20 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

1 ساعت

زمان پخت

4 نفر

تعداد میهمان

آسان

درجه سختی

طرز تهیه پلو شوشتری

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

پلو شوشتری یکی از غذاهای اصیل و محبوب جنوب ایران، به ‌ویژه شهر شوشتر است که برای درست کردن آن از ترکیب برنج، لوبیا چشم بلبلی، شوید و گوشت یا مرغ استفاده می‌شود. این غذا به ‌دلیل طعم دلپذیر و ارزش غذایی بالا، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارد.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

طرز تهیه پلو شوشتری ابتدا ، باید لوبیا چشم بلبلی را بپزید. پیاز را با تکه‌های مرغ و ادویه‌های مختلف در روغن سرخ کنید. برنج را آبکش کنید و بعد یک لایه از آن را در قابلمه بریزید.

در ادامه ترکیب مرغ، لوبیا و شوید را اضافه کنید و تا تمام شدن همه مواد به این کار ادامه دهید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا برنج دم بکشد.

برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای مرغ از گوشت قلقلی، گوشت چرخ کرده و همچنین ماهی نیز استفاده کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برایطرز تهیه پلو شوشتری برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
برنج۳ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی۱ پیمانه
شوید خشک۲ قاشق غذاخوری
فیله یا سینه مرغ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط۱ عدد
زعفران دم کرده۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه میزان لازم
روغن یا کرهبه میزان لازم
سیب زمینی (برای ته دیگ)۱ عدد

مرحله اول: لوبیا را بخیسانید

برای شروع باید لوبیا چشم بلبلی را در یک ظرف آب بریزید و برای یک شب یا حدود ۱۲ ساعت در آب بخیسانید.

در این مدت آب لوبیا را چند بار عوض کنید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم: برنج را بخیسانید

برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید. سپس آن را همراه با آب و مقداری نمک در یک ظرف بریزید و برای یک تا ۲ ساعت بخیسانید.

مرحله سوم: لوبیا را بپزید

لوبیا را با مقداری آب و زردچوبه در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

طرز تهیه آب دوغ خیار سنتی
ببینید

اجازه دهید لوبیاها به خوبی بپزند و نرم شوند. در این مرحله مراقب باشید که لوبیاها له نشوند.

مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیاز را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.

مرحله پنجم: مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید سینه یا فیله مرغ را به صورت مکعبی خرد کنید و در ماهیتابه بریزید.

کمی زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین به آن اضافه کنید و مرغ را با پیاز سرخ کنید تا به خوبی سرخ شود.

در انتها مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید تا خوشرنگ تر شود.

مرحله ششم: برنج را آبکش کنید

در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را همراه با مقداری نمک به آن اضافه کنید.

اجازه دهید برنج برای ۵ تا ۷ دقیقه در آب بجوشد و بعد از اینکه قسمت بیرونی دانه‌های برنج نرم و مغز آن کمی سفت بود، آن را آبکش کنید.

مرحله هفتم: مواد پلو شوشتری را در قابلمه بریزید

در این مرحله باید مقداری کره یا روغن کف یک قابلمه بریزید.

سیب زمینی را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت ورقه‌ای خرد کنید و کف قابلمه بچینید.

در صورت تمایل کمی زعفران به آن اضافه کنید. در ادامه یک لایه برنج آبکش شده روی سیب زمینی‌ها بریزید.

طرز تهیه معجون قهوه و انار
ببینید

حالا می‌توانید مقداری شوید، لوبیا چشم و ترکیب مرغ و پیاز را اضافه کنید.

سپس دوباره برنج و بعد مواد را در قابلمه بریزید. این کار را مرحله به مرحله تکرار کنید تا همه مواد تمام شوند.

مرحله هشتم: برنج را دم کنید

بعد از اینکه همه مواد را در قابلمه ریختید، مقداری زعفران دم کرده روی برنج بریزید.

درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و بعد آن را به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا پلو دم بکشد.

پلو شوشتری با گوشت چرخ کرده

برای پخت این غذا با گوشت چرخ کرده می‌توانید به جای مرغ، مقداری گوشت چرخ‌ کرده را با پیاز و ادویه‌ها تفت داده و بعد به صورت لایه لایه همراه با سایر مواد در قابلمه بریزید. سایر مراحل پخت این غذا مثل روش قبل است.

پلو شوشتری با ماهی

در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با ماهی سرخ شده یا کنسرو ماهی نیز آماده کنید. در این روش می‌توانید ماهی را همراه با سایر مواد به صورت لایه لایه با برنج ترکیب یا بعد از آماده شدن برنج آن را در کنار ماهی سرو کنید.

پلو شوشتری با گوشت قلقلی

برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای مرغ از گوشت قلقلی استفاده کنید. در این روش باید مقداری گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ورز دهید.

در ادامه گوشت را به صورت قلقلی درست کنید و در روغن بریزید تا خوب سرخ شوند. بعد از آماده شدن پلو شوشتری می‌توانید این غذا را در کنار گوشت قلقلی سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه پلو شوشتری

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت پلو شوشتری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای شوید خشک از مقداری شوید تازه خرد شده نیز استفاده کنید. در این روش باید شوید را همراه با مرغ و پیاز تفت دهید و بعد با برنج مخلوط کنید.
  • برای پخت این غذا باید از برنج دانه ‌بلند ایرانی مانند طارم یا هاشمی استفاده کنید.
  • در طرز تهیه پلو شوشتری پخت لوبیا باید به ‌گونه‌ای باشد که لوبیاها به خوبی بپزند اما له نشوند.
  • افزودن دارچین به مرغ طعم خاصی به این غذا می‌بخشد.
  • برای تزیین این غذا می‌توانید از زرشک، خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این غذا از مقداری سیر یا پودر سیر استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید طعم غذای شما کمی تند و تیز شود، می‌توانید از مقداری فلفل قرمز نیز برای مزه دار کردن پلو شوشتری استفاده کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن این غذا بهتر است مرغ‌ها را به جای روغن با مقداری کره تفت دهید.
  • برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید بنا به ذائقه خودتان از هر ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید در زمان دم کشیدن برنج، مقداری کره روی آن قرار دهید تا پلو شوشتری خوشمزه‌تر شود.
  • به منظور درست کردن این غذا به صورت گیاهی می‌توانید به جای مرغ از مقداری قارچ خرد شده استفاده کنید.
  • پلو شوشتری به‌ دلیل وجود برنج، لوبیا و گوشت یا مرغ، منبع خوبی از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است. این غذا برای وعده ناهار مناسب است و انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را فراهم می‌کند.
  • برای خوشمزه‌تر شدن این غذا و گرفتن بوی زهم مرغ می‌توانید قبل از تفت دادن مرغ‌ها، آن‌ها را با مقداری روغن، نمک، زعفران و فلفل سیاه ترکیب کنید و برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شوند.
  • برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای ته دیگ سیب زمینی از مقداری نان لواش نیز برای ته دیگ استفاده کنید.
طرز تهیه کیک کشک بادمجان
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه آش گوجه‌ سبز

طرز تهیه آش کدو سبز خانگی