نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه خوراک عدس و بادمجان باید بادمجان را کبابی و خرد کنید. پیاز را با تخم گشنیز، بادمجان کبابی خرد شده، عدس پخته شده، ریحان و نعنا خشک ترکیب کنید و خوب هم بزنید.
در ادامه شعله گاز را خاموش کنید. بعد از این که غذا خنک شد، ماست را به آن اضافه کنید و غذا را در ظرف مناسب بریزید. میتوانید این غذا را با کشک نیز آماده کنید.
برای خواندن جزئیات طرز تهیه خوراک عدس و بادمجان میتوانید این مقاله را تا انتها در مجله اینسان مطالعه کنید.
مواد لازم برای خوراک عدس و بادمجان با ماست برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پیاز | ۲ عدد |
ریحان بنفش خشک | به مقدار کم |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نعنا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
بادمجان | ۳ عدد |
تخم گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
ماست پرچرب یا خامهای | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
عدس | ۳ لیوان فرانسوی دستهدار |
مرحله اول: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. یک قاشق روغن زیتون در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
در ادامه پیازها را در ماهیتابه بریزید و خوب سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله دوم: تخم گشنیز را به پیاز داغ اضافه کنید
در این مرحله باید یک قاشق تخم گشنیز به پیاز داغ اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی تخم گشنیز بلند شود.
مرحله سوم: بادمجان را کبابی کنید
بادمجانها را بشویید و بعد روی شعله گاز قرار دهید تا کبابی شوند. اجازه دهید پوست بادمجان به طور کامل بسوزد و بعد آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز کبابی شود. بعد از آماده شدن بادمجان باید آن را کنار بگذارید تا خنک شوند.
مرحله چهارم: پوست بادمجانها را جدا کنید
بعد از این که بادمجانها خنک شدند، پوست آنها را جدا کنید.
سپس بادمجانها را در یک کاسه بریزید و با گوشتکوب یا چنگال خوب له کنید. در این مرحله نیازی به له کردن بادمجانها به طور کامل نیست و تنها باید آنها را کمی بکوبید.
مرحله پنجم: پیاز و بادمجان را ترکیب کنید
بادمجانهای له شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بادمجانها طعم بگیرند.
سپس شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله ششم: عدس را بپزید
عدس را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید عدسها به خوبی بپزند و نرم شوند.
مرحله هفتم: عدس را به ترکیب پیاز و بادمجان اضافه کنید
در این مرحله باید عدس پخته شده را به ترکیب بادمجان و پیاز اضافه کنید و دوباره مواد را روی حرارت بگذارید و برای چند دقیقه تفت دهید.
در ادامه کمی نمک، فلفل سیاه، نعنا خشک و ریحان به ماهیتابه اضافه کنید و همه مواد را خوب ترکیب کنید.
مرحله هشتم: ماست را اضافه کنید
بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب عدس و بادمجان خنک شود.
سپس یک پیمانه ماست پرچرب به خوراک اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا ماست به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.
مرحله نهم: خوراک عدس و بادمجان را سرو کنید
خوراک را در ظرف مورد نظر بریزید و با مقداری سبزی خرد شده تزیین کنید.
حالا میتوانید این خوراک را به تنهایی یا همراه با نان تازه سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
خوراک عدس و بادمجان با کشک
برای درست کردن این غذا با کشک باید از ترکیب بادمجان سرخ شده با سیر، پیاز داغ و عدس پخته شده استفاده کنید.
همه مواد را ترکیب کنید و با گوشتکوب بکوبید. برای میکس کردن مواد بهتر است از گوشتکوب برقی استفاده کنید.
در ادامه خوراک را در ظرف مناسب بریزید و بعد پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خوراک عدس و بادمجان
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت خوراک عدس و بادمجان اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- برای درست کردن این خوراک باید از ماست پرچرب و چکیده استفاده کنید.
- برای درست کردن این غذا میتوانید به جای بادمجان کبابی از بادمجان سرخ شده نیز استفاده کنید.
- در برخی رسپیها برای پخت این غذا از ترکیب بادمجان، گوجه فرنگی، عدس، پیاز داغ و در صورت تمایل مقداری رب انار نیز استفاده کنید.
- اگر به ریحان خشک دسترسی ندارید، می توانید از مقداری ریحان تازه خرد شده استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری پرک فلفل قرمز برای تند و تیز شدن این غذا استفاده کنید.
- برای درست کردن این غذا میتوانید به جای ماست از مقداری رب گوجه فرنگی سرخ شده نیز استفاده کنید.
- به جای ترکیب کردن ماست با مواد این خوراک میتوانید بعد از آماده شدن غذا، مقدار ماست چکیده روی آن بریزید.