نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه شیرینی کَرهای ابتدا باید کره را آب کنید و بعد از اضافه کردن پودر قند، مواد را با همزن بزنید. زردههای تخم مرغ را با وانیل، پودر گل محمدی خشک، گلاب و آرد به سایر مواد اضافه کنید و خوب ترکیب کنید تا خمیری یکدست ایجاد شود.
خمیر را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید و بعد قالب بزنید و در فر بپزید. میتوانید این شیرینی را به روش سوئدی، سبزواری و همچنین روش مخصوص آماده کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه شیرینی کَرهای برای ۶ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کره | ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار (سرخالی) |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
آرد | ۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ (برای رومال) | ۱ عدد |
پودر گل محمدی | به مقدار لازم |
پودر پسته | به مقدار لازم |
مرحله اول: کره را ذوب کنید
برای شروع باید کره را در یک کاسه پیرکس بریزید و روی بخار کتری در حال جوش قرار دهید.
اجازه دهید کره به طور کامل آب شود و بعد آن را در فضای آشپزخانه بگذارید تا سرد شود و رویه آن ببندد.
مرحله دوم: کره را با پودر قند ترکیب کنید
بعد از این که کره خنک شد، پودر قند را به آن اضافه کنید و این ترکیب را با همزن برقی آنقدر بزنید تا ترکیبی کرمی و پوک ایجاد شود.
مرحله سوم: زردهها را اضافه کنید
زردههای تخم مرغ را یکی یکی به ترکیب کره و پودر قند اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم تهیه شیرینی کَرهای: خمیر شیرینی را آماده کنید
در این مرحله باید مقداری وانیل، پودر گل محمدی خشک و گلاب به مایه شیرینی اضافه کنید و با لیسک مواد را هم بزنید.
در ادامه آرد را در چند مرحله و به آرامی به خمیر شیرینی اضافه کنید. اندازه آرد باید به قدری باشد که خمیر به دست نچسبد.
مرحله پنجم: به خمیر استراحت دهید
خمیر را در یک کیسه نایلونی بگذارید و درب کیسه را محکم ببندید. در ادامه آن را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا آماده شود.
مرحله ششم: خمیر را برش دهید
بعد از نیم ساعت خمیر را از یخچال خارج کنید و روی سطح کار قرار دهید. یک کاغذ روغنی روی آن بگذارید و آن را پهن کنید تا قطر خمیر به حدود نیم سانتیمتر برسد.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. در ادامه خمیر را با کاتر به شکل دلخواه برش دهید و در سینی فر قرار دهید.
برای جلوگیری از چسبیدن شیرینی به کاغذ روغنی، بهتر است روی کاغذ را با کمی روغن چرب کنید و بعد شیرینیها را در سینی بچینید.
مرحله هفتم تهیه شیرینی کَرهای: شیرینیها را رومال کنید
زرده تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و با همزن دستی خوب بزنید تا یکدست شود.
در ادامه با یک برس زرده را روی تکههای خمیر بمالید و سپس آنها را با مقداری پودر پسته و پودر گل محمدی تزیین کنید.
مرحله هشتم: شیرینیها را بپزید
فر را با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا داغ شود. در این مدت برای جلوگیری از شل شدن خمیر بهتر است آن را در یخچال بگذارید.
در ادامه سینی شیرینیها را برای ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها بپزند و آماده شوند.
شیرینی کرهای سوئدی
برای درست کردن این شیرینی باید یک پیمانه کره نرم شده را با نصف پیمانه پودر قند ترکیب کنید و با همزن بزنید تا تغییر رنگ دهند. در ادامه ۲ پیمانه آرد الک شده را همراه با مقداری پودر هل به سایر مواد اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید.
به اندازه یک فندق از مایه شیرینی بردارید و آن را گرد کنید و روی سینی فر که از قبل چرب شده قرار دهید. یک تکه گردو یا خلال پسته روی خمیر بگذارید و سپس شیرینیها را برای ۲۰ دقیقه با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد در فر بپزید.
شیرینی کرهای سبزواری
برای درست کردن این شیرینی سنتی و خوشمزه باید ۲۰۰ گرم کره نرم شده را با ۷۰ گرم پودر قند و مقداری وانیل ترکیب کنید و بعد ۲۵۰ گرم آرد سفید و نصف پیمانه نشاسته ذرت به این ترکیب اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید تا مایه شیرینی شبیه به خامه هم زده شود. در ادامه یک کاغذ روغنی کف سینی فر پهن کنید و با قاشق مواد را روی سینی بریزید.
حالا از مقداری میوه خشک خرد شده و گردوی خرد شده برای تزیین شیرینی استفاده کنید. فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد داغ کنید و بعد سینی را برای ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها آماده شوند.
شیرینی کرهای مخصوص
برای درست کردن این شیرینی کرهای جدید باید ۲ لیوان آرد را با ۱ عدد تخم مرغ، ۱ لیوان کره خرد شده، ۳/۴ لیوان شکر، مقدار کمی نمک، و کمی پوست پرتقال و لیموی رنده شده و وانیل در غذاساز بریزید و خوب میکس کنید.
سپس خمیر شیرینی را در کیسه پلاستیکی بریزید و برای ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید. در ادامه خمیر را قالب بزنید و روی سینی فر بچینید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد داغ کنید و اجازه دهید شیرینیها برای ۱۰ دقیقه بپزند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی کَرهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت شیرینی کَرهای برای عید نوروز اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- برای درست کردن شیرینی کرهای خانگی میتوانید کره را از نیم ساعت قبل در دمای آشپزخانه قرار دهید تا نرم شود.
- خمیر این شیرینی نیازی به ورز دادن ندارد و باید خمیر را در حد ترکیب شدن مواد و تنها با نوک انگشتها ورز دهید. ورز دادن زیاد خمیر موجب به روغن افتادن آن می شود و کیفیت شیرینی را کاهش میدهد.
- اضافه کردن بیش از حد آرد به خمیر این شیرینی موجب خشک شدن خمیر و شکننده شدن شیرینیها میشود.
- قبل از پخت این شیرینی حتما فر را از ۱۵ دقیقه زودتر داغ کنید.
- برای درست کردن این شیرینی میتوانید از هر قالبی که دوست دارید استفاده کنید.
- برای درست کردن شیرینی کرهای سوئدی نباید مقدار آرد را کم یا زیادتر کنید.
- در طرز تهیه انواع شیرینی کرهای بهتر است از سینی فر با رنگ روشن استفاده کنید. تیره بودن رنگ سینی موجب جذب گرما و تیره شدن رنگ شیرینیها میشود.
- در صورتی که برای پخت شیرینیها از کاغذ روغنی استفاده میکنید، حتما روی کاغذ را نیز کمی با روغن چرب کنید تا شیرینیها به سینی نچسبند و بعد از پخت راحتتر جدا شوند.
- برای خوش عطر و طعم شدن این شیرینی میتوانید از مقداری پوست لیمو و پوست پرتقال رنده شده استفاده کنید.
- اگر برای پخت این شیرینی به پودر قند دسترسی ندارید، میتوانید شکر را در آسیاب بریزید و پودر کنید.
- بعد از آماده شدن شیرینی کرهای باید شیرینیها را روی توری مخصوص قرار دهید تا کاملا خنک شوند.
- برای پخت انواع شیرینی کرهای باید مواد شیرینی را از چند دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- به هیچ عنوان مواد شیرینی کرهای را به سلیقه خودتان کم یا زیاد نکنید و سعی کنید برای محاسبه میزان دقیق مواد از ترازوی آشپزخانه یا پیمانههای مخصوص شیرینی پزی کمک بگیرید.
- برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی کرهای، نباید آن را به مدت طولانی بیرون از یخچال قرار دهید.
- برای مخلوط کردن مواد شیرینی کرهای میتوانید از غذاساز استفاده کنید.
- اگر به فر دسترسی ندارید، میتوانید این شیرینی را بدون فر نیز آماده کنید. برای این کار باید شیرینیها را در یک قالب مناسب بچینید. یک چهارپایه یا کاسه فلزی کف یک قابلمه بزرگ قرار دهید و بعد قالب شیرینی را روی آن بگذارید. حالا قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید و درب آن را با دم کنی بپوشانید و اجازه دهید شیرینی با حرارت ملایم بپزد.
- در زمان پخت شیرینی به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید تا شیرینیها به خوبی پف کنند و آماده شوند.
- برای درست کردن شیرینی کرهای لولهای باید خمیر را به شکل لولهای آماده کنید.
- به منظور جلوگیری از چسبیدن قالب یا کاتر به خمیر شیرینی، بهتر است آن را با کمی روغن چرب کنید.
- برای تزیین انواع شیرینی کرهای میتوانید از شکلات آب شده و ترافلهای رنگی استفاده کنید.