد.

بعد از پخت، اگر آب زیاد داشتند، آن را کم کنید تا به یک حالت غلیظ برسید.

مرحله دوم: ترکیب حبوبات پخته شده، آب و آب قلم

حبوبات پخته شده را در قابلمه مناسبی که قصد طبخ آش را دارید بریزید. سپس آب و آب قلم را به حبوبات اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که برای طعم بهتر باید مقدار آب و آب قلم شما مساوی باشد.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید حبوبات به همراه آب قلم به جوش بیایند.

مرحله سوم: آماده سازی پیاز و سیر

۳ عدد از پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو به صورت نگینی ریز خرد.

مقداری روغن درون تابه مناسبی بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.

سپس پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا زمانی که رنگشان طلایی شود و عطر خوشایندی از آن‌ها آزاد شود.

این مرحله حدود ۵-۷ دقیقه طول می‌کشد. سیر را بشویید و پس از پوست گرفتن آن را پوره و له کنید.

پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر نیز آزاد شود. سیر عطر و طعم بی‌نظیری به آش می‌دهد.

مرحله چهارم: افزودن ادویه‌ها و نعنا

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

توجه داشته باشید که زردچوبه جز یکی از اصلی‌ترین ادویه‌ها در آش رشته است.

نمک را در این مرحله با احتیاط و کم اضافه کنید؛ زیرا کشک و رشته‌ها خود نمک دارند و اضافه کردن نمک زیاد ممکن است آش شما را شور کند.

طرز تهیه کباب تابه‌ای زعفرانی
ببینید

نعنا خشک را به ترکیب درون تابه اضافه کنید. نعنا خشک باعث می‌شود آش شما عطر خوشایندی داشته باشد.

به مدت ۲-۳ دقیقه نعنا را تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.

سپس این مخلوط را به قابلمه حبوبات که در حال جوشیدن هستند، اضافه کنید. خوب هم بزنید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: آماده سازی و افزودن سبزی‌ها

سبزی‌های تازه را تمیز کنید. ساقه‌های ضخیم و برگ‌های پلاسیده سبزی‌ها را جدا سازید.

درون کاسه آبی بریزید و به خوبی سبزی‌ها را بشویید تا هر گونه آلودگی از آن‌ها پاک شود.

سبزی‌های شسته شده را درون آبکش بریزید و زمان دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

با کمک چاقو تیزی سبزی‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

برای بالاتر رفتن سرعت کار می‌توانید از میکسر یا خرد کن استفاده کنید.

سبزی‌های تازه خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. سبزی‌ها را به آرامی با مواد دیگر هم بزنید تا طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

مرحله ششم: آماده سازی و افزودن کشک

بعد از حدود ۱۵ دقیقه که مواد با هم جوشیدند و طعم‌ها به خوبی ترکیب شدند، ۲ قاشق کشک را با ۱/۲ پیمانه آب رقیق کنید.

این ترکیب را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی هم بزنید تا کشک به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.

سپس اجازه دهید که آش ۵ تا ۶ دقیقه دیگر بپزد تا تمام طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

برای اینکه آش غلیظ و خوشمزه‌تری داشته باشید، می‌توانید مقدار کشک را بیشتر کنید.

مرحله هفتم: اضافه کردن رشته آشی

میزان رشته آش کاملا سلیقه ای است که شما میتوانید متناسب با ذائقه و سلیقه غذاییتان آن را تنظیم کنید.

رشته آشی را به قابلمه اضافه کنید. مهم است که رشته‌ها را به آرامی داخل آش بریزید و در ۳-۵ دقیقه ابتدایی اصلا با قاشق آش را به هم نزنید تا رشته‌ها خرد نشوند همین موضوع از خمیری شدن رشته ها و شکستن آن ها جلوگیری می کند.

حالا اجازه دهید آش برای ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر بپزد تا رشته‌ها نرم شوند و آش لعاب بیندازد.(هرچقدر رشته ها را بیشتر بپزید نرم تر می شوند پس توجه داشته باشید که مدت زمان پخت آنها را مدیریت کنید تا رشته ها له و خمیری نشوند)

طرز تهیه کتلت سیب زمینی و اسفناج
ببینید

وقتی رشته‌ها کاملاً نرم شدند و آش غلیظ و لعاب‌دار شد، به آن زمان دهید تا کمی جا بیفتد و طعم‌ها به طور کامل با هم ترکیب شوند.

اگر آش خیلی غلیظ شد، می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید.

مرحله هشتم: آماده سازی پیاز داغ

در این زمان، ۳ پیاز باقی‌مانده را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت خلالی خرد کنید.

در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید تا طلایی و خوش‌رنگ شوند.

مرحله نهم: پخت نهایی، تزیین و سرو آش

پس از پخت کامل آش درب قابلمه را ببندید و حرارت را خاموش کنید.

بگذارید آش ۵-۶ دقیقه قابلمه روی گاز بماند تا آش جا بیفتد و طعم‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

سپس آش را در ظرف سرو بریزید. برای تزیین، پیاز داغ سرخ شده، نعنا داغ و کشک را روی آش بریزید.

نکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن آش رشته

در ادامه به چند نکته مهم برای خوشمزه‌تر شدن آش رشته اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • استفاده از سبزی‌های تازه باعث بهتر شدن طعم آش می‌شود اما اگر در دسترس ندارید می توانید از سبزی فریزری یا خشک استفاده کنید.
  • آش رشته باید با حرارت ملایم پخته شود. پختن آن با حرارت زیاد باعث خراب شدن مواد و تغییر در طعم می‌شود. اگر آش را با حرارت زیاد بپزید، ممکن است آب آن تبخیر شود و به لعاب نرسد.
  • حبوبات را بهتر است از شب قبل خیس کنید تا بهتر پخته شوند و موجب لعاب آش شوند.
  • رشته‌ها باید آخرین مرحله به آش اضافه شوند تا از له شدن آنها جلوگیری کنید. در غیر این صورت آش شل می‌شود.
  • کشک یکی از مواد اصلی آش رشته است. از کشک خانگی یا کشک با کیفیت استفاده کنید تا طعم بهتری به آش بدهد.
  • افزودن کمی کره یا روغن حیوانی در انتهای پخت، طعم آش را بهتر و غنی‌تر می‌کند.
  • پس از پخت، آش را بگذارید کمی بماند تا جا بیفتد و مواد بهتر با هم ترکیب شوند.
  • نمک نهایی را در مراحل آخر پخت به آش اضافه کنید، زیرا کشک و رشته هم نمک دارند که در طعم آش تاثیر گذارند.
  • برای عطر و طعم بهتر و لعاب بیشتر، می‌توانید از عصاره گوشت به جای آب ساده استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید آش رشته لعاب‌دار شود، می‌توانید مقداری گوشت چرخ‌کرده به آن اضافه کنید.
  • اگر آش شما خیلی غلیظ شد، می‌توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر، حتما مقداری نعناع داغ به آش اضافه کنید.

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه کتلت کلم برگ

طرز تهیه کشک بادمجان

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

یکشنبه 21 ماه بهمن 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان