نگاهی سریع به روش پخت
خمیر مایه، ۱ قاشق از شکر و شیر ولرم را در لیوانی بریزید و روی آن را بپوشانید تا خمیر مایه عمل کند. تخممرغها، وانیل و باقیمانده شکر را به هم زنید تا از حالت لختگی خارج شوند. خمیر مایه عمل آمده را به ترکیب تخممرغها اضافه کنید. آرد سفید و نمک را با هم ترکیب و الک کنید و به مواد بیفزایید. کره را اضافه و ۱۰ دقیقه ورز دهید. روی خمیر را بپوشانید و ۱ ساعت استراحت دهید. پس از قالب زدن و استراحت مجدد در روغن داغ سرخ کنید. روغن اضافیشان را بگیرید و با شکلات بن ماری یا پودر قند تزیین کنید. برای خواندن ادامه مطالب باما در مجله اینسان همراه باشید.
مواد لازم دونات خانگی
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد سفید | ۳ و ۱/۲ پیمانه |
شکر | ۱/۴ پیمانه |
کره نرم شده | ۱/۴ پیمانه |
شیر ولرم | ۱ پیمانه |
خمیرمایه فوری | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن | به مقدار لازم |
مرحله اول: آماده سازی خمیرمایه
خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق از شکر در لیوان بزرگی بریزید.
شیر ولرم را به آن اضافه کنید و کمی به هم زنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
روی لیوان را بپوشانید و ۱۰ دقیقه به آن زمان دهید تا خمیر مایه عمل کند.
توجه داشته باشید که دمای شیر برای عمل آمدن خمیر مایه بسیار مهم است. اگر شیر خیلی داغ یا سرد باشد خمیر مایه عمل نمیکند.
مرحله دوم: آماده سازی تخم مرغ، شکر و وانیل
تخممرغها را درون کاسه بزرگی بشکنید.
وانیل و باقی مانده شکر را به آن اضافه کنید و چند دقیقهای به هم زنید تا تخم مرغ کمی پف کند و حجیم شود.
مرحله سوم: افزودن خمیر مایه عمل آمده و مواد خشک
خمیر مایه عمل آمده را به ترکیب مواد تخم مرغی درون ظرف اضافه کنید و به خوبی مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله چهارم: آماده سازی و افزودن مواد خشک
آرد سفید و نمک را با هم ترکیب کنید. ترکیب فوق را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.
حال باید مواد خشک را کم کم به مایه دونات اضافه کنید و خمیر را به آرامی جمع کنید و به آن شکل دهید.
مرحله پنجم: افزودن کره و ورز دادن خمیر
کره را به خمیر اضافه کنید و خمیر را به مدت ۸-۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرم و یکدست شود و به دست نچسبد.
اگر خمیر چسبناک است، مقدار کمی آرد اضافه کنید، اما مراقب باشید که خمیر خشک نشود.
مرحله ششم: استراحت دادن خمیر
خمیر را در ظرفی که کمی چرب شده است قرار دهید و روی آن را با یک حوله تمیز بپوشانید.
به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت خمیر را در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله هفتم: شکل دادن به دوناتها
روی سطح میز کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را با کمک وردنه به قطر ۱-۱/۵ سانتیمتر باز کنید.
با قالب مخصوص دونات یا لیوان، خمیر را به شکل دایره برش بزنید و با قالب کوچکتر (ته ماسوره)، وسط آن را سوراخ کنید.
خمیرهای شکل داده شده را روی کاغذ روغنی قرار دهید و روی آنها را بپوشانید. ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید.
مرحله هشتم: سرخ کردن دوناتها
به مقدار لازم روغن را در یک قابلمه یا تابه عمیق بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید تا روغن به خوبی داغ شود.
دوناتها را به آرامی در روغن قرار دهید و هر طرف را حدود ۱-۲ دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود.
پس از سرخ کردن دوناتها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته و خنک شوند.
مرحله نهم: تزیین دوناتها
دوناتها را میتوانید با شکر، پودر قند و شکلات آبشده تزیین کنید.
با انواع ترافلهای رنگی، مغزهای خوراکی و حتی میوه خشک میتوانید روی شکلاتهای دونات را تزیین کنید.
دوناتها را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا خشک نشوند.
کات کلیدی برای تهیه دونات خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن دونات خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- میتوانید به خمیر انواع اسانسها، دارچین، زنجبیل یا پوست مرکبات اضافه کنید تا طعمی متفاوت داشته باشید.
- تمام مواد اولیه شما باید به دمای محیط رسیده باشند آماده سازی خمیر و پخت دونات را آغاز کنید.
- دمای شیر در عمل آمدن خمیر مایه بسیار مهم است. شیر نباید خیلی داغ یا سرد باشد؛ دمای ولرم (۴۰ درجه) بهترین حالت است.
- به تاریخ انقضا خمیر مایه توجه کنید، از خمیرمایه تازه و تاریخدار استفاده کنید تا خمیر به خوبی پف کند.خمیر مایه مانده و کهنه نمیتوند پف کند.
- زمان استراحت خمیر را کامل کنید تا دوناتها پفدار و سبک شوند.
- برای پخت یکنواخت، دوناتها را در روغن فراوان سرخ کنید. دمای روغن بسیار مهم است؛ اگر خیلی داغ باشد، دوناتها میسوزند و اگر سرد باشد، روغن زیادی جذب میکنند.
- خمیرها را با ضخامت یکنواخت باز کنید تا تمام دوناتها یکسان پخته شوند.
- خمیر را بهطور کامل و کافی ورز دهید تا بافت دونات نرم و کشدار شود.