70 تا 80 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

25 تا 30 دقیقه

زمان پخت

5 تا 6 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه شیرینی گل رز (تاتلی)

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

شیرینی گل رز یا همان تاتلی یکی از شیرینی‌های بسیار محبوب و پرطرفدار نوروزی است که اصالت آن به ترکیه برمی‌گردد. اگر علاقمند به چشیدن طعم‌های جدید هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این شیرینی غافل نشوید.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه

طرز تهیه شیرینی گل رز (تاتلی)، ابتدا شربت را با جوشاندن آب و شکر آماده کنید، سپس آب‌لیمو را اضافه کنید و بگذارید خنک شود. تخم‌مرغ و وانیل را هم بزنید، ماست و سرکه را اضافه و ترکیب کنید.

کره نرم‌شده، آرد سمولینا و بیکینگ پودر را کم‌کم اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا لطیف شود. پس از گرم کردن فر و آماده‌سازی سینی، خمیر را پهن کنید، دایره‌ه‌ای برش بزنید و با رول کردن، شکل گل رز به آنها بدهید.

سپس شیرینی‌ها را در فر بپزید، پس از پخت شیرینی‌ها را در شربت قرار دهید و با پودر پسته تزیین کنید.

رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

طرز تهیه شیرینی گل رز (تاتلی) برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
تخم مرغ۱ عدد
کره (به دمای محیط رسیده)۱۰۰ گرم
روغن مایع۱/۲ پیمانه
ماست۱/۴ پیمانه
آرد سمولینا۱/۴ پیمانه
سرکه سفید۱ قاشق چای‌خوری
وانیل۱/۴ قاشق چای‌خوری
بیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوری
آرد سفید قنادیحدود ۲.۵ پیمانه

مواد لازم برای شربت

مواد لازممقدار مورد نیاز
شکر۱.۵ پیمانه
آب۱.۵ پیمانه
آبلیمو۱ قاشق غذاخوری

مرحله اول: شربت شیرینی را آماده کنید

شکر و آب را در قابلمه مناسبی بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید.

زمان دهید تا آب به نقطه جوش برسد و دانه‌های شکر به خوبی در آب حل شود.

زمانی که شکر کاملاً در آب حل شد آبلیمو را به آن اضافه و حرارت را کم کنید. اجازه دهید ۲-۳ دقیقه شربت بجوشد.

طرز تهیه کیک ردولوت
ببینید

پس از غلیظ شدن شربت حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا شربت خنک شود.

مرحله دوم: تخم مرغ و وانیل را با هم ترکیب کنید

تخم مرغ را در کاسه مناسبی بشکنید. وانیل را به آن اضافه کنید و با ویسک یا همزن دستی به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود.

مرحله سوم: ماست و سرکه را اضافه کنید

ماست را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. سپس سرکه سفید را افزوده و مجدداً مواد را ترکیب کنید.

مرحله چهارم: مواد خشک و کره را اضافه کنید

کره به دمای محیط رسیده را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کاملاً یکدستی حاصل شود.

سپس آرد سمولینا و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را کم‌کم به مایه شیرینی اضافه کنید.

توجه داشته باشید که در این مرحله باید آرد را کم‌کم به خمیر اضافه کنید. یعنی مقدار آرد باید به‌ صورت چشمی تنظیم شود تا خمیر حالتی نرم و غیر چسبنده داشته باشد.

پس از هر با اضافه کردن آرد مواد را با لیسک مخلوط کنید تا خمیر سفت شود، سپس با دست ورز دهید تا به بافتی لطیف و نچسب برسد.

مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید

فر برقی یا گازی‌تان را روشن کنید و منتظر بمانید تا فر به خوبی گرم شود.

کف سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.

مرحله ششم: خمیر را شکل بدهید

خمیر را روی سطح میز کارتان بین دو لایه کاغذ روغنی با کمک وردنه به قطر نیم سانتی‌متر باز کنید.

طرز تهیه کوکی تویکس
ببینید

با کاتر گرد یا یک استکان کوچک، دایره‌هایی از خمیر را جدا کنید. سپس پنج دایره را روی هم قرار دهید، به‌ طوری که لبه‌ی هر دایره روی دایره‌ی قبلی بیفتد.

در ادامه خمیر را به‌ آرامی رول کنید و سپس با چاقو از وسط نصف کنید تا دو گل رز ایجاد شود.

همه شیرینی‌ها را به همین ترتیب آماده کنید و در سینی فر با کمی فاصله بچینید.

مرحله هفتم: شیرینی‌ها را بپزید

سینی را در طبقه وسط فر بگذارید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه شیرینی‌ها را در فر بپزید.

مرحله هشتم: شیرینی‌ها را سرو کنید

بعد از پخت، شیرینی را از فر خارج کنید و شربت خنک‌ شده را روی آن‌ها بریزید. زمان دهید شیرینی‌ها ۲۰-۳۰ دقیقه در شربت بمانند.

سپس آن‌ها را از سینی خارج کنید و در ظرف سرو بچینید. به دلخواه با مقداری پودر پسته روی شیرینی‌ها را تزیین کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرینی گل رز

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی گل رز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • اگر خمیر بیش از حد چسبنده شد، مقدار کمی آرد اضافه کنید.
  • برای ظاهری زیباتر، قبل از پخت کمی زعفران دم‌کرده روی شیرینی‌ها بمالید.
  • مواد اولیه یخچالی را قبل از شروع کار بیرون بگذارید تا هم‌دما شوند.
  • برای خوشمزه‌تر شدن، قبل از رول کردن خمیر، کمی پودر بادام روی آن بپاشید.
  • برای لطافت بیشتر، می‌توان از مقدار کمی گلاب در شربت استفاده کرد.
  • می‌توانید داخل خمیر کمی پودر هل یا دارچین اضافه کنید تا عطر بیشتری داشته باشد.
طرز تهیه تارت پیتزا
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه بامیه هندی 

طرز تهیه شیرینی پای نارگیل شکلاتی