10 دقیقه

مدت زمان آماده سازی

45 دقیقه

زمان پخت

4 نفر

تعداد میهمان

آسان

درجه سختی

طرز تهیه باقلا قاتق

ذخیره

بدون دیدگاه

اشتراک

باقلا قاتق یکی از محبوب‌ترین خورشت‌های سنتی گیلانی است که برای درست کردن آن از ترکیب باقلا، شوید، سیر و تخم مرغ استفاده می‌شود.

شما اینجا هستید

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن باقلا قاتق گیلانی ابتدا باید مقداری کره در قابلمه بریزید و سیر رنده شده را تفت دهید. کمی بعد باقلای پوست کنده، شوید، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید.

مواد را کمی تفت دهید و بعد کمی آب به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید خورشت به خوبی بپزد و بعد تخم مرغ‌ها را اضافه کنید. برای درست کردن این خورشت می‌توانید از شوید تازه و همچنین لوبیا کشاورزی یا لوبیا چشم بلبلی نیز استفاده کنید.

رسپی این غذای سنتی را با جزئیات کامل در مجله اینسان بخوانید.

مواد لازم برای باقلا قاتق با شوید خشک برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیاز
پاچ باقلا۴۰۰ گرم
شوید خشک۵ قاشق غذاخوری
کره۵۰ گرم
سیر۵ حبه
تخم مرغ۲ عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
زردچوبه۱ قاشق غذاخوری

مرحله اول: سیر را در کره تفت دهید

در اولین مرحله از پخت این غذا باید سیرها را به صورت ریز رنده کنید.

مقداری کره در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. در ادامه سیرها را در کره تفت دهید تا عطر آن‌ها بلند شود.

مرحله دوم: باقلاها را تفت دهید

برای پخت باقلا قاتق باید از یک نوع لوبیا مخصوص به نام پاچ باقلا استفاده کنید. پوست نازک روی باقلاها را جدا کنید و سپس آن‌ها را در قابلمه بریزید و همراه با سیر تفت دهید.

اگر از باقلا خشک استفاده می‌کنید، حتما آن را برای چند ساعت در آب قرار دهید و بعد پوست باقلاها را جدا کنید.

بام تهران
ببینید

مرحله سوم: شوید خشک و چاشنی‌ها را اضافه کنید

بعد از باقلا، نوبت اضافه کردن شوید خشک، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به قابلمه است.

همه مواد را با هم ترکیب کنید و برای چند دقیقه در کره تفت دهید تا یکدست شوند.

مرحله چهارم: خورشت را آماده کنید

در این مرحله باید کمی آب در قابلمه بریزید. مقدار آب باید حدود ۲ بند انگشت بالاتر از سطح مواد باشد.

سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

مرحله پنجم: تخم مرغ‌ها را اضافه کنید

بعد از این که باقلاها به خوبی پختند و نرم شدند، می‌توانید تخم مرغ‌ها را بشکنید و در قابلمه بریزید.

درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید تخم مرغ‌ها به طور کامل بپزند و سفت شوند.

سپس می‌توانید باقلا قاتق را در ظرف مناسب بریزید و همراه با برنج کته سرو کنید.

علت تلخ شدن باقلا قاتق

استفاده از شوید به مقدار زیاد در باقلا قاتق موجب تلخ شدن مزه خورشت می‌شود. به خاطر داشته باشید که در زمان تفت دادن مواد باقلا قاتق باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید. سوختن مواد اولیه این غذا موجب تلخ شدن مزه خورشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: 

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت باقلا قاتق اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • باقلا قاتق باید روی حرارت ملایم بپزد و کم آب شود. به هیچ عنوان این خورشت را به صورت آبکی سرو نکنید.
  • برای پخت این خورشت نباید شعله گاز را زیاد کنید، زیرا در این صورت باقلاها له می‌شوند و خورشت ظاهر خود را از دست می‌دهد.
  • سیر اصلی‌ترین چاشنی این غذا است و در صورت تمایل می‌توانید از مقدار سیر بیشتری برای درست کردن باقلا قاتق استفاده کنید.
  • برای درست کردن باقلا قاتق رژیمی می‌توانید از مقدار کمی روغن زیتون برای تفت دادن سیر و باقلا استفاده کنید.
  • در طرز تهیه باقلا قاتق برای دو نفر باید مواد اولیه این رسپی را نصف کنید.
  • پیشنهاد می‌شود باقلا قاتق را در ظروف سفالی مخصوصی که در گیلان به عنوان گمج شناخته می‌شوند، آماده کنید تا خورشت شما خوشمزه‌تر شود.
  • برای پخت باقلا قاتق بهتر است از باقلای تازه استفاده کنید، اما اگر به باقلای تازه دسترسی ندارید، می‌توانید این غذا را با باقلای خشک نیز درست کنید. در این روش باید باقلاها را برای ۲ ساعت در آب بخیسانید و بعد پوست آن‌ها را جدا کنید.
  • باقلا قاتق یک غذای گیاهی فوق العاده مفید است که به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سیستم گوارش، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، کاهش وزن و حفظ سلامت پوست کمک می‌کند.
  • در صورت تمایل می‌توانید از مقداری فلفل قرمز برای تند و تیر شدن این غذا استفاده کنید.
  • برای سرو کردن این غذا پیشنهاد می‌شود آن را در کنار زیتون پرورده، کال کباب و چاشنی‌های مختلف گیلانی سرو کنید. باقلا قاتق با ماهی نیز یک ترکیب محبوب در گیلان است. در این روش باید ماهی را به صورت جداگانه سرخ کنید، سپس آن را در کنار خورشت باقلا قاتق و برنج سرو کنید.
  • اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیلی نمی‌توانید از تخم مرغ استفاده کنید، می‌توانید این غذا را بدون تخم مرغ نیز آماده کنید.
  • مقدار تخم مرغی که برای پخت این غذا استفاده می‌شود، اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید تعداد تخم مرغ را به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.
  • بعد از اضافه کردن تخم مرغ به این غذا نباید خورشت را هم بزنید. در این مرحله باید درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید تخم مرغ‌ها به صورت درسته بپزند و سفت شوند.
  • اگر از باقلای تازه برای پخت این خورشت استفاده می‌کنید، خورشت شما سریع‌تر آماده می‌شود.
  • پیشنهاد می‌شود برای عطر و طعم بهتر این غذا از ترکیب شوید خشک با کمی شوید تازه خرد شده استفاده کنید.
  • مقدار غلظت این غذا بستگی به ذائقه شما دارد. به طور معمول باقلا قاتق نباید خیلی آبکی یا خیلی سفت باشد.
  • باقلا مازندرانی برای پخت باقلا قاتق مناسب نیست و از آن برای درست کردن غذایی به نام باقلا واویج یا باقلا وابیج استفاده می‌شود.
  • گیلانی‌ها معمولا باقلا قاتق را در کنار ماهی شور یا ماهی دودی سرو می‌کنند.
  • برخی رستوران‌ها تخم مرغ این غذا را در ماهیتابه جداگانه سرخ می‌کنند و در نهایت روی غذا قرار می‌دهند.
  • بهتر است نمک را بعد از پخت باقلا به خورشت اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام نمک موجب دیرپز شدن باقلا می‌شود.
طرز تهیه سوپ پای مرغ
ببینید

اشتراک گذاری بین دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

طرز تهیه خورش کلم بروکلی

طرز تهیه آش سبزی

مجله اینترنتی اینسان

رونمایی از مجله اینترنتی اینسان

بروزرسانی اینسان

ارتقا و بروزرسانی اینسان

رونمایی اینسان

رونمایی اینسان با شعار درخشش و تمایز

جمعه 19 ماه بهمن 1403

درخشش و تمایز

با محصولات و خدمات اینسان