مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ برای 4 نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مرغ | ۴ تکه (ترجیحاً سینه و ران با استخوان) |
زعفران | ۱ قاشق چایخوری (ساییده شده) |
پیاز | ۱ عدد متوسط، خلالی خرد شده |
فلفل دلمهای | ۱/۴ عدد، خلالی خرد شده |
هویج | ۱ عدد متوسط، خلالی خرد شده |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
برنج | ۳ پیمانه |
زرشک | ۱/۲ پیمانه |
شکر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
کره | ۵۰ گرم |
ادویهها | نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، دارچین، تخم گشنیز (هر کدام ۱ قاشق چایخوری) |
روغن | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ (قدم به قدم)
مراحل زرشک پلو با مرغ به صورت زیر است.
۱. آمادهسازی زعفران (راز عطر و رنگ عالی)
زعفران در هاونگ به صورت کامل ساییده و پودر میشود. سپس چند تکه یخ روی زعفران ساییدهشده قرار دهید تا به آرامی دم بکشد. این تکنیک باعث آزاد شدن کامل رنگ و عطر زعفران میشود.
۲. مزهدار کردن مرغ (پایه طعم بینظیر)
تکههای مرغ را انتخاب کرده و با ادویههای ذکرشده (نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، دارچین و تخم گشنیز) و کمی روغن زیتون به خوبی ماساژ دهید تا تمام قسمتها به ادویه آغشته شوند. استفاده از روغن زیتون به عنوان یک چسب عمل کرده و ادویهها را به مرغ میچسباند.
۳. سرخ کردن اولیه مرغ (برای حفظ بافت نرم)
ماهیتابه را روی حرارت زیاد قرار داده و پس از داغ شدن، روغن زیتون را اضافه کنید. تکههای مرغ مزهدار شده را در ماهیتابه قرار داده و با حرارت بالا سرخ کنید.
درب ماهیتابه را بگذارید. این روش، مرغ را بسیار نرم کرده و باعث میشود به راحتی از استخوان جدا شود. پس از حدود ۱۵ دقیقه، مرغها را از ماهیتابه خارج کنید. عصاره مرغ باقیمانده در ته ماهیتابه، پایه اصلی طعم سس خواهد بود؛ آن را نگه دارید.
۴. سس سبزیجات (خلق یک طعم عمیق)
پیازهای خلالی را در همان ماهیتابه و در عصاره مرغ باقیمانده تفت دهید. نیاز به اضافه کردن آب نیست، زیرا رطوبت پیاز عصارههای ته ماهیتابه را به خود جذب میکند.
پس از اینکه پیازها کمی طلایی شدند، فلفل دلمهای و هویج خلالشده را اضافه کنید و با حرارت زیاد تفت دهید. یک قاشق رب گوجهفرنگی و کمی نمک به سبزیجات اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا رنگ و عطر دلپذیری ایجاد شود.
۵. پخت نهایی مرغ
تکههای مرغ سرخشده را به آرامی روی سس سبزیجات قرار دهید. از گوشه ماهیتابه، به میزان لازم آب جوش اضافه کنید و حرارت را کم کنید. درب ماهیتابه را گذاشته و اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد. اکنون زمان اضافه کردن مقدار زیادی از زعفران دمکرده روی مرغ است (کمی زعفران را برای زرشک نگه دارید).
۶. آمادهسازی برنج
در صورت وجود، میتوانید یک پیمانه برنج مانده از شب قبل را به برنج تازه اضافه کنید تا پلوی شما خوشطعمتر شود.
برنج تازه را شسته و با آب، نمک و کمی روغن آماده دم کشیدن کنید. پس از جوش آمدن برنج، برنج مانده را به آن اضافه کرده و با حرارت کم اجازه دهید دم بکشد.
۷. آمادهسازی زرشک (جلوه نهایی غذا)
کره را در یک تابه کوچک ذوب کنید. زرشک، زعفران باقیمانده، کمی شکر و نمک را اضافه کنید. در نهایت، مقداری از برنج دمکشیده را روی زرشک بریزید و مخلوط کنید تا زرشک رنگ و طعم فوقالعادهای پیدا کند.
۸. سرو کردن (هنر نهایی)
پس از دم کشیدن کامل برنج، آن را در دیس بکشید. زرشک آمادهشده را روی برنج قرار دهید و تکههای مرغ را به همراه سس خوشمزهاش در کنار یا روی پلو بگذارید. فراموش نکنید که تهدیگ زعفرانی و خوشرنگ را نیز سرو کنید تا زیبایی و لذت غذا تکمیل شود.