20 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

20 دقیقه

زمان پخت

6 نفر

تعداد میهمان

متوسط

درجه سختی

طرز تهیه بامیه ترکی استانبولی

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

بامیه ترکی یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های استانبول است که بافت خشک و تردی دارد و به صورت مارپیچی و گرد درست می‌شود. این شیرینی معمولا در ماه رمضان در اکثر دکه‌های کوچک استانبول یافت می‌شود و بسیار پرطرفدار است.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به طرز تهیه

طرز تهیه بامیه ترکی استانبولی، ابتدا باید آرد، بیکینگ پودر و وانیل را مخلوط و الک کنید. در ادامه تخم مرغ، شیر، ماست، روغن مایع و آبلیمو را اضافه کنید. خمیر را ترکیب کنید و برای یک ساعت به آن استراحت دهید.

برای درست کردن شربت بار باید شکر، آب و آبلیمو را روی حرارت بگذارید و زمانی که شکر در آب حل شد، گلاب و زعفران را اضافه کنید.

حالا خمیر بامیه را در قیف بریزید و در روغن داغ سرخ کنید و بعد بامیه‌های داغ را داخل شربت بار سرد قرار دهید تا مزه دار شوند.

می‌توانید این بامیه‌ها را ابتدا در فر بپزید و بعد در روغن سرخ کنید تا ظاهر آن‌ها بهتر حفظ شود. در صورت تمایل می‌توانید این شیرینی‌ها را بدون تخم مرغ نیز آماده کنید.

رسپی این بامیه خوشمزه را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

طرز تهیه بامیه ترکی استانبولی برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
تخم مرغ۲ عدد
شیر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن مایع۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آرد سفید۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آرد سمولینا۲ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوری
ماست یونانی۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
وانیل۱/۲ قاشق چای‌خوری
آبلیمو۱ قاشق مرباخوری
روغن سرخ کردنیبه مقدار لازم
پودر پسته یا پودر نارگیل (برای تزیین)به مقدار لازم

مواد لازم برای شربت بار بامیه ترکی

مواد لازممقدار مورد نیاز
شکر۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلوکز مایع۲ قاشق مرباخوری
زعفران۱ قاشق مرباخوری
آب لیمو ترش تازه۱ قاشق مرباخوری
گلاب۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مرحله اول: مواد خشک را الک کنید

برای شروع باید بیکینگ پودر، آرد سفید، آرد سمولینا و وانیل را ترکیب کنید. سپس همه مواد خشک را ۳ بار الک کنید.

مرحله دوم: خمیر بامیه را آماده کنید

تخم مرغ را به مواد خشک اضافه کنید و بعد شیر، ماست، روغن مایع و آبلیمو را نیز در کاسه بریزید.

طرز تهیه پنکیک مغزدار شکلاتی
ببینید

حالا همه مواد را با همزن دستی هم بزنید و خوب مخلوط کنید تا خمیری یکدست ایجاد شود.

مرحله سوم: به خمیر استراحت دهید

خمیر را کمی ورز دهید و بعد کف یک کاسه را چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و یک پارچه روی آن بیندازید.

ظرف را در مکانی گرم و تاریک قرار دهید تا خمیر برای یک ساعت استراحت کند.

مرحله چهارم: شربت بار را آماده کنید

برای درست کردن شربت بار این شیرینی باید شکر، آب و آبلیمو را ترکیب کنید و روی حرارت ملایم بگذارید.

بدون هم زدن اجازه دهید شکر در آب حل شود و بعد گلاب و زعفران را اضافه کنید.

مواد را به آرامی با یک قاشق چوبی هم بزنید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.

در این مرحله می‌توانید گلوکز را در شربت بریزید و بعد از ۲ دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.

  • اگر زمان کافی برای آماده کردن شربت بار ندارید، می‌توانید آن را به صورت آماده از فروشگاه‌ها نیز خریداری کنید.

مرحله پنجم: بامیه‌ها را سرخ کنید

تا خنک شدن شربت می‌توانید بامیه‌ها را در روغن سرخ کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

خمیر بامیه را در قیف بریزید و زمانی که روغن گرم شد، خمیر را به صورت مارپیچی در روغن داغ بریزید و بعد انتهای خمیر را با قیچی ببرید.

همه بامیه‌ها را به همین شکل آماده و سرخ کنید. زمانی که یک سمت بامیه‌ها سرخ شدند، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود.

  • به خاطر داشته باشید که برای سرخ کردن بامیه، روغن نباید داغ باشد، بلکه باید کمی گرم شود.
کربوهیدرات و پروتئین مورد نیاز بدنسازها
ببینید

مرحله ششم: بامیه‌ها را در شربت قرار دهید

بعد از اینکه بامیه‌ها را سرخ کردید، آن‌ها را از روغن خارج کنید و روی دستمال جاذب روغن بگذارید.

در ادامه بامیه‌های داغ را داخل شربت بار خنک قرار دهید، بعد از چند ثانیه خارج کنید و روی توری بگذارید تا شربت اضافه‌شان خارج شود.

مرحله هفتم: بامیه ترکی را سرو کنید

بعد از این که همه بامیه‌ها را آماده کردید، می‌توانید مقداری پودر پسته یا پودر نارگیل روی بامیه‌ها بریزید.

سپس بامیه‌ها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و همراه با چای یا دمنوش داغ سرو کنید.

بامیه ترکی در فر

برای درست کردن بامیه می‌توانید به جای سرخ کردن شیرینی از فر نیز استفاده کنید. در این روش باید یک قالب را چرب کنید و بعد بامیه‌ها را به صورتی که گفته شد در قالب بریزید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه داغ شود.

در ادامه سینی را در طبقه وسط فر بگذارید و صبر کنید تا بامیه‌ها برای ۱۵ دقیقه بپزند. این کار فقط برای حفظ ظاهر بامیه‌ها است و از همین رو نیازی به پخت کامل شیرینی در فر نیست.

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بامیه‌های نیم پز شده را در روغن داغ سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند و بعد مثل روش قبل آن‌ها را داخل شربت بار بگذارید تا مزه دار شوند.

بامیه ترکی بدون تخم مرغ

برای درست کردن این بامیه ترکی باید تخم مرغ را حذف کنید و از ترکیب ۲/۳ لیوان آرد سمولینا، ۱/۲ لیوان آرد قنادی، ۱ لیوان شیر، ۱ لیوان آب ولرم، ۱/۲ لیوان روغن مایع، ۲ قاشق شکر و ۱ قاشق بیکینگ پودر برای درست کردن آن استفاده کنید.

خمیر بامیه را آماده کنید و بعد در روغن سرخ کرده و در انتها شیرینی‌ها را در شربت بار قرار دهید.

طرز تهیه شیرینی پای نارگیل شکلاتی
ببینید

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه بامیه ترکی استانبولی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن بامیه ترکی استانبولی به روش بازاری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • برای مزه دار کردن بامیه ترکی خوشمزه و مخصوص به روش ترکیه‌ای می‌توانید به جای شربت بار از عسل رقیق شده نیز استفاده کنید.
  • اضافه کردن گلوکز موجب براق و چسبناک شدن شربت بار می‌شود، اما در صورتی که به آن دسترسی ندارید، می‌توانید گلوکز را حذف کنید.
  • برای خوشرنگ شدن این شیرینی حتما از زعفران در شربت بار استفاده کنید.
  • برای درست کردن این بامیه ترکی به روش استانبولی باید همه مواد را از چند دقیقه قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
  • در زمان قرار دادن بامیه‌ها در شربت بار، شربت بار باید خنک و شیرینی‌ها داغ باشند.
  • در صورت تمایل می‌توانید به جای گلاب از مقداری هل برای مزه دار کردن شربت بار استفاده کنید.
  • در زمان سرخ کردن بامیه‌ها، مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد که بامیه‌ها در روغن شناور شوند و خوب پف کنند.
  • برای سرخ کردن بامیه، روغن باید کمی گرم باشد. بنابراین برای سرخ کردن بامیه‌های سری دوم باید ماهیتابه را برای چند دقیقه از روی حرارت بردارید تا روغن از حرارت بیفتد و بعد بامیه‌ها را اضافه کنید.
  • علت نرم شدن بامیه، زیاد بودن شعله گاز در زمان سرخ کردن بامیه‌ها و همچنین استفاده از شربت بار رقیق است.
  • اضافه کردن وانیل به از بین بردن بوی تخم مرغ بامیه کمک می‌کند.
  • در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این شیرینی خوشمزه سفره افطار به جای ماست و شیر تنها از شیر استفاده می‌شود.
  • می‌توانید این بامیه‌ها را بدون سرخ کردن و برای مدت زمان بیشتر در فر بپزید، اما بامیه‌هایی که در فر درست می‌شوند، شکل و مزه متفاوتی خواهند داشت.
  • بامیه ترکی بعد از سرخ شدن، پف می‌کند و حجیم می‌شود و از همین رو باید آن را در ظرفی مناسب سرخ کنید تا فضای کافی داشته باشد.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن بامیه باید شربت بار را به اندازه بجوشانید.
  • بامیه ترکی اصل باید باریک‌تر از بامیه‌های ایرانی و به صورت مارپیچ و دایره‌ای درست شود. اما شما می‌توانید این بامیه خوشمزه را به هر شکل و اندازه‌ای که دوست دارید آماده کنید.
  • استفاده از آبلیمو به جلوگیری از شکرک زدن شربت بار کمک می‌کند. به جای آبلیمو می‌توانید از مقداری جوهر لیمو نیز استفاده کنید.

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه شکلات مغزدار قهوه

طرز تهیه شیرینی مرنگ پفکی

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

چهارشنبه 29 ماه اسفند 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان