10 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

1 ساعت

زمان پخت

2 نفر

تعداد میهمان

آسان

درجه سختی

آموزش دمی نخود فرنگی

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

دمی نخود فرنگی یک غذای ساده و خوشمزه است که هم می‌توانید آن را به صورت گیاهی و هم در کنار گوشت و مرغ سرو کنید. این غذا طعم بی‌نظیری دارد و بسیار سریع آماده می‌شود.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

آموزش دمی نخود فرنگی ابتدا باید نخود فرنگی را با کمی آب بپزید تا نیم پز شود. پیاز، سیر، گوجه و چاشنی‌ها را در روغن تفت دهید و بعد برنج خیسانده شده را اضافه کنید.

مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید آب تبخیر و برنج نیم پز شود. در ادامه نخود فرنگی‌های نیم پز شده را اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

می‌توانید این غذای خوشمزه را با مرغ نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

آموزش دمی نخود فرنگی برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
نخود فرنگی۱/۲ پیمانه
گوجه فرنگی۴ عدد
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
برنج۱/۵ پیمانه
روغن۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید. سپس آن را در یک ظرف آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. اجازه دهید برنج برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بماند.

مرحله دوم: نخود سبز را نیم پز کنید

در این مرحله باید نخود سبزهای تازه را از غلاف آن جدا کنید و بشویید. در ادامه نخودها را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و با حرارت متوسط بجوشانید.

بعد از حدود ۱۵ دقیقه که نخودها کمی نرم شدند، آن‌ها را آبکش کنید و در آب یخ بریزید. این کار به حفظ رنگ سبز نخود فرنگی‌ها کمک می‌کند.

طرز تهیه آش ماش
ببینید

مرحله سوم: پیاز، سیر، گوجه و چاشنی‌ها را تفت دهید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. پیازها را در کمی روغن تفت دهید تا سبک شوند و بعد سیر رنده شده را اضافه کنید.

در ادامه گوجه‌ فرنگی‌های رنده یا خرد شده را همراه با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید.

همه مواد را تفت دهید و صبر کنید تا آب اضافه گوجه فرنگی تبخیر شود.

مرحله چهارم: برنج را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید برنج را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.

در ادامه حرارت را کم کنید تا آب همراه با پیاز، گوجه، سیر و چاشنی‌ها بجوشد.

به خاطر داشته باشید مقدار آبی که به قابلمه اضافه می‌کنید، باید حدود یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد.

مرحله پنجم: دمی نخود فرنگی را آماده کنید

بعد از این که آب برنج کم شد، می‌توانید نخود فرنگی‌های نیم پز شده را اضافه کنید.

سپس برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید. با پشت قاشق یا ملاقه حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید تا بخار بهتر در قابلمه گردش پیدا کند.

درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید دمی نخود فرنگی با حرارت ملایم دم بکشد.

بعد از این که غذا آماده شد، می‌توانید آن را در کنار سالاد شیرازی و ماست سرو کنید.

دمی مرغ و نخود فرنگی

برای درست کردن این غذا با مرغ می‌توانید مرغ را با یک عدد پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه بپزید و بعد از این که خنک شد، ریش ریش کنید. در ادامه مرغ ریش ریش شده، را با ادویه، پیاز، سیر و گوجه تفت دهید.

پایتخت عطر جهان کجاست؟
ببینید

در ادامه برنج و نخود فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید برنج روی حرارت بجوشد. سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید تا برنج دم بکشد. در صورت تمایل می‌توانید مرغ را به صورت جداگانه بپزید یا سرخ کرده و در کنار این غذا نیز سرو کنید.


نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه دمی نخود فرنگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت دمی نخود فرنگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید بنا به ذائقه خودتان از هر ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.
  • برای مزه دار کردن این دمی می‌توانید از مقداری جعفری تازه خرد شده نیز استفاده کنید.
  • اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از مقداری پودر یا گرانول سیر برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.
  • اضافه کردن مقداری زیره، طعم بی‌نظیری به این غذا می‌بخشد.
  • بعد از پخت نخود فرنگی بهتر است آن را در آب یخ بریزید. این کار از تیره و کدر شدن رنگ نخود سبزها جلوگیری می‌کند.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری هویج خرد شده و آبپز شده نیز در این غذا استفاده کنید.
  • برای خوش عطر و طعم شدن این غذا می‌توانید در زمان دم کشیدن برنج، مقداری کره یا روغن حیوانی به آن اضافه کنید.
  • در برخی رسپی‌ها برای پخت این غذا از مقداری زعفران دم کرده نیز استفاده می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید این دمی را با مقداری شوید تازه خرد شده یا شوید خشک نیز آماده کنید.
  • اضافه کردن گوجه فرنگی به این غذا اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با رب گوجه فرنگی نیز آماده کنید.
طرز تهیه رون لاپلو
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه پلو شوشتری

طرز تهیه کوفته مرغ