نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن فرنی با آرد برنج ابتدا باید شیر و شکر را با هم ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. گلاب و آرد برنج را کم کم اضافه کنید. مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا آرد گلوله نشود. به هم زدن فرنی ادامه دهید تا به قوام مناسب برسد. سپس شعله گاز را خاموش کنید.
برای پخت فرنی با نشاسته نیز میتوانید نشاسته و شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. مواد را به صورت مداوم هم بزنید و چند دقیقه بعد وانیل، شکر گلاب را اضافه کنید و دوباره هم بزنید و زمانی که به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه مجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای فرنی با آرد برنج
شیر | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
آرد برنج | ۴ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۸ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده غلیظ (اختیاری) | به مقدار لازم |
مرحله اول: شیر و شکر را روی حرارت قرار دهید
شیر را در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه شکر را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شکر به طور کامل در شیر حل شود.
مرحله چهارم: فرنـی را در سرو کنید
در این مرحله اگر دوست دارید فرنـی زعفرانی یا دو رنگ درست کنید، میتوانید بخشی از فرنـی را در یک ظرف جداگانه بریزید و مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. سپس فرنـی را به خوبی هم بزنید.
اجازه دهید فرنـی کمی از حرارت بیفتد، و بعد میتوانید ابتدا فرنـی سفید و بعد فرنـی زعفرانی را در ظرف بریزید. صبر کنید تا فرنـی کاملا خنک شود و بعد آن را در یخچال قرار دهید. برای تزیین این فرنی میتوانید از خلال بادام، خلال پسته، دارچین، گل محمدی خشک و پودر نارگیل استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه فرنی
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن فرنی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- بعد از ریختن فرنی در ظروف سرو، صبر کنید تا فرنیها کاملا خنک شوند و بعد آنها را در یخچال بگذارید. این کار از آب انداختن فرنی جلوگیری میکند.
- در طرز تهیه فرنی با آرد گندم باید آرد برنج را حذف کنید و به همان میزان از آرد گندم استفاده کنید. نکتهای که باید در مورد درست کردن فرنـی با آرد گندم بدانید، آن است که حتما آرد را ۲ بار الک کنید.
- برای درست کردن فرنی نارگیلی میتوانید مقداری پودر نارگیل به آن اضافه کنید.
- برای پخت فرنـی خوشمزه خانگی حتما از شیر تازه و پرچرب استفاده کنید تا فرنی شما لذیذتر شود.
- به منظور درست کردن فرنـی خانگی میتوانید به جای شکر سفید از شکر قهوهای یا شکر نیشکر استفاده کنید.
- اضافه کردن وانیل و زعفران به فرنـی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آنها را حذف کنید.
- برای درست کردن فرنـی باید مدام آن را هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
- فرنی باید روی حرارت ملایم پخته شود، بنابراین شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید فرنی شما به آرامی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
- در صورت تمایل میتوانید از مقداری مغز بادام، مغز پسته، کشمش و خرمای خرد شده نیز در فرنـی استفاده کنید.
- برای معطر شدن فرنـی میتوانید مقداری پودر هل به آن اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید فرنی را بدون شکر آماده کنید و بعد از این که از حرارت افتاد، مقداری عسل به آن اضافه کنید.
- آرد برنج را حتما با شیر سرد ترکیب کنید و بعد در فرنی بریزید، در غیر این صورت آرد گلوله گلوله میشود.
- برای درست کردن فرنی شکلاتی میتوانید بعد از آماده شدن فرنـی مقداری پودر کاکائو یا شکلات آب شده به آن اضافه کنید.
- اگر در زمان درست کردن فرنـی، متوجه شدید که ته گرفته است، میتوانید آن را به قابلمه دیگر منتقل کنید.
- برای خوشمزهتر شدن این فرنـی میتوانید مقداری خامه به آن اضافه کنید. در این روش باید بعد از آماده شدن فرنی و خاموش کردن شعله گاز، خامه را اضافه کنید.
- در طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای ۴ نفر باید مواد اولیه فرنـی را ۲ برابر کنید.