5 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

10 دقیقه

زمان پخت

1 نفر

تعداد میهمان

آسان

درجه سختی

طرز تهیه حریره پارسی؛ ناشتاشکن هخامنشی

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

حریره پارسی یک میان وعده یا صبحانه قدیمی ایرانی است که روش درست کردن و همچنین مزه آن شباهت زیادی به اوتمیل‌های امروزی دارد. این صبحانه متعلق به دوران هخامنشیان است و برای درست کردن آن از ترکیب حریره جو با شیر، عسل و میوه‌های خرد شده استفاده می‌شود.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه

طرز تهیه حریره پارسی خوشمزه باید جو پرک و شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. چند دقیقه صبر کنید تا جو دو سر پرک نرم شود و بعد شکر و عسل را به آن اضافه کنید.

زمانی که حریره به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید و حریره را در کاسه مناسب بریزید. سپس آن را با بادام، دارچین و انواع میوه‌های خشک تزیین کنید تا آماده سرو شود.

رسپی این صبحانه خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

طرز تهیه حریره پارسی برای ۱ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
جو دو سر پرک۳ قاشق غذاخوری
شیر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پودر دارچین۱ قاشق مرباخوری
بادام۵ عدد
شکر۱ قاشق مرباخوری
عسل۱ قاشق مرباخوری
میوه‌های خشک (انجیر، قیسی، خرما و کشمش)به مقدار لازم

مرحله اول: شیر و جو دوسر را بجوشانید

برای شروع باید شیر و جو دوسر پرک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا شیر بجوشد و جو دوسر کمی نرم شود.

مرحله دوم: حریره را آماده کنید

بعد از این که شیر داغ شد، شکر و مقداری عسل به آن اضافه کنید و حریره را هم بزنید. چند دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله سوم: حریره پارسی را سرو کنید

بعد از آماده شده حریره پارسی باید آن را در یک کاسه بریزید. سپس روی آن را با پودر دارچین فراوان، مغز بادام و میوه‌های خشک تزیین کنید و از طعم این صبحانه هخامنشی لذت ببرید.

طرز تهیه آش سورانه کرمانشاه
ببینید


نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حریره پارسی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن حریره پارسی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • می‌توانید این صبحانه مقوی و خوشمزه را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد میل کنید.
  • برای تزیین این صبحانه می‌توانید از انواع میوه‌های دلخواه استفاده کنید.
  • می‌توانید از این صبحانه به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی نیز استفاده کنید.
  • برای درست کردن این حریره می‌توانید به جای شیر از آب نیز استفاده کنید.
  • برای مزه دار کردن این صبحانه می‌توانید به جای میوه‌های تازه‌ از مقداری میوه خشک خرد شده نیز استفاده کنید.
  • برای درست کردن این صبحانه مقوی و انرژی بخش می‌توانید از جو به جای جو دوسر پرک نیز استفاده کنید. مدت زمان پخت این حریره با جو بسیار طولانی‌تر است و باید جو را به قدری بپزید که کاملا نرم و یکدست شود و در ادامه سایر مواد را به آن اضافه کنید.
  • برای مزه دار کردن این حریره معمولا از ترکیب میوه‌های تازه یا میوه‌های خشک مثل انجیر، قیسی، گلابی و همچنین انواع مغزهای مختلف استفاده می‌شود.
  • دارچین اصلی‌ترین طعم دهنده این حریره است و از همین رو بهتر است آن را حذف نکنید.
  • می‌توانید بنا به سلیقه خودتان مقدار شکر و عسل را کم یا زیاد کنید.
  • به منظور طعم دار کردن این حریره می‌توانید به جای عسل از مقداری شهد یا شیره طبیعی نیز استفاده کنید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن این حریره تاریخی بهتر است از شیر پرچرب یا محلی استفاده کنید.
  • برای درست کردن این اوتمیل می‌توانید به جای جو دوسر از جو پرک نیز استفاده کنید.
  • در مورد این که حریره پارسی قدمت بیشتری دارد یا اوتمیل هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست، اما از آن جایی که در قدیم به دلیل جنگ و صلح‌های پی در پی، بسیاری از غذاها و خوراکی‌ها در کشورهای مختلف مشترک بودند، این غذا در کشورهای مختلف برای صبحانه استفاده می‌شد.
  • برای مزه دار کردن این اوتمیل می‌توانید از مغز بادام، مغز پسته، گردو، تخمه، کنجد و هر نوع مغزیجات دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
طرز تهیه کیک لبو
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه باقلا قاتق

طرز تهیه آش سورانه کرمانشاه

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

جمعه 24 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان