نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه آش خلوک ،ابتدا باید حبوبات و برنج را بپزید. در ادامه پیاز را با سیر و زردچوبه سرخ کنید و بعد سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که حبوبات و برنج پختند، ترکیب پیاز و سبزی را در آش بریزید.
کمی بعد آلوچه خشک را اضافه کنید. اجازه دهید آش جا بیفتد و در انتها آبغوره، نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید.
رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آش خلوک برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لوبیا چیتی | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
عدس | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
برنج | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
سبزی آش (جعفری، گشنیز، تره، شوید و اسفناج) | ۵۰۰ گرم |
سیر رنده شده | ۲ حبه |
آلوچه خشک | ۱۵۰ گرم |
آبغوره | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مرحله اول: حبوبات و برنج را بخیسانید
برای شروع باید لوبیا چیتی را از شب قبل در مقداری آب بخیسانید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا به طور کامل گرفته شود.
عدس را از ۲ ساعت قبل از پخت آش بخیسانید و برنج را نیز به خوبی بشویید و نیم ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید.
مرحله دوم: حبوبات را بپزید
لوبیا را آبکش کنید و همراه با آب در یک قابلمه بریزید. حدود نیم ساعت صبر کنید تا لوبیا نیم پز شود و بعد عدس را آبکش کرده و به آن اضافه کنید.
مرحله سوم: برنج را اضافه کنید
نیم ساعت بعد از پخت لوبیا و عدس، نوبت اضافه کردن برنج به قابلمه است. برنج را آبکش کنید و در قابلمه بریزید و اجازه دهید همه مواد به خوبی نرم شوند.
مرحله چهارم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله پنجم: سیر و زردچوبه را اضافه کنید
سیر را به صورت نگینی ریز خرد و به پیاز داغ اضافه کنید. صبر کنید تا بوی سیر بلند شود و بعد زردچوبه را اضافه کنید و برای چند دقیقه مواد را تفت دهید.
مرحله ششم: سبزی آش و ترکیب پیاز داغ و سیرداغ را در آش بریزید
در این مرحله از پخت آش خلوک باید سبزی آش خرد شده را به پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید و برای چند دقیقه مواد را با هم تفت دهید تا آب اضافه آنها کشیده شود. سپس این مخلوط را به قابلمه آش اضافه کنید.
مرحله هفتم: آلوچه خشک را اضافه کنید
آلوچه خشک را بشویید و چند دقیقه بعد از اضافه کردن سبزی و پیاز داغ در آش بریزید. اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
مرحله هشتم: آش را آماده کنید
بعد از این که آش جا افتاد و همه مواد به خوبی پختند، میتوانید مقداری آبغوره، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. آش را هم بزنید و چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید تا لعاب دار شود.
در انتها آش را در ظرف مورد نظر بریزید و با مقداری پیاز داغ، کشک و نعنا داغ تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش خلوک
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش خلوک برای افطاری اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- راز خوشمزگی آش خلوک و فوت و فن آش این است که برای پخت آن از سبزیهای تازه و مقداری سبزی محلی مثل اوجی و اناریجه استفاده کنید.
- برای پخت این آش میتوانید به جای آلوچه خشک از آلوچه تازه یا حتی قیسی نیز استفاده کنید.
- اگر آش شما آبکی و شل به نظر میرسد، میتوانید مقداری آرد گندم را در آب سرد حل کنید و در آش بریزید.
- برای مزه دار کردن این آش میتوانید به جای آبغوره از آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه نیز استفاده کنید.
- پیشنهاد میشود این آش خوشمزه و سنتی را با نان سنگک یا بربری سرو کنید.
- آش خلوک یک غذای فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد گوارش و افزایش انرژی بدن است.
- برای درست کردن این آش حتما از سبزیجات تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- برای مزه دار کردن این آش میتوانید مقداری کشک محلی در آن بریزید.
- در برخی رسپیها برای درست کردن این آش از مقداری گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده نیز استفاده میشود.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری رشته آش، بلغور گندم یا بلغور جو نیز در این آش خراسانی استفاده کنید.