نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه آش دوغ شیرازی، ابتدا برنج و لپه را شسته و بخیسانید. سپس پیاز را خرد کنید و با کمی روغن، زردچوبه و فلفل تفت دهید تا طلایی شود. برنج و لپه خیسانده را به پیاز اضافه و ترکیب کنید. سبزیجات معطر خرد شده را هم به قابلمه افزوده و همه مواد را مخلوط کنید.
سپس آب جوش به مواد اضافه کنید و زمان دهید تا بپزد و برنج و لپه نرم شوند. سپس دوغ را اضافه کنید و اجازه دهید آش به غلظت مطلوب برسد. در نهایت، چاشنی آش را با نمک تنظیم و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آش دوغ شیرازی برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج نیم دانه | ۱/۵ پیمانه |
لپه | ½ پیمانه |
دوغ ترش | ۲ پیمانه |
آب جوش | ۴-۵ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
شوید و ترخون خرد شده | به مقدار دلخواه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نعنا داغ و پیاز داغ | به مقدار دلخواه |
مرحله اول: برنج و لپه را بخیسانید
برنج و لپه را تمیز کنید و بشویید. آنها را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب بخیسانید.
- بهتر است چند ساعت قبل از طبخ آش آنها را خیس کنید تا راحتتر بپزند.
مرحله دوم: پیاز و ادویهها را تفت دهید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
آن را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. در قابلمهای که قصد طبخ آش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در همین مرحله مقداری زردچوبه و فلفل به پیاز زنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله سوم: برنج و لپه را اضافه کنید
برنج و لپه خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: سبزیها را اضافه کنید
سبزیجات معطر و خرد شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
همه مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله پنجم: آب جوش را اضافه کنید
آب جوش را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
حرارت را زیاد کنید تا محتوای آش به نقطه جوش رسد سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
۴۰-۵۰ دقیقهای زمان دهید تا برنج و لپه به خوبی بپزند و نرم شوند.
مرحله ششم: دوغ را اضافه کنید
پس از پخت برنج و لپه، دوغ را به آش درون قابلمه اضافه کنید.
۱۰-۱۵ دقیقهای زمان دهید تا آش به غلظت مناسب رسد سپس با مقداری نمک، چاشنی آن را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.
آش دوغ شیرازی بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوش جان کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه با مقداری پیاز داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی با گوشت
ابتدا گوشت گوسفندی (حدود ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم) را همراه با یک عدد پیاز و مقداری زردچوبه در قابلمه بپزید. پس از پخت گوشت، آن را ریشریش کنید و به آش اضافه کنید. سپس طبق دستور اصلی آش دوغ، برنج، لپه، سبزی معطر و دوغ ترش را به مواد اضافه و بگذارید همه مواد با هم پخته شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش دوغ شیرازی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن آش دوغ شیرازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای داشتن طعم بهتر، از دوغ ترش و تازه استفاده کنید. دوغهای صنعتی ممکن است طعم مطلوب را نداشته باشند. مقدار دوغ باید به اندازهای باشد که طعم ترش به آش بدهد؛ اما نه زیاد که آش آبکی شود.
- گوشت معمولاً به طعم آش کمک میکند، اما میتوانید آش را به صورت گیاهی هم آماده کنید و گوشت را حذف کنید.
- برخی افراد برای طعمدهی بهتر از مقداری سیر یا نعناع خشک در آش استفاده میکنند.
- برنج باید کاملاً نرم شود تا به خوبی در آش حل شود.
- آش را با حرارت ملایم بپزید تا مواد به خوبی پخته شوند و طعمها با هم ترکیب شوند.
- میتوانید سبزیجات معطر را با هم ترکیب کرده و متناسب با ذائقهتان مقدار هرکدام را تغییر دهید.
- از آنجا که دوغ ترش ممکن است نمک داشته باشد، در هنگام افزودن نمک مراقب باشید تا آش شور نشود.
- استفاده از برنج نیم دانه (خرده برنج) باعث میشود که آش شما قوام بهتری پیدا کند و طعم بهتری داشته باشد.