2 تا 3 ساعت

مدت زمان آماده سازی

12 تا 15 دقیقه

زمان پخت

5 تا 6 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه شیرینی نخودچی

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

شیرینی نخودچی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های سنتی ایرانی است که به روش‌های مختلفی آماده می‌شود. این شیرینی یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های مناسبتی به ویژه در ایام عید نوروز است که می‌توانید آن را به راحتی و با مواد اولیه ساده و در دسترسی در خانه آماده کنید.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی این شیرینی خوشمزه ابتدا روغن و پودر قند را ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا کرم‌رنگ و یکدست شود. سپس آرد نخودچی را کم‌کم به آن اضافه کنید و خمیر را جمع کنید تا خمیر بافتی لطیف و یکدست به خود بگیرد.

خمیر را پس از استراحت، پهن کنید و قالب بزنید. سپس در فر از قبل گرم‌شده قرار دهید تا شیرینی‌ها به‌ خوبی پخته و آماده سرو شوند. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل درمجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای شیرینی نخودچی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
آرد نخودچی۳۰۰ گرم
پودر قند۱۵۰ گرم
روغن جامد۱۵۰ گرم
پودر هل۱ قاشق چای‌خوری

مرحله اول: فر و سینی فر را آماده کنید

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. گرم کردن فر پیش از شروع فرایند پخت تأثیر بسیار مثبتی در بافت و کیفیت شیرینی‌های شما دارد.

این کار کمک می‌کند تا دمای فر هنگام پخت یکنواخت باشد و شیرینی‌ها به‌ درستی بپزند.

کف سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز پهن کنید.

مرحله دوم: پودر قند و روغن را با هم ترکیب کنید

پودر قند را الک کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود. پودر قند الک شده را در کاسه بزرگی بریزید و روغن جامد هم‌دمای محیط را به آن اضافه کنید.

با دور متوسط همزن برقی مواد را هم بزنید تا بافت آن یکدست و سبک شود. در این بازه زمانی چند باز همزن را خاموش کنید و محتوای درون آن را دور گیری کنید تا تمام ذرات روغن با پودر قند ترکیب شود.

طرز تهیه سوپ لوبیا چشم بلبلی
ببینید

پس از هم زدن مواد درون کاسه باید کرم‌رنگ، پفکی و کاملاً یکدست شود. این مرحله باعث لطافت بیشتر شیرینی خواهد شد.

مرحله سوم: پودر هل را اضافه کنید

پس از ترکیب پودر قند و روغن باید پودر هل را به محتوای درون کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آن به‌ خوبی در مواد پخش شود.

مرحله چهارم: آرد نخودچی را اضافه کنید

آرد نخودچی را روی ترکیب روغن و پودر قند الک کنید. الک کردن آرد نخودچی موجب بهتر شدن بافت شیرینی شما پس از پخت می‌شود.

مواد را به‌ آرامی با لیسک مخلوط کنید. در ابتدا مواد به‌ صورت پودری خواهد بود، به‌ تدریج با نوک انگشت خمیر را جمع کنید تا خمیر بافت یکدست و یکنواختی به خود بگیرید.

توجه داشته باشید که این خمیر نیاز به ورز دادن ندارد.

مرحله پنجم: خمیر را استراحت بدهید

زمانی که خمیر به حالت منسجم و لطیفی رسید، آن را درون نایلون قرار دهید و سطح خمیر را کمی صاف کنید.

درب نایلون را ببندید و اجازه دهید خمیر حداقل ۸ ساعت در دمای محیط استراحت کند. این کار باعث افزایش کیفیت شیرینی خواهد شد.

مرحله ششم: خمیر را قالب بزنید

پس از استراحت، خمیر را بین دو لایه کاغذ روغنی قرار دهید و با وردنه به آرامی آن را به ضخامت ۲ سانتی‌متر باز کنید.

قالب‌های مخصوص شیرینی نخودچی را در آرد بزنید و سپس خمیر را قالب بزنید تا شیرینی‌ها شکل بگیرند.

با کمک چاقو یا کاردک مناسبی به آرامی شیرینی‌ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید.

طرز تهیه کیک تولد 
ببینید

مرحله هفتم: شیرینی‌ها را تزیین کنید

برای تزیین، می‌توانید کمی پودر پسته یا خلال پسته روی هر شیرینی قرار دهید یا با استفاده از چوب کبریت و محلول زعفران دم‌کرده غلیظ، یک نقطه کوچک روی هر شیرینی بگذارید تا جلوه‌ای زیبا داشته باشد.

مرحله هشتم: شیرینی‌ها را بپزید

سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید. با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه فر برقی شیرینی‌ها را ۱۲-۱۵ دقیقه بپزید.

بعد از اتمام زمان پخت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینی‌ها کاملاً خنک شوند.

مرحله نهم: شیرینی‌ها را سرو کنید

پس از خنک شدن شیرینی‌ها را به آرامی در ظرف سرو بچینید و در کنار یک فنجان چای نوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

اگر فر ندارید؛ اما دوست دارید شیرینی نخودچی خانگی درست کنید، خمیر شیرینی نخودچی را مانند روش بالا آماده کنید. برای ساختن فر دستی باید قابلمه‌ای مناسب انتخاب کنید، یک رینگ فلزی، سه پایه کوچک یا هر ابزار مناسب دیگری در دسترس دارید، کف قابلمه بگذارید.

سینی حاوی شیرینی‌ها را روی رینگ فلزی بگذارید. درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و حتماً شعله‌پخش‌کن زیر آن قرار دهید. ۴۰-۵۰ دقیقه‌ای زمان دهید تا شیرینی‌ها بپزند. بعد از پخت، اجازه دهید کاملاً خنک شود و سپس با چای سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرینی نخودچی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی نخودچی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • شیرینی نخودچی را در فر جابه‌جا نکنید تا ترک نخورد.
  • به جای روغن جامد می‌توانید از کره نیز استفاده کنید، اما در این صورت، شیرینی‌ها کمی نرم‌تر خواهند شد.
  • برای عطر و طعم بهتر، می‌توانید از ترکیب پودر هل و گلاب استفاده کنید.
  • استفاده از قاشق چوبی برای هم زدن مواد، باعث بهتر ترکیب شدن آن‌ها می‌شود.
  • میزان شیرینی را می‌توانید با کاهش یا افزایش مقدار پودر قند تنظیم کنید.
  • بعد از پخت، اجازه دهید شیرینی‌ها کاملاً خنک شوند تا هنگام جابه‌جایی نشکنند.
  • اگر خمیر بیش از حد خشک شد، مقدار بسیار کمی روغن به آن اضافه کنید.
  • استفاده از پودر بادام یا پودر پسته در کنار آرد نخودچی می‌تواند طعمی جدید و خوشمزه ایجاد کند.
  • برای ماندگاری بهتر، شیرینی نخودچی را در ظرف دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • اگر می‌خواهید شیرینی نخودچی لطیف‌تر شود، خمیر را بعد از استراحت مجدد ورز ندهید.
  • برای داشتن بافتی نرم‌تر، آرد نخودچی را حتماً دو بار الک کنید.
  • روغن جامد را قبل از استفاده کمی در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود.
  • برای پخت یکنواخت، حتماً از کاغذ روغنی در سینی فر استفاده کنید.
  • هنگام قالب زدن، قالب را در آرد بزنید تا خمیر به آن نچسبد.
طرز تهیه آش بلگ بختیاری
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه کیک خرما بدون شکر

طرز تهیه شیرینی زبان

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

جمعه 24 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان