نگاهی سریع به روش پخت
طرز تهیه سمبوسه: برای درست کردن سمبوسه ابتدا سیب زمینیها را بپزید و ساطوری کنید. سپس پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید و به آن زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز و پودر گشنیز اضافه کنید. سیب زمینی خرد شده و نمک را هم اضافه کنید و در آخر گشنیز خرد شده بریزید و هم بزنید. مواد را به صورت مثلثی لای نوارهای نان لواش بپیچید و سرخ کنید.
برای درست کردن سس سمبوسه، گوجه فرنگی، فلفل قرمز، سیر، روغن، نمک، پودر تخم گشنیز و پودر پیاز را همراه آب در مخلوط کن بریزید تا پوره شوند و بعد مواد را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شوند. در ادامه با مجله آشپزی اینسان همراه باشید.
مواد لازم سمبوسه اصیل بازاری
سیب زمینی متوسط | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ¼ قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | ⅛ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ½ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ½ قاشق چایخوری |
روغن | ۴ قاشق غذاخوری |
گشنیز تازه خرد شده | ۵ قاشق غذاخوری |
نان لواش | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مواد لازم سس سمبوسه
فلفل قرمز | ۲ عدد |
سیر | ۱ حبه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
پودر پیاز | ½ قاشق چایخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز | ¼ قاشق چایخوری |
آب | نصف پیمانه |
مرحله اول: سیب زمینی را بپزید
ابتدا سیب زمینیها را به خوبی بشویید و در یک قابلمه بریزید تا همراه آب بپزند. بعد از پخته شدن، تا زمانی که هنوز حرارت سیب زمینیها خیلی پایین نیامده، آنها را پوست بگیرید. زیرا هرچه دمای سیب زمینی پایینتر باشد، جدا کردن پوست آن سختتر میشود.
مرحله دوم: سیب زمینی را ساطوری کنید
خیلی از افراد برای درست کردن سمبوسه، سیب زمینی را رنده یا با گوشتکوب له میکنند. اما برای اینکه این غذا خوشخوراکتر باشد باید آن را به صورت ریز نگینی خرد یا ساطوری کنید تا حالت چسبندگی هم نداشته باشد.
مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید
پیازها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. سپس به صورت نگینی آنها را خرد کنید.سپس در یک تابه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید.
مرحله چهارم: پیاز را معطر کنید
زمانی که پیازها کمی سبک شدند، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز و پودر گشنیز را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله پنجم: سیب زمینی را اضافه کنید
بعد از چند ثانیه که ادویهها تفت داده شد، سیب زمینیهای ساطوری شده را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.
مرحله ششم: نمک و گشنیز را اضافه کنید
بعد از مخلوط شدن کامل مواد، نمک را اضافه کنید و هم بزنید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
گشنیز تازه را ساطوری کنید تا کاملا ریز و خرد شوند. سپس به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله هفتم: سمبوسه را سرخ کنید
در یک تابه کوچک و گود به اندازه یک بند انگشت روغن سرخ کردنی بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. سپس سمبوسهها را با حرارت متوسط در آن سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن، سمبوسهها را در یک توری فلزی یا روی یک دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود.
مرحله هشتم: سس را درست کنید
گوجه فرنگیها را با پوست از وسط نصف کنید. سپس سیر و فلفل قرمز را به چند تکه تقسیم کنید. سپس گوجه فرنگی، فلفل قرمز، سیر، روغن، نمک، پودر تخم گشنیز و پودر پیاز را همراه آب در مخلوط کن بریزید و تا زمانی که مواد یکدست و پوره شوند، هم بزنید.
مرحله نهم: سس را روی حرارت بگذارید
بعد از اینکه مواد سس به پوره تبدیل شد، آنها را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا به نقطه جوش برسد و غلیظ و قوامدار شود.
نکات و فوتوفن های مثلثی کردن نان لواش
- نان لواش به دلیل نازک بودن احتمال خشک شدن زیادی دارد، بنابراین زمان درست کردن سمبوسه بهتر است یک شیشه اسپری تمیز را از آب پر کنید و روی قسمتهای خشک شده نان بپاشید تا دوباره نرم و قابل استفاده شود.
- سعی کنید نانهای لواش را روی هم قرار دهید تا احتمال خشک شدن آنها کمتر شود. زمانی که نان را به صورت تکی بیرون بیاورید، زودتر خشک میشود.
- اندازه نان در هر ابعاد دلخواهی میتواند باشد، اما در نهایت باید مستطیل شکل باشد تا به شکل مثلثی درآید.
- برای درست کردن سمبوسههای کوچک، میتوانید نان لواش را از عرض برش بزنید. اما اگر سمبوسه بزرگ میپسندید، نان را از طول برش بزنید تا نوارهای پهنتر و بلندتری درست شود.
- اگر قسمت انتهایی نان کمتر از میزانی بود که داخل سمبوسه قرار بگیرد، مقداری آرد و آب را با هم ترکیب کنید و به قسمتهایی از نان که باید به هم بچسبند بمالید و چند دقیقه با دست فشار دهید تا جدا نشود.
- اگر مثلثی درآوردن سمبوسه برایتان کار مشکلی است، میتوانید نان را به صورت رولی بپیچید.