6 تا 8 ساعت

مدت زمان آماده سازی

90 تا 120 دقیقه

زمان پخت

4 تا 5 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آش جو دوغ

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

آش جو دوغ یکی از انواع آش‌های سنتی و خوشمزه‌ای است که در بسیاری از مناطق کشور به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود، اصالت این آش به شهرهای کرمانشاه و اراک، برمی‌گردد که بیشتر در فصول سرد سال یا مناسبت‌های خاص آن را می‌پزند.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت طرز تهیه آش جو دوغ

طرز تهیه آش جو دوغ: ابتدا حبوبات شامل نخود، لوبیا چیتی و جو پوست کنده را جداگانه بپزید. سپس سبزی آش را خرد کنید و به حبوبات پخته شده اضافه کنید. در ادامه، دوغ را به آش بیفزایید و زمان دهید تا آش بپزد. در نهایت، پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ را برای تزیین و طعم‌دهی به آش اضافه کنید.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای آش جو دوغ برای ۴-۵ نفر

مواد لارممقدار مورد نیاز
جو پوست کنده ۱ پیمانه
لوبیا چیتی۱/۲ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
سبزی آش خرد شده ۳۰۰ گرم
دوغ ۱ کیلوگرم
سیر ۶ حبه
پیاز ۳ عدد
نعناع خشک۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان کافی
زردچوبه و روغن به میزان کافی

مرحله اول: حبوبات را آماده کنید

نخود، لوبیا چیتی و جو پوست کنده را تمیز کنید، بشویید و هر کدام را به صورت جداگانه با آب سرد خیس کنید.

حبوبات را برای مدت ۶ ساعت یا یک شب در آب بخیسانید. این کار باعث می‌شود تا نفخ آنها گرفته شود و راحت‌تر پخته شوند. در این بازه زمانی بهتر است که چندین بار آب روی حبوبات را عوض کنید.

مرحله دوم: حبوبات را بپزید

پس از خیس خوردن حبوبات، آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

هر کدام از حبوبات را به صورت جداگانه در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا به خوبی حبوبات نرم شوند.

طرز تهیه سالاد کینوا 
ببینید

مرحله سوم: سبزی آش را اضافه کنید

پس از پخت حبوبات قابلمه مناسبی انتخاب کنید و همه حبوبات پخته شده را در آن بریزید.

سبزی آش خرد شده که شامل تره، گشنیز، جعفری و شوید است را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

به مقدار مناسب آب به مواد بیفزایید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.

منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسند سپس حرارت را روی حالت ملایم قرار دهید، درب قابلمه را ببندید و زمان دهید تا عطر سبزی‌ها آزاد شود.

مرحله چهارم: دوغ را اضافه کنید

پس از پخت سبزی‌ها دوغ را به آش اضافه کنید و مانند مرحله قبل ابتدا حرارت را زیاد کنید تا محتوای آش به نقطه جوش برسد سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا دوغ غلیظ شود.

مرحله پنجم: پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ را آماده کنید

پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. سیرها را نیز پس از شستن و پوست گرفتن خرد کنید.

در یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت متوسط بگذارید تا روغن داغ شود سپس پیازها را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند. در همین مرحله سیر خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. پیاز داغ و سیر داغ را از تابه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

در همان تابه کمی روغن بریزید و نعنا خشک را به تابه اضافه کنید چند ثانیه تفت دهید تا عطر نعنا آزاد شود به نعناع زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید. سپس پیاز داغ و سیر داغ را هم به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.

طرز تهیه بادمجان کبابی و پوره سیب زمینی
ببینید

مرحله ششم: چاشنی آش را تنظیم کنید

نصف پیاز داغ و نعناع داغ را به آش اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت مخلوط شوند. سپس با مقدار مناسب نمک چاشنی آش را مطابق ذائقتان تنظیم کنید.

۵-۸ دقیقه زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند و طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.

مرحله هفتم: آش را تزیین و سرو کنید

آش را در ظرف سرو بریزید و با بقیه پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ تزیین و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه آش جو دوغ:

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن آش جو دوغ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • همیشه هنگام پخت، آش را به طور منظم هم بزنید تا ته نگیرد.
  • اگر از گوشت قرمز استفاده می‌کنید، آن را بعد از پخت کامل به آش اضافه کنید.
  • حبوبات را به خوبی بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود.
  • اگر آش شما خیلی شل شد، می‌توانید کمی جو پرک به آن اضافه کنید تا غلیظ شود.
  • می‌توانید به جای دوغ از کشک استفاده کنید، اما قبل از اضافه کردن آن، کشک را با کمی آب رقیق کنید.
  • سبزی‌های آش باید به صورت ریز و کوچک خرد شود.
  • برای پخت بهتر جو، از جو پوست کنده استفاده کنید.
  • از دوغ بدون گاز برای پخت آش جو دوغ استفاده کنید تا طعم بهتر و طبیعی‌تری داشته باشید.

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه بریانی

طرز تهیه آش بلگ بختیاری

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

پنج‌شنبه 30 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان