نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده کردن مرغ ترش شمالی، دو طرف مرغ را به نمک و زردچوبه آغشته کرده و سپس در روغن سرخ کنید. سپس مرغ را از ماهیتابه بیرون بیاورید و پیازها و سیر ساطوری شده را در ماهیتابه تفت دهید.
وقتی پیازها سبک شدند به ماهیتابه سس مرغ ترش را که از ترکیب سبزیها، گردو و پیازچه حاصل میشود، اضافه کنید و تفت دهید.
بعد از اضافه کردن کره، رب انار و آلوچه، شکر و آلوها مرغ را به ماهیتابه برگردانید و روی آن آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید 45 دقیقه بماند و بپزد.
در ادامه با طرز تهیه مرغ ترش شمالی به صورت گام به گام در مجله اینسان آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای مرغ شمالی برای 4 نفر
| مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
| ران مرغ | 2 عدد |
| سینه مرغ | 2 عدد |
| روغن | به میزان لازم |
| نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
| پیاز | 1 عدد |
| سیر | 2 حبه |
| کره | 2 قاشق غذاخوری |
| پیازچه تازه | 4 ساقه |
| ریحان، جعفری و گشنیز تازه | از هرکدام یک مشت |
| گردو خرد شده | 4 قاشق غذاخوری |
| رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
| رب آلوچه | 2 قاشق غذاخوری |
| آلو بخارا | 4 عدد |
| شکر | 1 قاشق غذاخوری |
مرحله اول: مرغها را طعم دار کنید
به دو طرف مرغها زردچوبه و نمک بزنید و سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید. همزمان مشغول آماده کردن سس شوید.
مرحله دوم: سس مرغ را آماده کنید
سبزیجات تازه را در غذاساز بریزید. پیازچه را هم اضافه کنید. گردوها را هم به این ترکیب اضافه کنید و خوب میکس کنید.
لازم نیست که این سبزیها کاملا مانند پوره شوند بلکه همین که بافت ریز و یکدست بگیرند (مانند سبزی خرد شده) کافی است.
مرحله سوم: پیاز را تفت دهید
مرغها را بعد از سرخ شدن از ماهیتابه بیرون بیاورید و در همان ماهیتابه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و تفت دهید.
سیر را هم ساطوری کنید و هنگامی که پیاز کمی سبک شد آن را به ماهیتابه اضافه کنید.
ترکیب سبزیجات خرد شده را هم بعد از این که عطر سیر آزاد شد به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
مرحله چهارم: کره را اضافه کنید
بعد از تفت دادن سبزیجات کمی هم کره به سس اضافه کنید تا عطر بهتری بگیرد.
همزمان رب انار و آلوچه را هم به سس اضافه کنید و کمی که آنها را تفت دادید، شکر را هم اضافه کنید.
نمک، فلفل سیاه و آلوها را هم به سس مرغ ترش اضافه کنید.
مرحله پنجم: به سس آب جوش اضافه کنید
وقتی ادویهها را کمی تفت دادید، کمی آب جوشیده به مواد اضافه کنید و مرغها را داخل سس بگذارید.
لازم نیست مقدار آب جوش به حدی باشد که به طور کامل روی مرغها را بگیرد بلکه همین که سس رقیق شود کافی است.
بگذارید مرغ در سس 45 دقیقه با حرارت ملایم و در بسته بماند و بپزد.
مرحله ششم: مرغ ترش را سرو کنید
بعد از 45 دقیقه مرغ ترش را با کته تازه سرو کنید. در صورت تمایل میتوانید این مرغ را با برگ گشنیز تازه یا دانههای انار سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ ترش شمالی
بنا بر تجربه من آماده کردن یک مرغ ترش خوشمزه به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه بعضی از این نکات و موارد مهم را با یکدیگر مرور خواهیم کرد:
- میزان رب انار مورد استفاده کاملا به غلظت رب انار بستگی دارد. اگر رب انار مورد استفاده شما خیلی غلیظ باشد، میتوانید مقدار مورد استفاده آن را نصف کنید.
- استفاده از شکر در هنگام آماده کردن مرغ ترش کاملا اختیاری است و با توجه به میزان ترشی رب انار تنظیم میشود. اگر رب انار مورد استفاده شما ملس باشد، نیازی به استفاده از شکر نیست.
- اگر به سبزیجات محلی مانند چوچاق و خالواش دسترسی دارید، میتوانید از این سبزیجات هم برای آماده کردن مرغ ترش استفاده کنید.
- میتوانید برای تزئین این غذا از دانههای انار تازه استفاده کنید. علاوه بر این میتوانید در هنگام خاموش کردن حرارت دانههای انار را به مرغ ترش هم اضافه کنید.