2 تا 3 ساعت

مدت زمان آماده سازی

15 تا 20 دقیقه

زمان پخت

4 تا 5 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه نجمات سمید

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

نجمات سمید شیرینی سنتی عربی است که بافت خاص و طعم بی‌نظیری دارد. اگر به دنبال شیرینی متفاوت و خوشمزه برای ماه رمضان هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این شیرینی محبوب و پرطرفدار غافل نشوید.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه

طرز تهیه نجمات سمید، ابتدا شربت آن را آماده کنید؛ شکر و آب را بجوشانید و با گلاب، زعفران و گلوکز ترکیب کنید تا غلیظ شود. سپس خمیر را با ترکیب آردها، مایه خمیر، شکر، روغن و شیر آماده کنید و استراحت دهید.

کرم لطیف میانی را با شیر، شکر، نشاسته، خامه و گلاب درست کنید و بگذارید خنک شود. خمیر را باز کنید، قالب بزنید و با کرم پر کنید. پس از فرم‌دهی، آن‌ها را در روغن سرخ کنید و در شربت خنک‌شده بغلتانید.

در نهایت با پودر پسته یا بادام تزیین و سرو کنید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای خمیر برای ۵ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
ایرمیک یا آرد سمولینا ۱ پیمانه
آرد سفید۱ پیمانه
بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای‌خوری
شکر ۱ قاشق سوپ‌خوری
مایه خمیر ۱ قاشق چای‌خوری
روغن مایع ۱/۳ پیمانه
شیر ۱ پیمانه

مواد لازم برای کرم میانی

مواد لازممقدار مورد نیاز
شیر ۱/۲ پیمانه
شکر ۱ قاشق سوپ‌خوری
نشاسته ذرت ۱ قاشق چای‌خوری سرپر
آرد ۱ قاشق چای‌خوری سرپر
خامه صبحانه ۱ قاشق سوپ‌خوری
پودر نارگیل ۱ قاشق چای‌خوری
گلاب ۱ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای شربت بار

مواد لازممقدار مورد نیاز
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
گلاب ۱/۸ پیمانه
جوهر لیمو ۱/۸ قاشق چای‌خوری
زعفران دم‌کرده ۳ قاشق سوپ‌خوری
گلوکز۲ قاشق سوپ‌خوری

مرحله اول: شربت را آماده کنید

شکر و آب را در قابلمه مناسبی بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل شود. پس از آن، گلاب و جوهر لیمو، زعفران دم‌کرده و گلوکز را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.

طرز تهیه کیک میوه خشک
ببینید

حرارت را کم کنید و ۸-۱۰ دقیقه زمان دهید تا شربت بجوشد و به غلظت مناسب برسد. در نهایت حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا شربت کاملاً خنک شود.

مرحله دوم: خمیر را آماده کنید

آرد سفید و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید. سپس الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید. آرد سمولینا، مایه خمیر و شکر را به ترکیب درون کاسه افزوده و هم بزنید تا مواد خشک با هم ترکیب شوند.

حال باید روغن مایع را اضافه کنید و ترکیب را با لیسک مخلوط کنید سپس شیر را کم‌کم اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا یکدست شود.

خمیر را در پلاستیک بگذارید و درب آن را ببندید. به مدت ۵۰-۶۰ دقیقه در محیط خمیر را استراحت بدهید.

مرحله سوم: کرم را آماده کنید

شیر و شکر را در قابلمه‌ای بریزید و با هم ترکیب کنید. نشاسته ذرت و آرد را با هم مخلوط و الک کنید. آردها را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و مواد را مدام هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و به هم زدن ادامه دهید تا کرم کم کم غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید، خامه، پودر نارگیل و گلاب را به محتوای درون قابلمه اضافه و ترکیب کنید. زمان دهید تا کرم کاملاً خنک شود.

مرحله چهارم: خمیر را قالب بزنید

پس از استراحت خمیر، آن را روی سطح صاف با وردنه باز کنید و با کاتر دایره‌ای قالب بزنید.

مقدار مناسبی از کرم را در مرکز خمیرها قرار دهید و سپس خمیر را به شکل ستاره‌ای ببندید. همه خمیر را به همین ترتیب شکل دهید.

طرز تهیه شیرینی سابله فرانسوی
ببینید

مرحله پنجم: شیرینی را سرخ کنید

قابلمه مناسبی را روی حرارت بگذارید. مقداری روغن در آن بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود. سپس شیرینی‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.

پس از سرخ شدن باید شیرینی‌ها را بلافاصله در شربت خنک‌شده قرار دهید و بعد از چند دقیقه روی توری بگذارید تا شربت اضافه خارج شود.

مرحله ششم: شیرینی‌ها را تزیین و سرو کنید

نجمات سمید را در ظرف سرو بچینید و با پودر پسته، خلال بادام یا نارگیل تزیین کنید. این شیرینی لذیذ را همراه با چای یا قهوه میل کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه نجمات سمید

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن نجمات سمید اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای جلوگیری از باز شدن خمیر حین سرخ کردن، لبه‌های آن را کاملاً محکم کنید.
  • در صورت تمایل، مقداری پودر دارچین به شربت اضافه کنید تا طعمی گرم و دلپذیر داشته باشد.
  • استراحت کافی خمیر باعث لطافت و بافت نرم‌تر شیرینی می‌شود.
  • هنگام سرخ کردن شیرینی‌ها، روغن باید داغ باشد اما نسوزد، زیرا دمای نامناسب باعث ترک خوردن یا سفت شدن بافت می‌شود.
  • پس از سرخ شدن، نجمات سمید را در شربت خنک‌شده قرار دهید تا شربت را بهتر جذب کند.
  • هنگام قالب زدن، خمیر را زیاد نازک نکنید تا پس از پر شدن با کرم، فرم خوبی داشته باشد.
  • اگر طعم شیرینی کم بود، می‌توانید کمی عسل به شربت اضافه کنید.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن شربت، آن را روی حرارت ملایم آماده کنید و ظرف را زیاد هم نزنید.
  • برای طعم بهتر، می‌توانید در کرم میانی کمی پودر هل یا وانیل اضافه کنید.
  • میزان گلاب و زعفران را بر اساس سلیقه تنظیم کنید تا عطر و طعم دلخواه را داشته باشید.
  • هنگام اضافه کردن شیر به خمیر، آن را کم‌کم بریزید تا خمیر بیش از حد شل نشود.
  • برای افزایش ماندگاری، نجمات سمید را در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه کنوفه (کنافه پنیری) ترکی
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه شیرینی شطرنجی مجلسی

طرز تهیه قرابیه پسته‌ای

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

جمعه 24 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان