نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی آش بلگ بختیاری، ابتدا ماش را بپزید و سپس خمیر رشته مخصوص را آماده کنید پس از استراحت خمیر، آن را به رشتههای نازک برش دهید و در آش بریزید.
در ادامه، کشک، سبزی و ادویهها را اضافه کنید و اجازه دهید آش به خوبی جا بیفتد. در نهایت، آن را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین و سرو کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای آش بلگ بختیاری برای ۵ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد | ¾ پیمانه |
کشک غلیظ محلی | ½ پیمانه |
اسفناج پخته شده یا برگ چغندر یا سبزی آش | ½ پیمانه |
آب | ۴-۵ پیمانه |
ماش | ½ پیمانه |
روغن مایع | به مقدار لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پیاز داغ و نعناع داغ | به مقدار لازم |
مرحله اول: ماش را آماده کنید
ماش را تمیز کنید و بشویید. ماشها را در کاسه مناسبی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا حداقل چند ساعت خیس بخورد. این کار کمک میکند نفخ ماش گرفته شود و سریعتر بپزد.
سپس ماشهای خیسانده شده را در یک قابلمه بزرگ که قصد طبخ آش را دارید بریزید. آب را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا ماشها بپزند و نرم شوند.
توجه داشته باشید ماش محلی کمی دیرپز تر از ماشهای معمولی است، پس در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید.
مرحله دوم: خمیر رشته را آماده کنید
آرد را در کاسه مناسبی بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید.
مقداری آب را کمکم به محتوای درون کاسه اضافه کنید تا یک خمیر سفت شکل بگیرد. خمیر را به قدری ورز دهید تا به دست نچسبد.
روی سطح کار کمی آرد بپاشید، خمیر را با وردنه به ضخامت ۲ میلیمتر پهن کنید. سپس آن را تا بزنید و با چاقو به صورت رشتههای نازک برش دهید.
اجازه دهید رشتهها ۱۰ دقیقه استراحت کنند.
مرحله سوم: کشک، اسفناج و ادویهها را اضافه کنید
وقتی ماش پخت، کشک و اسفناج پخته شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.
در همین مرحله نمک، فلفل و زردچوبه را نیز به اش بیفزایید و آش را هم بزنید. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
۱۵-۲۰ دقیقهای زمان دهید تا همه مواد با هم بپزند.
مرحله چهارم: رشتههای آشی را اضافه کنید
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، رشتههای آماده شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید آش با حرارت کم جا بیفتد.
مرحله پنجم: آش را تزیین و سرو کنید
پس از پخت رشتهها آش را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
برخی از بختیاریها برای تزیین بیشتر روی این آش کشمش، گردو و نان خشک خرد شده نیز میریزند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش بلگ بختیاری
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن آش بلگ بختیاری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- ماش محلی اندازه کوچکتری دارد و نسبت به ماشهای معمولی کمتر له میشود.
- این آش بدون گوشت آماده میشود و برای گیاهخواران گزینهای عالی است.
- برای غلظت بیشتر آش، میتوان کمی آرد به آن اضافه کرد.
- آش بلگ معمولاً سبزی کمی دارد و مقدار کشک آن زیاد است که باعث میشود رنگ آش مایل به سفید باشد.
- بهترین کشک برای این آش، کشک محلی چرب و ترش مزه است.
- میتوان آش بلگ را بدون سبزی نیز آماده کرد.
- ·آش بلگ مخصوص فصل بهار است و بهتر است با سبزیهای کوهی محلی آماده شود.
- اضافه کردن سیر داغ یا سیر خام به آش، طعم آن را لذیذتر میکند.
- در صورت تمایل، میتوانید مقدار سبزی را بیشتر کنید تا طعم متفاوتی به آش بدهید.
- به جای درست کردن رشته دستساز، میتوان از رشته آماده استفاده کرد.
- اگر از سبزیهای دیگر در پخت این آش استفاده میکنید ترکیب مناسب سبزی آش شامل گشنیز، جعفری، تره و نعناع است.