نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت این غذا ابتدا پیاز و سیر را ریز خرد کنید و در تابهای با روغن تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه کنید و با ادویهها تفت دهید. ترههای تازه خرد شده را به گوشت افزوده و به تفت دادن ادامه دهید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
برنج خیس کرده را نیمپز و آماده کنید. در نهایت، برنج و مخلوط گوشت و تره را به صورت لایهای در قابلمه قرار داده و اجازه دهید تا پلو به آرامی دم بکشد. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات بیشتر در مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای پلو تره برای ۳ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | ۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۲-۳ حبه |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
تره | ۲۰۰-۲۵۰ گرم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
محلول زعفران | به دلخواه |
مرحله اول: پیاز و سیر را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.
پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس سیرها را بشویید و پس از پوست گرفتن آنها را پوره کنید.
پوره سیر را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله دوم: گوشت چرخ کرده و ادویهها را اضافه کنید
گوشت چرخ کرده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت کاملاً تغییر رنگ دهد و بوی خامیاش گرفته شود.
سپس به مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به محتوای درون تابه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم: تره را اضافه کنید
سبزیهای تازه را تمیز کنید. به خوبی بشویید و با چاقو ترهها را به اندازههای یکسان خرد کنید.
سبزی خرد شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم: برنج را آماده کنید
برنج را تمیز کنید و پس از شستن با مقداری آب و کمی نمک حداقل به مدت ۱-۳ ساعت قبل از پخت خیس کنید. این کار باعث نرم شدن برنج میشود.
بعد از خیس کردن برنج، آن را آبکش کنید. در یک قابلمه بزرگ، آب را جوش آورده و برنج را به آن اضافه کنید تا نیمپز شود.
سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: همه مواد را در قابلمه بریزید
در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و تهدیگ دلخواه (نان یا سیب زمینی) را کف قابلمه قرار دهید.
سپس لایهای از برنج نیمپز را روی تهدیگ قرار دهید. بعد از آن، لایهای از مخلوط گوشت و تره را روی برنج بریزید.
این روند را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و در نهایت درب قابلمه را ببندید.
اگر از محلول زعفران استفاده میکنید در همین مرحله مقداری محلول زعفران روی برنج بریزید.
مرحله ششم: پلو تره را بپزید
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید پلو به آرامی دم بکشد.
پس از حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه، پلو تره خوشمزه و معطر شما آماده میل کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و با ترشی یا سبزی نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پلو تره
در ادامه، به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم پلو تره اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- از سبزیهای دیگر نیز مانند شوید و گشنیز هم میتوانید در این غذا استفاده کنید.
- برخی این غذا را با گوشت تکهای، مرغ یا حتی بدون گوشت طبخ میکنند.
- از سایر سبزیجات مانند هویج و سیب زمینی در این پلو میتوانید استفاده کنید.
- به دلخواه از انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی و ماش هم میتوانید در این غذا استفاده کنید.
- هنگام قرار دادن لایهها، مطمئن شوید که برنج و مواد گوشتی به طور یکنواخت پخش شدهاند.
- حرارت را کم کنید تا غذا به آرامی دم بکشد و به خوبی عطر سبزی با برنج ترکیب شود.