نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه آش ورکواز نهاوند.ابتدا عدس و بلغور و برنج را بپزید. سبزی ورکواز را برای نیم ساعت در آب بپزید و بعد اسفناج خرد شده را به آن اضافه کنید. زمانی که عدس و برنج پختند، سبزیهای پخته شده را به آنها اضافه کنید.
پیاز داغ، نمک و فلفل را در آش بریزید و مدام آن را هم بزنید تا آش غلیظ شود و جا بیفتد. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آش ورکواز نهاوند برای ۴ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سبزی ورکواز | ۱ کیلوگرم |
اسفناج | ۲۵۰ گرم |
عدس | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
بلغور گندم | ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
برنج | ۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | به مقدار لازم |
زردچوبه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نوک قاشق چایخوری |
مرحله اول: عدس، برنج و بلغور گندم را بخیسانید
برای شروع باید برنج، عدس و بلغور گندم را بشویید و بعد به صورت جداگانه برای چند ساعت در آب بخیسانید. این کار به پخت سریعتر این مواد کمک میکند.
مرحله دوم: ورکواز را بپزید
ورکواز را به خوبی بشویید و چند دور آبکشی کنید. در ادامه سبزی را همراه با مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید ورکواز برای نیم ساعت بپزد.
مرحله سوم: اسفناج را به قابلمه اضافه کنید
بعد از نیم ساعت از پخت ورکواز باید اسفناج شسته شده و خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که اسفناجها نیز برای چند دقیقه بپزند.
در این مرحله مراقب باشید که سبزیجات بیش از حد نرم و له نشوند.
مرحله چهارم: عدس، برنج و بلغور گندم را بپزید
عدس را آبکش کنید و همراه با آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.
بعد از چند دقیقه که عدس نیم پز شد، میتوانید برنج و بلغور گندم را به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم: مواد آش را ترکیب کنید
اجازه دهید برنج و بلغور به خوبی بپزند و بعد ترکیب ورکواز و اسفناج را به قابلمه اضافه کنید و آش را هم بزنید.
در تمام مراحل پخت این آش باید آن را مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود.
مرحله ششم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
در ادامه پیازها را در روغن بریزید و سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله هفتم: پیاز داغ و ادویهها را به آش اضافه کنید
پیاز داغ را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه در آش بریزید و برای چند دقیقه مدام آن را هم بزنید تا بافتی شبیه به حلیم پیدا کند و غلیظ شود.
مرحله هشتم: آش را سرو کنید
بعد از این که آش کاملا غلیظ شد و جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید و آن را در ظرف مناسب بریزید.
میتوانید این آش را با پیاز داغ فراوان تزیین کنید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش ورکواز نهاوند
در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش ورکواز نهاوند برای افطاری اشاره شده است، با ما همراه باشید.
- ورکواز یا پیاز کوهی یک گیاه کوهستانی است که مزه و بوی تندی دارد و برای بدن بسیار مفید است.
- در زمان پخت آش باید مدام آن را هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود.
- اگر آش نیاز به آب دارد، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
- ورکواز یک گیاه مفید با طبع گرم و خشک است و مصرف آن به دفع سنگ کلیه و مثانه و کاهش دردهای روماتیسمی کمک میکند.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری لوبیا قرمز یا هر حبوبات دیگری که دوست دارید نیز در این آش استفاده کنید.
- برای خوشمزهتر شدن این آش میتوانید مقداری آب قلم یا کره محلی به آن اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید این آش را با گوشت گوسفندی نیز آماده کنید. در این روش باید گوشت را با سایر مواد بپزید و بعد از قابلمه خارج کنید و خوب بکوبید و دوباره در آش بریزید.