20 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

2 ساعت

زمان پخت

6 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه آش لپه

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

آش لپه یک نوع آش متفاوت و خوشمزه است که برای درست کردن آن از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. برخی افراد این آش را همراه با گوشت و برخی دیگر به صورت گیاهی یا با ماست آماده می‌کنند.

شما اینجا هستید


نگاهی سریع به روش پخت

طرز تهیه آش لپه، ابتدا باید پیاز داغ را آماده کنید. لپه و برنج را بپزید و بعد پیاز داغ و سبزی آش و آب مرغ را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آش بپزد و بعد شعله گاز را خاموش کنید.

اجازه دهید آش از حرارت بیفتد و نیم ساعت بعد مقداری آش به ماست هم زده اضافه کنید و بعد آن را در آش بریزید. برای درست کردن این آش می‌توانید از سویا، گوشت، بلغور گندم و بلغور جو نیز استفاده کنید.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل درمجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای آش لپه برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
لپه۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
اسفناج۱۰۰ گرم
گشنیز۱۰۰ گرم
جعفری۱۰۰ گرم
شوید۱۰۰ گرم
تره۱۰۰ گرم
آب مرغ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
برنج نیم دانه۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز درشت۱ عدد
روغن زیتونبه مقدار لازم
آببه مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
ماست چکیده۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مرحله اول: لپه را بخیسانید

برای شروع باید لپه‌ها را بشویید، در یک ظرف آب بریزید و برای حدود ۴ ساعت یا از شب قبل بخیسانید.

این کار به پخت سریع‌تر لپه‌ها کمک می‌کند و نفخ آن را به طور کامل از بین می‌برد.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی یا خلالی نازک خرد کنید.

مقداری روغن زیتون در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیاز خرد شده را در قابلمه بریزید و خوب تفت دهید.

طرز تهیه پاستا اسفناج 
ببینید

بعد از این که پیازها طلایی شدند مقداری زردچوبه و فلفل سیاه در قابلمه بریزید و ادویه‌ها را با پیاز داغ تفت دهید تا عطر آن‌ها بلند شود.

مرحله سوم: مواد آش را ترکیب کنید

کمی بعد لپه و برنج را همراه با یک لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و برای نیم ساعت روی حرارت قرار دهید تا همه مواد نیم پز شوند.

مرحله چهارم: آب مرغ و سبزی را اضافه کنید

آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آش شروع به جوشیدن کند.

در ادامه سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بجوشد و آماده شود.

در زمان پخت آش باید مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

در این مرحله نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا این کار موجب تیره شدن رنگ آش می‌شود.

مرحله پنجم: ماست را اضافه کنید

بعد از حدود نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه که آش کمی جا افتاد و برنج به طور کامل پخت، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید.

اجازه دهید آش از حرارت بیفتد و برای نیم ساعت خنک شود. ماست را در یک کاسه بریزید و با همزن دستی یا چنگال خوب هم بزنید.

سپس چند قاشق آش به ماست اضافه کنید. مواد را هم بزنید و بعد این ترکیب را به آش اضافه کنید.

مرحله ششم: آش را سرو کنید

بعد از این که آش آماده شد، می‌توانید آن را در ظرف مناسب بریزید و با مقداری پیاز داغ یا برگ نعنای تازه تزیین کنید و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه پیراشکی مرغ با قارچ
ببینید

طرز تهیه آش لپه به روش‌های دیگر

برای درست کردن آش لپه از روش‌های مختلی استفاده می‌شود که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

  • آش لپه با سویا: برای درست کردن این آش باید از ترکیب لپه، سویا، برنج نیم دانه، عدس، سبزی آش، نعنا و جعفری استفاده کنید.
  • آش لپه و بلغور گندم: برای پخت این آش می‌توانید از مقداری بلغور گندم نیز استفاده کنید.
  • آش لپه و بلغور جو: برای درست کردن این آش می‌توانید از ترکیب لپه، سبزی آش و بلغور جو استفاده کنید.
  • آش لپه با سیرابی: برای پخت این آش باید سیرابی را به صورت جداگانه بپزید و بعد به آش اضافه کنید.
  • آش لپه با گوشت: برای پخت این آش باید یک تکه گوشت در آش بریزید و بعد از پخت آن را ریش ریش کنید.


نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش لپه

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش لپه اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • برای درست کردن آش لپه می‌توانید از مقداری گوشت یا سویا نیز استفاده کنید.
  • برای درست کردن آش لپه می‌توانید از سبزی آش یا از ترکیب جعفری، شوید، تره و اسفناج استفاده کنید.
  • به منظور خوشمزه‌تر شدن این آش می‌توانید از مقداری آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید.
  • اضافه کردن مقداری آب قلم طعم فوق‌العاده‌ای به این آش می‌بخشد.
  • در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این آش از مقداری دل و جگر مرغ نیز استفاده می‌شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری پیاز داغ برای مزه دار کردن و تزیین این آش استفاده کنید.
  • برای پخت این آش می‌توانید از مقداری گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید.
  • اضافه کردن مقداری پاپریکا طعم بی‌نظیری به این آش می‌بخشد.
  • بعد از اضافه کردن سبزی در آش بهتر است درب قابلمه را روی آن نگذارید تا رنگ آش تیره نشود.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری سیر برای مزه دار کردن این آش استفاده کنید.
  • اضافه کردن ماست به این آش اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
  • قبل از اضافه کردن ماست به این آش باید آن را خوب هم بزنید.
  • اگر به آب مرغ دسترسی ندارید، می‌توانید از مقداری عصاره مرغ برای مزه دار کردن این آش استفاده کنید. در صورت استفاده از عصاره مرغ نیازی به اضافه کردن نمک به این غذا نیست.
  • برای پخت این آش باید از برنج ایرانی استفاده کنید.
طرز تهیه چای ماسالا با دستگاه اسپرسو ساز
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه حلوا ارده خانگی

طرز تهیه خورش کلم بروکلی

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

جمعه 24 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان