20 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

1 ساعت

زمان پخت

1 دیس

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه حلوای انگشت

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

حلوای انگشت پیچ بوشهری یا همان حلوای کشدار جنوبی یکی از لذیذترین انواع شیرینی است که بیشتر در مراسم‌ مذهبی و عزاداری‌ها طبخ می‌شود. بهتر است بدانید که حلوای انگشت پیچ جنوبی فوت‌وفن‌های مخصوصی دارد که بدون رعایت این نکات قادر به درست کردن آن نخواهید بود.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه

طرز تهیه حلوای انگشت، ابتدا باید آب، گلاب و شکر و زعفران را روی حرارت قرار دهید تا شکر به طور کامل در آب حل شود. بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید و بعد روغن را اضافه کنید. در ادامه شربت را با آرد تفت داده شده مخلوط کنید و آنقدر حلوا را هم بزنید تا آماده شود.

رسپی این حلوای خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای حلوای انگشت پیچ بوشهری

مواد لازممقدار مورد نیاز
آرد گندم۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن مایع۱ و ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
خلال بادام و خلال پستهبه مقدار لازم

مواد لازم برای شربت حلوا

مواد لازممقدار مورد نیاز
شکر دانه ریز۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
زعفران دم کرده غلیظ۱ قاشق غذاخوری
گلاب۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مرحله اول: آب، گلاب و شکر را روی حرارت ترکیب کنید

برای شروع باید آب، گلاب، شکر و زعفران را در یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود.

۲ دقیقه بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله دوم: آرد گندم را در روغن تفت دهید

در این مرحله باید آرد را ۲ بار الک کنید. سپس آرد را در ماهیتابه بریزید و شعله گاز را با حرارت متوسط روشن کنید.

آرد را برای ۲ دقیقه در ماهیتابه تفت دهید و مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود.

مرحله سوم: روغن را به آرد اضافه کنید

در این مرحله باید روغن را به ماهیتابه اضافه کنید. آرد را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند.

طرز تهیه کیک یخچالی پرتقالی بدون فر
ببینید

ترکیب آرد و روغن را مدام هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند و گلوله‌های آرد در روغن حل شود و غلظت آن مثل ارده شود.

مرحله چهارم: شربت را با آرد ترکیب کنید

بعد از این که رنگ آرد تیره شد، آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا آرد سرخ شده از حرارت بیفتد.

سپس شربت بار را به آرامی و در چند مرحله اضافه کنید و مواد را هم بزنید. با اضافه کردن شربت باید مدام حلوا را هم بزنید تا آرد گلوله نشود.

بعد از این که آرد و شربت به خوبی مخلوط شدند، دوباره ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید.

مرحله پنجم: حلوای انگشت پیچ بوشهری را آماده کنید

بعد از قرار دادن حلوا روی حرارت باید به صورت مداوم مواد را هم بزنید تا آب اضافه حلوا تبخیر شود. این کار را آنقدر ادامه دهید تا حلوا حالت کشدار پیدا کند.

این مرحله حدود ۵ تا ۷ دقیقه طول می‌کشد. بهتر است حلوا را بیشتر از ۷ دقیقه حرارت ندهید، زیرا این کار موجب سفت شدن و شکرک زدن آن می‌شود.

در آخر شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مورد نظرتان بریزید.

برای تزیین این حلوا می‌توانید مقداری خلال بادام و خلال پسته روی آن بریزید یا حتی از گردو و گل محمدی خشک استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه حلوای انگشت پیچ بوشهری

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت حلوای انگشت پیچ بوشهری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • برای این که مطمئن شوید رنگ آرد شما برای درست کردن حلوا مناسب است، می‌توانید مقداری از آن را با آب، گلاب و شکر ترکیب کنید. اگر رنگ مواد تیره شد، یعنی برای پخت حلوا آماده است. یکی دیگر از روش‌ها برای این که مطمئن شوید آرد شما به اندازه تفت داده شده یا نه این است که زمان تفت دادن آرد و روغن، چند لحظه صبر کنید. اگر آرد در روغن ته نشین شد، یعنی تفت دادن آن کافی است و می‌توانید ترکیب گلاب و شکر را اضافه کنید.
  • حلوای انگشت پیچ بوشهری خیلی زود خشک می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید یک لایه روغن روی ظرف آن بریزید و آن را در ظرف در بسته قرار دهید.
  • یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در مورد طرز تهیه حلوا کشی بوشهری بدانید این است که در تمام مدت درست کردن این حلوا باید آن را در یک جهت هم بزنید.
  • درست کردن حلوای انگشت پیچ مهارت خاصی می‌خواهد، بهتر است در اولین تجربه مقداری کمی از آن را آماده کنید.
  • اگر در ابتدای پخت حلوا کشی بوشهری از روغن بیشتری استفاده کنید، نیازی به اضافه کردن روغن بعد از آماده شدن نیست.
  • یکی از مهم‌ترین دلایل کشدار شدن حلوای انگشت پیچ تفت دادن آن به مدت طولانی و هم زدن زیاد این حلوا در یک جهت است.
  • برای درست کردن این حلوای کشدار حتما از قاشق چوبی دسته بلند استفاده کنید. چون این حلوا در زمان جوشیدن می‌پرد و ممکن است موجب سوختن دست شما شود.
  • زمانی که حلوا داغ است، حالت شلی دارد و بعد از این که سرد شد، سفت می‌شود.
  • برای پخت حلوای کشدار عربی بوشهری می‌توانید به جای روغن معمولی از کره یا روغن حیوانی نیز استفاده کنید.
  • برای این که شکر راحت‌تر در گلاب و آب حل شود، می‌توانید این ترکیب را برای چند دقیقه روی حرارت قرار دهید و به محض جوش آمدن، شعله گاز را خاموش کنید.
  • در زمان اضافه کردن شربت به آرد باید آن را در چند مرحله اضافه کنید و مدام مواد را هم بزنید تا آرد حالت گلوله‌ای پیدا نکند و به خوبی با گلاب و شکر مخلوط شود.
  • برای پخت این حلوا می‌توانید از ترکیب آرد سفید قنادی و آرد گندم استفاده کنید.
  • از آن جایی که حلوا انگشتی بافت کشداری دارد، برداشتن آن کمی سخت است. بهتر است این حلوا را در ظرف‌های کوچک یک نفره بریزید تا هر فرد به راحتی یک ظرف بردارد.
  • برای درست کردن این حلوای شل و کشدار به هیچ عنوان شعله گاز را زیاد نکنید، این کار موجب خشک و سفت شدن بیش از حد حلوا می‌شود.
  • یکی از نکات مهم برای درست کردن حلوای انگشتی کشدار این است که مقدار آرد و شکر باید با هم برابر باشند.
  • اضافه کردن زعفران دم کرده غلیظ به حلوای انگشت پیچ بوشهری عطر و طعم فوق‌العاده‌ای می‌بخشد و موجب خوش رنگ شدن این حلوا می‌شود.
  • برای این که حلوای انگشتی بوشهری شما خوش عطرتر شود می‌توانید از مقداری هل استفاده کنید. برای این کار حتما دانه‌های هل را پودر کنید و بعد در حلوا بریزید.
  • علت شکرک زدن حلوای انگشت پیچ، استفاده از شکر زیاد و قرار دادن حلوا به مدت زیاد روی حرارت است.
  • اضافه کردن زعفران به این حلوا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
  • تفاوت حلوا انگشت پیچ با دیگر انواع حلوا این است که این حلوا بافت کشداری دارد و شل‌تر از دیگر حلواها است.
  • علت گلوله شدن آرد در حلوا کشی این است که گلاب و شکر را خوب مخلوط نکرده‌اید و آرد گلوله شده است.
طرز تهیه کاک کرمانشاهی
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه شیرینی سابله فرانسوی

طرز تهیه شیرینی مینیاتوری