30 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

2 ساعت

زمان پخت

4 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آلبالو پلو 

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

آلبالو پلو یکی از اصیل‌ترین و چشم‌نوازترین غذاهای ایرانی با طعم ترش و شیرین آلبالو و عطر بی‌نظیر زعفران است. این غذا انتخاب خوبی برای میهمانی‌ها، سفره‌های رنگین و مجالس خاص محسوب می‌شود و اگر آن را به ‌صورت قالبی و مجلسی درست کنید، جلوه‌ای بی‌نظیر به میز غذا می‌بخشد.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این غذا ابتدا باید آلبالوها را بشویید و هسته آن‌ها را جدا کنید. در ادامه آلبالوها را با شکر بجوشانید تا کمی غلیظ شوند. مرغ را بپزید و ریش ریش کنید.

سپس آن را همراه با زعفران و ادویه‌ها تفت دهید. برنج را آبکش کنید و بعد همراه با آلبالو و مرغ به صورت لایه لایه در قالب بریزید. روی قالب را با درب یا فویل بپوشانید و آن را روی گاز یا فر بپزید.

می‌توانید این غذا را با گوشت یا به صورت گیاهی نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای آلبالو پلو قالبی با مرغ برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
برنج ایرانی3 پیمانه
آلبالو تازه500 گرم
شکر250 گرم
سینه مرغ300 گرم
پیاز متوسط1 عدد
روغن یا کرهبه مقدار لازم
زعفران دم کرده غلیظ4 قاشق غذاخوری
دارچین، هل، زردچوبه، نمک و فلفلبه میزان لازم
خلال پسته، خلال بادام و زرشک (برای تزیین)به میزان لازم

مرحله اول: آلبالوها را با شکر ترکیب کنید

برای شروع باید آلبالوها را بشویید و هسته‌شان را درآورید.

در ادامه آلبالوها را همراه با شکر به صورت لایه لایه در یک قابلمه استیل یا لعابی بریزید و آن را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا آلبالو آب بیندازد.

مرحله دوم: آلبالوها را بپزید

بعد از این که آلبالوها آب انداختند، قابلمه را بدون درب روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا آلبالوها بجوشد.

طرز تهیه بستنی چوبی پنیری با توت سفید یا سیاه
ببینید

در این مرحله مراقب باشید که آلبالوها بپزند و کمی غلیظ شوند. له شدن آلبالوها موجب بد شدن ظاهر آلبالو پلو می‌شود.

مرحله سوم: آلبالوها را از شربت جدا کنید

بعد از این که آلبالوها به خوبی پختند، می‌توانید آن‌ها را به کمک کفگیر از شربت جدا کنید.

شربت را کنار بگذارید تا از آن برای رنگ دادن به برنج در زمان دم کردن استفاده کنید.

مرحله چهارم: سینه مرغ را بپزید و ریش ریش کنید

در این مرحله باید سینه مرغ را همراه با یک عدد پیاز و مقداری نمک، فلفل سیاه، دارچین زردچوبه بپزید.

بعد از این که مرغ به طور کامل پخت، آن را از قابلمه خارج و سپس ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

به هیچ عنوان مرغ‌ها را به صورت ریز و خیلی نازک ریش ریش نکنید، زیرا در غذا له می‌شوند.

مرحله پنجم: مرغ‌ها را مزه دار کنید

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و بعد تکه‌های مرغ ریش ریش شده را همراه با زعفران و ادویه‌ها تفت دهید تا مرغ‌ها خوشرنگ شود. در این مرحله مراقب باشید که مرغ‌ها له نشوند.

مرحله ششم: برنج را آبکش کنید

برنج را بشویید و همراه با آب و مقداری نمک بخیسانید. بعد از حدود 2 ساعت می‌توانید یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید.

زمانی که آب جوشید، برنج را همراه با مقداری نمک در قابلمه بریزید و صبر کنید تا نیم پز شود.

زمانی که سطح دانه‌های برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، یعنی برنج برای آبکش کردن آماده است.

مرحله هفتم: آلبالو پلو را در قالب بریزید

قالب مورد نظرتان را با مقداری روغن چرب کنید. در صورت دلخواه می‌توانید برای ته ‌دیگ از مقداری نان یا سیب ‌زمینی نازک استفاده کنید.

طرز تهیه خورش جوجه غوره
ببینید

در ادامه برنج، آلبالو پخته شده، مرغ ریش ریش شده را به صورت لایه لایه در قالب بریزید.

برای خوشرنگ شدن آلبالو پلو بهتر است چند قاشق از آب آلبالو و مقداری زعفران نیز در هر لایه از برنج بریزید.

در انتها مقداری کره یا روغن روی برنج بریزید و برنج را کمی با پشت قاشق یا دست فشار دهید.

مرحله هشتم: آلبالو پلو را آماده کنید

روی قالب را با درب یا فویل آلومینیومی بپوشانید . آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید.

می‌توانید این آلبالو پلو را با دمای 160 درجه سانتی‌گراد و به مدت 30 تا 45 دقیقه در فر نیز بپزید.

مرحله نهم: آلبالو پلو قالبی را سرو کنید

پس از دم کشیدن کامل آلبالو پلو باید قالب را از روی حرارت بردارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا غذا کمی خنک شود.

سپس دور قالب را با چاقو آزاد کنید و آلبالو پلو را به ‌آرامی در دیس برگردانید.

در صورت دلخواه می‌توانید روی غذا را با خلال پسته، زرشک تفت ‌داده‌ شده، آلبالوی پخته و مقداری برنج زعفرانی تزیین کنید.


نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آلبالو پلو قالبی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آلبالو پلو قالبی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • مهم‌ترین راز جا افتادن این غذا حرارت ملایم و پخت طولانی آن است.
  • برای درست کردن آلبالو پلو می‌توانید از مرغ تکه‌ای یا گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. در این روش باید مرغ و گوشت قلقلی را روی آلبالو پلو قرار دهید.
  • استفاده از شربت آلبالو در حین دم‌ کردن آلبالو پلو به جذب بهتر مزه‌ها و خوشرنگ شدن غذا کمک می‌کند.
  • قبل از برگرداندن آلبالو پلو حتما چند دقیقه صبر کنید تا غذا از حرارت بیفتد و بعد آن را برگردانید.
  • اگر به آلبالوی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای پخت این غذا از آلبالوی یخ زده یا کنسرو شده نیز استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که استفاده از آلبالوی تازه همیشه نتیجه بهتری نسبت به آلبالوی یخ‌ زده یا کنسروی می‌دهد.
  • افزودن کمی کره یا روغن حیوانی در میان لایه‌های برنج باعث چرب‌تر و مجلسی‌تر شدن غذا می‌شود.
  • اضافه ‌کردن کمی هل و دارچین به مایه گوشتی، رایحه غذا را فوق‌العاده می‌کند.
  • ترکیب زعفران با کمی شربت آلبالو رنگ غذا را خوشرنگ‌تر می‌کند.
  • می‌توانید زرشک را به صورت جداگانه تفت دهید و از آن برای تزیین نهایی غذا استفاده کنید.
  • برای خوش عطر شدن خلال پسته و بادام بهتر است آن‌ها را به مدت 10 دقیقه در گلاب بخیسانید تا نرم و خوش‌عطر شوند.
  • می‌توانید این غذا را تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید این غذا را در قالب‌های کوچک تک نفره نیز آماده کنید.
  • در زمان تفت دادن مرغ‌ها می‌توانید از مقداری پیاز داغ نیز استفاده کنید.
طرز تهیه سوپ ورمیشل
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه سوپ تمر هندی

طرز تهیه خورش مرغ ترش با ریواس