نگاهی سریع به طرز تهیه
طرز تهیه کلوچه کنجدی، ابتدا تخممرغها را با پودر قند و وانیل مخلوط کنید. سپس روغن مایع را اضافه کنید. در مرحله بعد، ماست و بیکینگپودر را ترکیب و به مخلوط تخممرغ اضافه کنید.
آرد، پودر هل و نمک را الک و کمکم به مواد بیفزایید تا خمیر یکدست شود. بعد از استراحت خمیر در فریزر، آن را به شکل گلوله درآورید و در کنجد بغلتانید. سپس در فر از پیش گرم شده بپزید.
رسپی این کلوچههای خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.
طرز تهیه کلوچه کنجدی برای ۸ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد قنادی | ۲/۵ پیمانه |
نشاسته ذرت | ۱/۴ پیمانه |
تخممرغ | ۲ عدد |
ماست شیرین | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۳/۴ پیمانه |
وانیل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
پودر قند | ۱ پیمانه |
کنجد | ۱ پیمانه |
پودر هل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
بیکینگپودر | ۱ قاشق غذاخوری |
مرحله اول: تخممرغ، پودر قند و وانیل را ترکیب کنید
تخممرغهای هم دمای محیط را در کاسه بزرگی بشکنید. وانیل را به آنها اضافه کنید.
سپس پودر قند را الک کنید و به مواد درون کاسه بیفزایید. با همزن برقی مواد را ۵-۸ دقیقهای هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
در این بازه زمانی بهتر است چند بار همزن را خاموش و مواد درون ظرف را دور گیری کنید.
مرحله دوم: ماست و بیکینگپودر را اضافه کنید
در یک ظرف جداگانه، ماست شیرین را بریزید و بیکینگپودر را به آن اضافه کنید.
در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید. سپس کاسه را کنار بگذارید و چند دقیقه زمان دهید تا حجم آن بیشتر شود و کمی پف کند.
پس از پف کردن ترکیب فوق را به مواد تخم مرغی درون کاسه اضافه کنید و با همزن ۱-۲ دقیقه هم بزنید تا ترکیب کاملاً یکدستی حاصل شود.
مرحله سوم: مواد خشک را آماده کنید
آرد، نشاسته ذرت، پودر هل و نمک را در ظرف جداگانهای با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید.
الک کردن مواد خشک موجب لطیف شدن بافت شیرینی شما میشود. ترکیب مواد خشک را کمکم به مایه درون کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
خمیر این کلوچه در نهایت باید غلظتی مشابه ماست چکیده داشته باشد.
مرحله چهارم: خمیر را در فریزر بگذارید
خمیر را در ظرف دربداری بریزید و درب ظرف را ببندید. آن را به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا استراحت کند.
با این روش، کار کردن با خمیر برایتان راحتتر میشود و کلوچهها هنگام پخت بافت بهتری خواهند داشت.
مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.
مرحله ششم: خمیر را شکل دهید
یک قاشق را چرب کنید، سپس از خمیر به اندازههای یکسان بردارید، آن را به شکل گلوله درآورید و در کنجد بغلتانید تا سطح خمیر کاملاً پوشیده شود.
گلولههای خمیری را با فاصله روی سینی فر بچینید.
مرحله هفتم: کلوچهها را بپزید
سینی حاوی کلوچهها را در طبقه وسط فر بگذارید. با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه کلوچهها را در فر بپزید.
میتوانید در ۲ دقیقه آخر، گریل را روشن کنید تا روی کلوچهها طلایی شود.
مرحله هشتم: کلوچهها را سرو کنید
بعد از پخت، سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کلوچهها کاملاً خنک شوند.
سپس آنها در ظرف سرو بچینید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
برای نگهداری از کلوچهها برای مدت طولانیتر بهتر است آنها را داخل ظرف دربسته بگذارید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کلوچه کنجدی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کلوچه کنجدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- اضافه کردن مقداری زعفران دمکرده باعث ایجاد طعم و رنگ خاصی در کلوچهها میشود.
- میتوان از عسل یا شیره خرما برای شیرینتر شدن کلوچه استفاده کرد.
- میتوانید مقداری کره آب شده به جای بخشی از روغن مایع اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
- اضافه کردن مغزهایی مثل گردو، بادام یا پسته به خمیر میتواند طعم متفاوتی ایجاد کند.
- کنجد را قبل از استفاده کمی تفت دهید تا عطر بیشتری داشته باشد.
- اگر خمیر بیش از حد چسبناک بود، مقدار کمی آرد اضافه کنید، اما زیاد از حد نباشد که باعث خشکی کلوچه شود.
- استفاده از پودر کاکائو یا محلول زعفران میتواند یک طعم متفاوت به کلوچه بدهد.
- برای لطیفتر شدن خمیر، از ماست پرچرب استفاده کنید.
- حتماً آرد را چند بار الک کنید تا بافت کلوچه نرمتر شود.
- میتوان به جای شکر سفید از پودر شکر قهوهای استفاده کرد تا طعم کاراملی به کلوچه بدهد.
- پخت بیش از حد باعث خشکی و سفت شدن کلوچه میشود، حتماً در زمان مشخص شده آن را چک کنید.
- حتماً بیکینگپودر را به ماست اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا واکنش دهد، این کار باعث بهتر شدن پف کلوچه میشود.
- برای ایجاد طعم خاصتر، میتوان مقداری وانیل طبیعی یا پودر دارچین به مواد اضافه کرد.