نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه حریره پارسی خوشمزه باید جو پرک و شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. چند دقیقه صبر کنید تا جو دو سر پرک نرم شود و بعد شکر و عسل را به آن اضافه کنید.
زمانی که حریره به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید و حریره را در کاسه مناسب بریزید. سپس آن را با بادام، دارچین و انواع میوههای خشک تزیین کنید تا آماده سرو شود.
رسپی این صبحانه خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه حریره پارسی برای ۱ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
جو دو سر پرک | ۳ قاشق غذاخوری |
شیر | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
پودر دارچین | ۱ قاشق مرباخوری |
بادام | ۵ عدد |
شکر | ۱ قاشق مرباخوری |
عسل | ۱ قاشق مرباخوری |
میوههای خشک (انجیر، قیسی، خرما و کشمش) | به مقدار لازم |
مرحله اول: شیر و جو دوسر را بجوشانید
برای شروع باید شیر و جو دوسر پرک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا شیر بجوشد و جو دوسر کمی نرم شود.
مرحله دوم: حریره را آماده کنید
بعد از این که شیر داغ شد، شکر و مقداری عسل به آن اضافه کنید و حریره را هم بزنید. چند دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله سوم: حریره پارسی را سرو کنید
بعد از آماده شده حریره پارسی باید آن را در یک کاسه بریزید. سپس روی آن را با پودر دارچین فراوان، مغز بادام و میوههای خشک تزیین کنید و از طعم این صبحانه هخامنشی لذت ببرید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه حریره پارسی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن حریره پارسی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- میتوانید این صبحانه مقوی و خوشمزه را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد میل کنید.
- برای تزیین این صبحانه میتوانید از انواع میوههای دلخواه استفاده کنید.
- میتوانید از این صبحانه به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی نیز استفاده کنید.
- برای درست کردن این حریره میتوانید به جای شیر از آب نیز استفاده کنید.
- برای مزه دار کردن این صبحانه میتوانید به جای میوههای تازه از مقداری میوه خشک خرد شده نیز استفاده کنید.
- برای درست کردن این صبحانه مقوی و انرژی بخش میتوانید از جو به جای جو دوسر پرک نیز استفاده کنید. مدت زمان پخت این حریره با جو بسیار طولانیتر است و باید جو را به قدری بپزید که کاملا نرم و یکدست شود و در ادامه سایر مواد را به آن اضافه کنید.
- برای مزه دار کردن این حریره معمولا از ترکیب میوههای تازه یا میوههای خشک مثل انجیر، قیسی، گلابی و همچنین انواع مغزهای مختلف استفاده میشود.
- دارچین اصلیترین طعم دهنده این حریره است و از همین رو بهتر است آن را حذف نکنید.
- میتوانید بنا به سلیقه خودتان مقدار شکر و عسل را کم یا زیاد کنید.
- به منظور طعم دار کردن این حریره میتوانید به جای عسل از مقداری شهد یا شیره طبیعی نیز استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر شدن این حریره تاریخی بهتر است از شیر پرچرب یا محلی استفاده کنید.
- برای درست کردن این اوتمیل میتوانید به جای جو دوسر از جو پرک نیز استفاده کنید.
- در مورد این که حریره پارسی قدمت بیشتری دارد یا اوتمیل هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست، اما از آن جایی که در قدیم به دلیل جنگ و صلحهای پی در پی، بسیاری از غذاها و خوراکیها در کشورهای مختلف مشترک بودند، این غذا در کشورهای مختلف برای صبحانه استفاده میشد.
- برای مزه دار کردن این اوتمیل میتوانید از مغز بادام، مغز پسته، گردو، تخمه، کنجد و هر نوع مغزیجات دیگری که دوست دارید استفاده کنید.