3 تا 4 ساعت

مدت زمان آماده سازی

1 تا 2 ساعت

زمان پخت

6 تا 8 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آش برنج

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

آش برنج یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن به مناطق مختلفی از ایران نسبت داده می‌شود. اما به طور خاص و ویژه، آش برنج همدان یکی از نسخه‌های مشهور و اصیل این غذا شناخته می‌شود.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت آش برنج ابتدا برنج، لپه و عدس را بشویید. حبوبات را در آب خیس کنید تا نرم شوند و نفخ آن‌ها گرفته شود. پیازهای خرد شده را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. زردچوبه را اضافه کنید تا عطر آن آزاد شود.

برنج و لپه را به قابلمه افزوده و کمی تفت دهید. آب جوش و آب قلم و عدس را اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت کم بپزند تا آش لعاب بیندازد. در نهایت، سبزی‌های خرد شده را اضافه و آش را بپزید.

پس از پخت کامل، چاشنی آش را با نمک و فلفل تنظیم کنید. با ماست، کشک و نعناع خشک آش را تزیین و سرو کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای آش برنج برای ۸ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
برنج۱ پیمانه
لپه۲ پیمانه
عدس۲ پیمانه
پیاز۲ عدد
سبزی آش۱ کیلوگرم
آب قلم۱ پیمانه
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم
نعناع داغ۳ قاشق غذاخوری (برای تزیین)
ماست یا کشکبه مقدار لازم (برای تزیین)

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برنج، لپه و عدس را تمیز کنید و بشویید. آن‌ها را به صورت جداگانه با مقداری آب بخیسانید تا نرم شوند و نفخ آن‌ها گرفته شود.

در این بازه زمانی بهتر است چندین بار آب روی حبوبات را عوض کنید.

مرحله دوم: پیاز و زردچوبه را تفت دهید

پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آن‌ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.

طرز تهیه پیتزا کالزونه
ببینید

در قابلمه‌ای که قصد طبخ آش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید.

پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر زردچوبه آزاد شود.

مرحله سوم: برنج و لپه را اضافه کنید

برنج و لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. سپس به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

کمی تفت دهید تا همه مواد درون قابلمه به خوبی با هم طعم‌دار شوند و بوی خامی لپه گرفته شود.

مرحله چهارم: عدس و آب را اضافه کنید

آب جوش و آب قلم را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا محتوای آن به نقطه جوش رسد.

سپس عدس‌های خیسانده شده را به آش بیفزایید.

درب قابلمه را ببندید و ۴۰-۵۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا با حرارت کم حبوبات بپزند و آش لعاب بیندازد.

مرحله پنجم: سبزی آش را اضافه کنید

سبزی آش را تمیز کنید، بشویید و پس از خشک کردن آن را خرد کنید.

سبزی‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و زمان دهید ۳۰-۴۰ دقیقه دیگر آش بپزد.

در طول این مدت، هر چند دقیقه یک بار آش را هم بزنید تا از ته گرفتن و له شدن حبوبات جلوگیری شود.

مرحله ششم: آش را تزیین و سرو کنید

پس از پخت کامل محتویات آش با مقداری نمک و فلفل چاشنی آش را مطابق ذائقه‌تان تنظیم کنید.

سپس آش برنج را در کاسه‌های سرو بریزید و به دلخواه با ماست، کشک و نعناع داغ تزیین و نوش جان کنید.

طرز تهیه کوکو تر
ببینید

آش برنج همدان با گوشت گوسفند

برای پخت آش برنج همدان با گوشت گوسفند، ابتدا گوشت گوسفند را همراه با یک عدد پیاز، کمی آب، برگ‌بو، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه‌ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً بپزد. پس از پخت، گوشت را ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید.

در قابلمه‌های جداگانه، عدس و برنج را به مدت کافی بپزید. زمانی که برنج نرم شد، عدس، سبزی آش خرد شده و پیاز ریز شده را به آن اضافه کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید و به پخت ادامه دهید.

وقتی سبزی‌ها به خوبی پخته شدند، گوشت ریش‌ریش شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند، در این حین آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

در نهایت، ماست را با آش مخلوط کنید و آن را با مغز گردو تزیین کنید. آش برنج همدان با گوشت گوسفند آماده سرو است.

آش برنج با گوشت قلقلی

برای پخت آش برنج با گوشت قلقلی، ابتدا برنج را با آب سرد بشویید و به مدت یک ساعت خیس کنید. در همین حین، عدس را نیز برای یک ساعت خیس کنید. یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای با کره روی حرارت ملایم تفت دهید تا شفاف شود.

سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید. اسفناج‌ها را به قابلمه اضافه و چند دقیقه تفت دهید. برنج خیس‌ خورده و عدس را به مواد اضافه کنید و با آب بپزید. در ظرفی جداگانه، گوشت چرخ‌کرده را با یک پیاز رنده شده و ادویه‌ها مخلوط و قلقلی کنید.

طرز تهیه کیک مرغ
ببینید

قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید و به آش اضافه کنید. اجازه دهید آش با درب نیمه‌باز به آرامی بپزد تا تمام مواد به خوبی ترکیب شوند. در نهایت، آش را در کاسه سرو بریزید و با چند قلقلی سرخ‌ شده تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه آش برنج

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم آش برنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • چند ساعت برنج و حبوبات را خیس کنید تا نرم‌تر شوند و نفخ آن‌ها گرفته شود.
  • تمامی آب جوش را در ابتدا به قابلمه اضافه کنید تا آش به خوبی لعاب بیندازد.
  • پیازها را تا طلایی شدن به خوبی تفت دهید تا طعم عمیقی به آش بدهند.
  • زردچوبه را در مراحل اولیه اضافه کنید تا بوی خامی آن گرفته شود و طعم بهتری به آش بدهد.
  • آش را در طول پخت هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا از ته گرفتن و له شدن حبوبات جلوگیری شود.
  • حرارت ملایم باعث می‌شود آش به آرامی بپزد و طعم‌ها بهتر ترکیب شوند.
  • برای تزیین آش برنج از ماست یا کشک استفاده کنید تا طعم ملایم و خامه‌ای به آش بدهد.
  • برنج و لپه را به خوبی تفت دهید تا طعم آنها بهتر آزاد شود.
  • مقدار آب را به گونه‌ای تنظیم کنید که آش غلیظ و نه خیلی رقیق باشد.

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه باکله پته مازندرانی

طرز تهیه پلو تره

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

شنبه 27 ماه بهمن 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان