نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی باقلوا ترکی، ابتدا شربت بار را با ترکیب شکر، آب، زعفران، گلاب و آبلیمو روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود، سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
در مرحله بعد، زرده تخممرغ را با کره و شیر مخلوط کنید و آرد الکشده را کمکم به آن اضافه کنید تا خمیر یکدست شود.
این خمیر را استراحت دهید، سپس آن را نازک باز کرده و لایهلایه در قالب قرار دهید، لابهلای آن گردوی خرد شده بریزید. پس از برش زدن در فر بپزید تا طلایی شود.
در نهایت، شربت خنک را روی باقلوای داغ بریزید و اجازه دهید جذب شود. در ادامه رسپی کامل این شیرینی جذاب را با جزئیات بیشتر درمجله اینسان بخوانید.
مواد لازم برای خمیر باقلوا ترکی برای ۶-۸ نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
زرده تخممرغ | ۴ عدد |
کره یا روغن جامد یا مایع | ۴ قاشق غذاخوری |
شیر | ½ پیمانه |
آرد سفید قنادی | ۲ پیمانه |
مواد لازم برای شربت بار
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
گلاب | ¼ پیمانه |
زعفران دمکرده | ۲ قاشق غذاخوری |
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای مواد میانی
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گردو | ۱/۵ پیمانه |
پودر قند | ۲ قاشق غذاخوری |
مرحله اول: شربت بار را آماده کنید
شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و مدام مواد را هم بزنید. تا شکر کاملاً در آب حل شود و شروع به جوشیدن کند.
زمانی که شربت به جوش آمد، زعفران دم کرده، گلاب و آبلیمو را به آن اضافه کنید.
بگذارید شربت به مدت ده دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا به غلظت مطلوب برسد. پس از این مدت شربت شما آماده است، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید. زمان دهید تا شربت کمی سرد شود.
مرحله دوم: خمیر باقلوا را آماده کنید
در یک ظرف بزرگ، زردههای تخممرغ را بریزید. کره یا روغن را به زردها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
سپس شیر هم دمای محیط را به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.
در همین مرحله آرد را الک کنید تا ناخالصیهایش گرفته شود. آرد الک شده را کم کم به ترکیب درون کاسه اضافه کنید و مدام مواد را هم بزنید تا خمیر نرم و لطیفی شکل بگیرد.
این خمیر باید چسبناک نباشد. پس از آماده شدن، خمیر را در یک ظرف قرار داده و روی آن را با پلاستیک بپوشانید تا خشک نشود.
مرحله سوم: مواد میانی باقلوا را آماده کنید
گردو را در آسیاب بریزید و چند پالس بزنید تا گردو خرد شود. گردوهای خرد شده را در کاسه مناسبی بریزید و پودر قند را به آن اضافه و به خوبی با هم ترکیب کنید. این ترکیب به عنوان پرکننده باقلواها استفاده خواهد شد.
مرحله چهارم: ظرف پخت و فر را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و زمان دهید تا فر پیش از شروع فرایند پخت به خوبی گرم شود.
ظرف مناسب فر را انتخاب کنید. با کمک براش و کمی روغن کف و دیوارههای ظرف را چرب کنید.
مرحله پنجم: مواد را لایه به لایه در ظرف بگذارید
سطح میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید. مقداری از خمیر را بردارید و با وردنه آن را به ضخامت کم باز کنید.
خمیر را در ظرف باقلوا قرار دهید. از مواد میانی به اندازه مناسب روی خمیر بریزید و سطح مواد را صاف کنید.
مجدد مقداری از خمیر را بردارید و به همین ترتیب وردنه بکشید و روی این لایه بگذارید. این کار را تا زمانی که تمام مواد و خمیر تمام شوند، ادامه دهید.
مرحله ششم: باقلوا را برش بزنید
با کمک کاتر یا چاقو، باقلواها را به قطعات کوچک و مربعی یا لوزی شکل به آرامی برش بدهید. برشهای شما باید عمیق باشد و تمام لایههای زیرین خمیر برش زده شوند.
مرحله هفتم: باقلوا را بپزید
سینی باقلواها را در فر بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که خمیر به رنگ طلایی درآید، بپزد. بعد از پخت، باقلواها را از فر خارج کنید و بلافاصله شربت سرد را روی آنها بریزید.
کمی زمان بدهید تا شربت به طور کامل جذب لایههای باقلوا شود.
مرحله هشتم: باقلوا ترکی را تزیین و سرو کنید
با مقداری پودر پسته باقلوا را تزیین کنید و در ظرف سرو بگذارید.
در کنار فنجانی چایی یا قهوه باقلوا بسیار خوشمزه و جذابتان را نوش جان کنید.
طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا
برای آماده سازی باقلوا با خمیر یوفکا، ابتدا شربت را طبق دستور قبلی آماده کنید و آن را روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود. سپس یک بسته خمیر یوفکا را به اندازه قالب مورد نظر برش دهید، مراقب باشید که اضافههای خمیر را دور نریزید، چون میتوانید آنها را در وسط باقلوا استفاده کنید.قالب را چرب کنید و سه لایه از خمیر را در آن بچینید، سپس روی آن دو قاشق کره ذوب شده بریزید.
گردوهای خرد شده را به صورت یکنواخت روی خمیر پخش کنید و مجدداً سه لایه خمیر به همراه کره ذوب شده اضافه کنید. لایهها را با دست کمی فشار دهید تا منسجم شوند. بعد از برش دادن باقلوا، برای آخرین بار کره ذوب شده را روی آن بمالید. سپس باقلوا را طبق دستور پخت در فر قرار دهید تا به خوبی پخته و طلایی شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه باقلوا ترکی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن باقلوا ترکی استانبولی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای آماده سازی خمیر باقلوا از آرد قنادی استفاده کنید تا خمیر نرمی داشته باشید.
- حتماً شیر باید به دمای اتاق برسد تا کیفیت خمیر حفظ شود.
- در هنگام اضافه کردن آرد، از اضافه کردن بیش از حد آن پرهیز کنید، چون خمیر سفت خواهد شد.
- برای شربت بار از زعفران و گلاب استفاده کنید تا عطر و طعم باقلوا بهتر شود.
- خمیر باید خیلی نازک باز شود؛ در صورتی که خمیر ضخیم باشد، باقلوا ترد نخواهد شد.
- پس از پخت باقلوا، بلافاصله شربت سرد را روی آن بریزید تا شیرینی بهتر جذب شود.
- برای مواد میانی، میتوانید از پسته یا فندق آسیاب شده به جای گردو استفاده کنید.
- برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به سطح کار، از کمی آرد یا نشاسته استفاده کنید.
- سعی کنید خمیر را با دقت و حوصله پهن کنید تا لایهها به درستی تشکیل شوند.
- برای پخت بهتر باقلوا، از سینی مستطیلشکل استفاده کنید.
- میتوانید به شربت کمی عصاره وانیل اضافه کنید تا طعم آن جذابتر شود.