نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی، ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید و سپس آنها را بپزید. در ادامه، پیاز، هویج و سیر را تفت دهید و به همراه لوبیا، آب مرغ و ادویهها در قابلمه بریزید.
اجازه دهید سوپ به آرامی جا بیفتد و در نهایت با سبزیجات تازه و آبلیمو آن را طعمدار و سرو کنید.
رسپی این سوپ خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلیبرای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لوبیا چشم بلبلی | ۱ پیمانه |
آب | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
هویج | ۱ عدد |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آب مرغ | ۲ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد |
کرفس | ۱ ساقه |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری یا گشنیز (برای تزیین) | به مقدار دلخواه |
مرحله اول: لوبیا چشم بلبلی را آماده کنید
لوبیا چشم بلبلی را تمیز کنید و بشویید. لوبیاها را در کاسه مناسبی بریزید و مقداری آب روی آنها بریزید.
خیس کردن حبوبات نفخ آنها را تا حد زیادی میگیرد و زمان پخت را کاهش میدهد.
پس از گذشت چند ساعت لوبیاها را در آبکش بریزید تا آب اضافیشان گرفته شود.
لوبیاها را در قابلمه مناسبی بریزید و آب را به آنها اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و زمان دهید تا محتوای درون آن به نقطه جوش برسد، سپس حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را ببندید و زمان دهید تا با حرارت کم لوبیاها بپزند و نرم شوند.
مرحله دوم: پیاز و سیر را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با چاقو به صورت نگینی خرد کنید.
در قابلمهای که قصد طبخ سوپ را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید.
پیازهای نگینی خرد شده را درون آن بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
سیر را پس از شستن و پوست گرفتن پوره و له کنید. پوره سیر را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله سوم: سبزیجات را اضافه کنید
هویج و سیبزمینی را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کنید.
ساقههای کرفس را نیز به همین ترتیب خرد کرده و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. مواد را چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
مرحله چهارم: گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
گوجهفرنگیها را پس از شستن با کمک میکسر یا خرد کن پوره و له کنید. پوره گوجه فرنگی را به همراه رب گوجهفرنگی به قابلمه اضافه کنید.
اجازه دهید مواد کمی سرخ شوند تا رنگ و عطر بهتری به سوپ بدهند.
مرحله پنجم: آب مرغ و لوبیاها را اضافه کنید
آب مرغ یا آب را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه به محتوای درون قابلمه بیفزایید.
حرارت را زیاد کنید تا سوپ به نقطه جوش برسد. سپس لوبیاهای پخته شده را اضافه و با سایر مواد درون قابلمه ترکیب کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید سوپ به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آرام بجوشد تا جا بیفتد.
مرحله ششم: سوپ را سرو کنید
در ۱۰ دقیقه آخر آبلیمو را به سوپ اضافه کنید. پس از جا افتادن سوپ، آن را در ظرف سرو بریزید و با جعفری یا گشنیز تازه تزیین و نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم سوپ لوبیا چشم بلبلی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای کاهش نفخ و پخت سریعتر، حتماً لوبیا را حداقل ۸ ساعت در آب بخیسانید.
- به جای روغنهای معمولی، از روغن زیتون برای طعمی بهتر و سالمتر استفاده کنید.
- اگر سوپ را غلیظتر میپسندید، مقداری سیبزمینی پخته و پوره شده اضافه کنید.
- هر چه این سوپ را آرامتر بپزید، طعم آن بهتر جا میافتد.
- برای طعمی کرمیتر، کمی خامه یا ماست چکیده به سوپ اضافه کنید.
- به جای روغنهای معمولی، از روغن زیتون برای طعمی بهتر و سالمتر استفاده کنید.
- برای طعم غنیتر، به جای آب ساده از آب مرغ یا آب سبزیجات استفاده کنید.
- تفت دادن رب گوجهفرنگی با روغن، طعم بهتری به سوپ میدهد.